eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Παύλος Δαγρές: ''Μυστήριο ………. με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας που συνεχίζει να καλύπτει αυτούς που παρανόμησαν στη ΔΕΥΑ.ΕΡ.''


 Έπρεπε ήδη να τους είχε καταγγείλει ως άμεσος προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου άρθρο 86 Ν.3463/8-6-2006 και να είχε θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε εγκρίνει τον διορισμό τους.
   Ή μήπως για δικούς του  …. λόγους επικροτεί δια της σιωπής του τις παράνομες ενέργειές τους.
   Παρανομίες που στοιχειοθετούν βαρύτατα ποινικά αδικήματα.
   Δικαίως λοιπόν αναρωτιούνται πολίτες. Μήπως κάποιοι αρμόδιοι …  ενεργούσαν συλλογικά οργανωμένα, συστημικά και δεν αποτελούν απλά συμπτώσεις  οι διαδοχικές διαχρονικά παρανομίες που διαπράχθηκαν στη ΔΕΥΑ Ερμιονίδας;;;
   Οι Εισαγγελικές Αρχές εκτιμούμε πως σύντομα θα διαλευκάνουν την υπόθεση και τότε θα αποκαλυφθούν τα κίνητρα αυτών που κατ’ εξακολούθηση παρανόμησαν στη ΔΕΥΑ Ερμιονίδας και κάποιων αρμοδίων που επέδειξαν ανοχή.
   Υπενθυμίζουμε ότι αναδείξαμε τελευταία ένα από τα σκάνδαλα της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας όπου μέλος του Δ.Σ. ψήφισε κατ’ επανάληψη υπέρ της απευθείας ανάθεσης έργο σε εταιρεία των αδελφών του. Μάλιστα σε μία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2015 ψήφισε υπέρ τριών απευθείας αναθέσεων σε εταιρεία των αδελφών του  συνολικής δαπάνης 60.000,00 €, τις υπ’ αριθμ. 67,  68,  69/2015 αποφάσεις.
   Ο Δήμαρχος πρέπε4ι άμεσα να τοποθετηθεί.

   Και όλα αυτά με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της ΔΕΥΑ.ΕΡ αλλά και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. που συμμετείχαν και γνώριζαν τον βαθμό συγγενείας των προαναφερομένων. 
   Κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας άρθρα 257, 266 του Ν.3463/8-6-2006 ΦΕΚ 114, που παραπέμπουν στο άρθρο 99 του ιδίου νόμου  «… Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» κατά παράβαση επίσης και του Ποινικού Κώδικα άρθρο 254.
   Ποινικές ευθύνες ίσως να αποδοθούν και στο Δήμαρχο για βαριά αμέλεια.  
   Σύμφωνα με το άρθρο 86 αρμοδιότητες του Δημάρχου … του Ν.3463/8-6-2006  ….  γ)ο Δήμαρχος είναι προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου και τις διευθύνει.
δ)Είναι προϊστάμενος όλου του προσωπικού του Δήμου και εκδίδει τις πράξεις που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για το διορισμό τις κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές και την  άσκηση του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.
   Τα καθήκοντα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο Δήμαρχος. Όπως αποδεικνύεται από την ανακοίνωση του πρώην αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Δημαράκη που δημοσιεύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 στην Ενημέρωση Πελοποννήσου.  Όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
….. Είχα επισημάνει στο Δήμαρχο κατά καιρούς ότι η ΔΕΥΑ.ΕΡ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ  λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στους δημότες με τους άστοχους χειρισμούς της.
Γιαυτό το λόγο έκρινα ότι έπρεπε να ασκηθεί έλεγχος 1)ως προς την αναγκαιότητα των δαπανών της 2)ως προς την διαφάνεια των δράσεών της 3)ως προς την ασκούμενη από αυτήν τιμολογιακή πολιτική.
   Όμως ο Δήμαρχος δεν αποδέχθηκε τις παραπάνω επισημάνσεις μου λέγοντας ότι η ενασχόλησή μου με την ΔΕΥΑ.ΕΡ είναι εκτός των αρμοδιοτήτων μου και ότι ο ίδιος προσωπικά  ΑΣΚΕΙ ΕΛΕΓΧΟ στη Δημοτική Επιχείρηση.
   Και το ερώτημα που ευλόγως ανακύπτει είναι τούτο. Ασκούσε πράγματι έλεγχο στη ΔΕΥΑ.ΕΡ ο Δήμαρχος όπως ισχυριζόταν; Εάν ναι τότε γιατί συγκάλυπτε την παρανομία που κατ’ εξακολούθηση διαπράτετο εκεί.
   Όπου μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.ΕΡ ψήφιζε υπέρ της απευθείας ανάθεσης έργων σε εταιρεία των αδελφών του.
   Με αφορμή τα όσα έχουμε αναφέρει, εκτιμούμε ότι οι Εισαγγελικές Αρχές θα εξετάσουν τυχόν συνεργασία στο παρελθόν σε ιδιωτικό επίπεδο του αρχιτέκτονα δημάρχου με την κατασκευαστική εταιρεία των αδελφών του6 μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.ΕΡ που ψήφιζε παρανόμως και επανειλημμένως υπερ της απευθείας ανάθεσης έργων στην εν λόγω εταιρεία.
