eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ: ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΔΑ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ:

*Καθαρίσαμε την Ερμιονίδα,η οποία ήταν μια απέραντη χωματερή. Πέντε μήνες τ´απορρίμματα ήταν στους δρόμους...

**Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν γιατί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του για την αποκατάσταση η μή της χωματερής στα Δίδυμα, καθώς εάν δεν αποκατασταθεί η χωματερή έως την 15η Ιουλίου, τότε το έργο απεντασσεται απο το προγραμμα που εχει ενταχθει για την χρηματοδότησή του, και η χωματερή στα Δίδυμα θα παραμείνει η περβαλλοντικη ντροπη της επαρχίας μας...


Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με Θέμα: Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στο Σταυρό Διδύμων.

Εγώ θα έλεγα της ανεξέλεγκτης χωματερής στα Διδυμα που δημιουργήθηκε, υπο την ανοχή και την συμβολή στελεχών της σημερινής Αντιπολίτευσης και της Δημοτικής Αρχής του κ. Καμιζή. 


Καθαρίσαμε την Ερμιονίδα, η οποία ήταν μια απέραντη χωματερή.Πέντε μήνες τ´απορρίμματα ήταν στους δρόμους.

Ο Δήμος μας πρώτος ξεκίνησε τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και κομποστοποίηση.Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρούμε στην αποκατάσταση των χωματερών, όπως είχαμε αναγγείλει στο πρόγραμμά μας, που κληρονομήσαμε μαζί με τα πρόστιμα απο την προηγούμενη δημοτική αρχή. 


Ήδη οι χωματερές στο Κρόθι και Ρορρό είναι στην τελική φάση αποκατάστασής τους. 
Ολοκληρώνεται η μελέτη αποκατάστασης στα Δισκούρια Κρανιδίου.


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ;;

Η αποκατάσταση στα Διδυμα συμπεριλαμβάνει και τα 17 στρέματα με τα δεματα του δεματοποιητή, πέραν της χωματερής. Γι αυτο το λόγο η περιφέρεια πελοποννήσου, κατόπιν παρέμβασης του Δήμου μας, τροποποίησε την αρχική μελέτη και συμπεριέλαβε και τα δέματα στην αποκατάσταση.

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν γιατί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του για την αποκατάσταση η μή της χωματερής στα Δίδυμα, καθώς εάν δεν αποκατασταθεί η χωματερή έως την 15η Ιουλίου, τότε το έργο απεντάσσεται απο το προγραμμα που εχει ενταχθει για την χρηματοδότησή του, και η χωματερή στα Δίδυμα θα παραμείνει η περιβαλλοντικη ντροπή της επαρχίας μας. 

Γι αυτο αύριο, αυτοί που θα αντισταθούν στον καθαρισμό της περιοχής θα είναι παντοτινά υπεύθυνοι στην διαιώνιση της περιβαλλοντικής καταστροφής που δημιούργησαν οι προγενέστεροι.