eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

''Η Ρούπα με ελικόπτερο από την Ερμιόνη στον Κορυδαλλό προσπάθησε να απελευθερώσει τον Μαζιώτη ''

Η Ρούπα με ελικόπτερο προσπάθησε να απελευθερώσει τον Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό
Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού έκανε ο Νίκος Μαζιώτης, προφυλακισμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Την Κυριακή, όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές και ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Μαζιώτη, επιχείρησε να προσγειωθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, για να απελευθερώσει τον καταδικασμένο σε φυλάκιση 50 ετών αναρχικό.

Το ελικόπτερο, με το οποίο επιχειρήθηκε να απελευθερωθεί ο αναρχικός Νίκος Μαζιώτης, δεν έφτασε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού, διότι ο πιλότος αντέδρασε, όταν αντελήφθη ότι το ιπτάμενο μέσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράνομη ενέργεια και εντοπίστηκε στην Πάχη Μεγάρων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο χειριστής του ελικοπτέρου είναι πρώην αστυνομικός και αυτό εξηγεί την ψυχραιμία με την οποία αντέδρασε, αλλά και το ό,τι έγκαιρα αντελήφθη τις προθέσεις της Ρούπα.

Παράλληλα, όπως επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πιλότος επιχείρησε να αφοπλίσει την Πόλα Ρούπα, η οποία πυροβόλησε, με συνέπεια την απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου, αλλά και την σταδιακή απώλεια ύψους. Τρεις οπές από τις σφαίρες διαπιστώθηκαν πάνω στο ελικόπτερο, μετά την περιπετειώδη πτήση του.

Το ελικόπτερο που είχε ενοικιαστεί από γυναίκα με τα χαρακτηριστικά της Πόλας Ρούπα απογειώθηκε από μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή της Ερμιόνης στην Αργολίδα με κατεύθυνση προς την Θήβα.

Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι πάνω από την περιοχή της Βοιωτίας η γυναίκα που είχε νοικιάσει το ελικόπτερο ζήτησε από τον χειριστή του να κάνει στροφή και να κατευθυνθεί προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο πιλότος αντέδρασε και η γυναίκα πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του παρά το γεγονός ότι το ελικόπτερο βρισκόταν εν πτήσει.

Παρά την αναστάτωση που επικράτησε, ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το ελικόπτερο στην περιοχή των Ερυθρών επωφελούμενος και από το γεγονός ότι η επιβάτης, που ήθελε να φτάσει στις φυλακές Κορυδαλλού, έχασε -μέσα στον πανικό-τον γεμιστήρα του όπλου.

Μόλις το ελικόπτερο προσγειώθηκε, η γυναίκα, που ήθελε να αξιοποιήσει την πειρατεία του ιπτάμενου μέσου, διέφυγε, όμως μέσα στον πανικό έχασε την περούκα που φορούσε για να καλύψει τα ίχνη της.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας «φωτογραφίζει» την Πόλα Ρούπα, ωστόσο αναφέρεται σε άγνωστη γυναίκα, και δίνει στη δημοσιότητα την πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποίησε.

Οπως είναι προφανές, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν γενετικό υλικό, για να διασταυρώσουν ότι πράγματι η απόπειρα πειρατείας του ελικοπτέρου έγινε από την Πόλα Ρούπα, που είχε ως αντικειμενικό σκοπό να απελευθερώσει τον σύντροφό της από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Λίγο αργότερα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ ταυτοποίησαν το όπλο με το οποίο πυροβόλησε η Πόλα Ρούπα μέσα στο ελικόπτερο. Πρόκειται για το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο Νίκος Μαζιώτης στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας στις 10 Μαρτίου του 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός, αλλά και ο ίδιος ο Μαζιώτης.



Η ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής
Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) διενεργείται προανάκριση σχετικά με περιστατικό, το οποίο διαδραματίστηκε χθες (21-02-2016) και αφορά σε ενοικίαση ελικοπτέρου από γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια της πτήσης επιχείρησε, αρχικά με την απειλή όπλου και στη συνέχεια με πυροβολισμούς, να εξαναγκάσει τον πιλότο να αλλάξει την προγραμματισμένη πορεία
Ειδικότερα:
Χθες (21-02-2016) και περί ώρα 13:45 απογειώθηκε από την περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας ελικόπτερο με δυνατότητα μεταφοράς έξι (6) ατόμων, στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης με δρομολόγιο από το χωριό Θερμησία Αργολίδας, ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την νήσο Κύθνο Κυκλάδων.
   
Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε γυναίκα και βάσει της σχετικής συμφωνίας στον ενδιάμεσο σταθμό (Θεολόγο) θα πραγματοποιούνταν παραλαβή πέντε (5) επιπλέον ατόμων.
   
Την 14:15 ώρα και ενώ το ελικόπτερο υπερίπτατο της περιοχής Ερυθρών Αττικής, η ημεδαπή γυναίκα επιβάτης, με την απειλή χρήσης πυροβόλου πιστολιού, ζήτησε από τον κυβερνήτη την αλλαγή πορείας, απαιτώντας επιτακτικά την κίνηση του ελικοπτέρου προς ανατολική κατεύθυνση, δηλαδή προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής.
   
Στην προσπάθεια του κυβερνήτη να αφοπλίσει την επιβάτιδα, αυτή πυροβόλησε, ενώ ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, με συνέπεια την απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου αλλά και την σταδιακή απώλεια ύψους.
   
Τελικά, κατόπιν προσπαθειών του κυβερνήτη αποφεύχθηκε η πρόσκρουση στο έδαφος και το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή, μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών.
   
Η επιβάτιδα, μετά την προσγείωση κατάφερε να διαφύγει, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη να τη συγκρατήσει, εγκαταλείποντας στο ελικόπτερο μέρος του οπλισμού της (γεμιστήρα όπλου).

συνέχεια εδώ