   Εάν δε αποδειχθεί επαγγελματική ιδιωτική συνεργασία  δημάρχου με την εν λόγω εταιρεία τότε τα πράγματα περιπλέκονται .
   Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι: το 1932 παραιτήθηκε ο υπουργός εσωτερικών Καραπαναγιώτης και από βουλευτής επειδή καταγγέλθηκε ότι ανέθεσε σε εταιρεία του αδελφού του κρατικό έργο.
Το 1924 εκτελέστηκαν οι Δρακάτος, Ζαφειρόπουλος επειδή καταχράστηκαν χρηματικά ποσά που προορίζοντο για το Υπουργείο Άμυνας.
  Έτσι πορεύτηκαν οι παλαιότεροι έτσι καταπολέμησαν την ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ  και με θυσίες  κόπους και παρά τους πολέμους μας παρέδωσαν μια Ελλάδα ελεύθερη, αξιοπρεπή, και διεθνώς σεβαστή, την οποία οι νεότεροι χρεοκοπήσαμε και διασύραμε παγκοσμίως. Και όλα αυτά εξαιτίας της ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ που τείνουν να γίνουν κυρίαρχοι θεσμοί του κράτους με την ανοχή του λαού.
Καλούμε όσους από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.ΕΡ που αποδεδειγμένα έχουν παρανομήσει να παραιτηθούν αμέσως. Όσο παραμένουν επιβαρύνουν την θέση τους. Άλλωστε αργά ή γρήγορα θα τους παύσει υποχρεωτικά ο Περιφερειακός Διευθυντής Αποκεντρωμένης Διοίκησης σύμφωνα με το άρθρο  142 του Ν.3463/8-6-2006. Μέχρι τότε όμως το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.  
   Εκεί θα φανεί ποιοι είναι με τη νομιμότητα και ποιοι με την παρανομία.
   Εφιστούμε δε την προσοχή σε αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν παρανομήσει και προβαίνουν σε αστείες δημόσιες δηλώσεις, δικαιολογίες, όπως ότι δεν με προστάτευσε ο καθηγητής μου να μην παρανομήσω κλπ, καλό θα είναι να είναι προσεκτικοί  διότι με τις εν λόγω αστείες δικαιολογίες επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη ποινικά θέση τους. 
   Πρέπει δε να γνωρίζουν ότι οι δια του τύπου   δηλώσεις τους για το επίμαχο αυτό θέμα συσχετίζονται στη δικογραφία που έχει ήδη ξεκινήσει η Εισαγγελία.
   Η κ. Εισαγγελέας γνωρίζει  - μετά από δημοσιεύματα – ότι στη συνεδρίαση της 9-1-2017 ήταν παρόντα πέντε μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.ΕΡ, όπου οι τέσσερις εξ αυτών ψήφισαν υπέρ της απ’ ευθείας ανάθεσης στην εταιρεία των αδελφών του πέμπτου μέλους του Δ.Σ. το οποίο ψήφισε απλώς  «ΠΑΡΩΝ»  επειδή η ψήφος του  δεν ήταν καθοριστική διότι υπήρχε η πλειοψηφία των υπολοίπων τεσσάρων.
   Μήπως διαφωνούσε ο συγκεκριμένος γιαυτό ψήφισε «ΠΑΡΩΝ»  ή γνώριζε ότι απαγορεύεται να ψηφίσει, λόγω συγγενείας πρώτου βαθμού.
   Στις 24 όμως Ιανουαρίου του ιδίου έτους 2017 δηλαδή 13 ημέρες μετά συνήλθε εκ νέου το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.ΕΡ  όπου παρόντα ήταν τέσσερα μέλη και ψήφισαν υπερ της απευθείας ανάθεσης έργου - αριθμ. Απόφασης 41/2017   - στην εταιρεία των αδελφών του μέλους του Δ.Σ.  το οποίο
επειδή η ψήφος του ήταν καθοριστική για να υπάρξει πλειοψηφία των τεσσάρων ψήφισε υπερ της απευθείας ανάθεσης  του έργου στην εταιρεία των αδελφών του, παρότι γνώριζε ότι η ενέργειά του αυτή ήταν παράνομη.
   Τους καιρούς λοιπόν αυτούς η σιωπή είναι χρυσός.
   Εν πάσει περιπτώσει.  Ω γέγονε γέγονε.
   Από δω και εμπρός συνιστούμε να συμβουλεύεσθε  δικηγόρο για κάθε σας ενέργεια που αφορά το επίμαχο αυτό θέμα.
   Η επαρχία Ερμιονίδας διαθέτει πάνω από 10 άριστους δικηγόρους, και να μην επηρεάζεσθε ίσως από άτομα που έχουν προβλήματα αφού χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και διασύρονται σε αίθουσες των Δικαστηρίων μηνυόμενοι από κρατικές  Υπηρεσίες..
                                   ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
                         ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 
       ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
                                 ΤΗΛ. 6943570958