eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ME THN "ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ" ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"

«Η ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ» με την Κατερίνα Διδασκάλου
Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, ώρα 21:00
Στον Πολυχώρο ΑRΤίκι ‘Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ’, Κρανίδι Ερμιονίδας
Συντελεστές 
Παίζει: Κατερίνα Διδασκάλου
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Μουσική: Κώστας Γάκης

Cg42QkRW4AAfGQe
Με την «Απολυμένη» επιστρέφει η Κατερίνα Διδασκάλου στο 3Ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που διεξάγεται από τις 7 Αυγούστου στον πολιτιστικό Πολυχώρο Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι. Στο περσινό, 2ο Φεστιβάλ, είχε ερμηνεύσει την εξαιρετικά επιτυχημένη «Πόρνη από πάνω».



Η Μαριέτα εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο γυναικείο περιοδικό. Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Πλούσιοι και διάσημοι κάνουν το παν για να δημοσιεύσει φωτογραφία τους. Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι, ταξίδια. Και μια μέρα απολύεται... Όλες οι ‘πόρτες’ κλείνουν, το τηλέφωνο σιωπά, τα καλέσματα ακυρώνονται, οι επώνυμες φίλες ‘εξαφανίζονται’. Η Μαριέτα ολομόναχη, χωρίς στήριξη από πουθενά, αγωνίζεται να επιβιώσει.

Καθώς η μοναξιά και η πείνα την κυκλώνουν, συνειδητοποίει πως πριν απολυθεί από τη δουλειά της ήταν απολυμένη από τον ίδιο της τον εαυτό, από την ίδια της την ζωή που την διέσχισε σαν υπνοβάτρια χωρίς να γνωρίζει ποια είναι, τι θέλει, τι πραγματικά έχει ανάγκη. Και τότε όλα αλλάζουν.



Δήλωση Κώστα Γεωργουσόπουλου για το 3ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

“Δεν τριτώνει μόνο το κακό. Ιδού, λοιπόν, που για τρίτη χρονιά παγιώνεται ο πολιτιστικός θεσμός «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», πράγμα που σημαίνει πως σ’ αυτόν τον τόπο δε στέρεψε ακόμη η πηγή με το “λάλον ύδωρ”. Γιατί δεν είναι μόνο ηρωισμός απελπισίας, αλλά βαθύς καημός και ακόρεστη δίψα για αλήθεια, ομορφιά, κριτική και αισθητική απόλαυση η ανάπτυξη σε μια γωνιά της Ελλάδας –παραμελημένης για χρόνια – ενός ευρέος φάσματος προγράμματος, όπου έλληνες ευαισθητοποιημένοι καλλιτέχνες απευθύνονται σ’ ένα κοινό που θέλει διακαώς να ξεφύγει από τα πολιτιστικά απόβλητα της μαζικής κουλτούρας και αναζητεί αρτεσιανά ύδατα λόγου, ρυθμού, μουσικής, μίμησης ύφους και ήθους»


Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, ώρα 21.00
Kρατήσεις: 698 698 2224

Διοργάνωση: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ www.thoe.org.gr - www.artiki.gr

Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος

Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος

Σύμβουλος Επικοινωνίας: Δανάη Σαλεπούλα, τηλ. 697 9796194, dsalepou@otenet.gr