eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Η συμπατριώτισσά μας κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τιμήθηκε απο το ίδρυμα «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»

 ''Η συμπατριώτισσά μας κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τιμήθηκε απο το ίδρυμα «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»''
Κέρι Κένεντι και έθελ κένεντι που παρουσιάζει το "Ripple of Hope Award" στην κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (Robert F. Kennedy Human Rights) απένειμε τα Βραβεία Ripple of Hope σε διεθνείς προσωπικότητες που με τη δράση τους υπηρετούν το όραμα του αείμνηστου Ρόμπερτ Κένεντυ για έναν πιο δίκαιο και ειρηνικό κόσμο, για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και περιθωριοποιήμενες ομάδες, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα θα είναι σεβαστά για όλους και απ΄ όλους.

Τιμ κουκ, έθελ κένεντι, ρότζερ altman, Μαριάννα v. Βαρδινογιάννη, Τζον Λιούις, κέρι κένεντι. Νέα Υόρκη, 8 Δεκεμβρίου 2015
Τα 4 τιμώμενα πρόσωπα ήταν: ο Honorable John Lewis, γερουσιαστής και αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Tim Cook, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και o Roger Altman, Πρόεδρος του επενδυτικού τραπεζικού φορέα “Evercore Partners”.
Την προσωπικότητα και το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη παρουσίασε στην εκδήλωση η Kathleen Kennedy Τownsend, πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ αδελφή της διεθνούς ακτιβίστριας και Προέδρου του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights», Kerry Kennedy:
Aλεξία Βαρδινογιάννη, Νίκος Β. Βαρδινογιάννη, Τιμ κουκ, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη


Κέρι Κένεντι, έθελ κένεντι, Μαριάννα v. Βαρδινογιάννη.

«Oι αρχαίοι Ελληνες φιλόσοφοι, ποιητές και ήρωες ενέπνευσαν τον πατέρα μου και τον βοήθησαν να κατανοήσει τον ανθρώπινο πόνο και να σταθεί στο πλευρό εκείνων που υποφέρουν, και αναφέρω αυτό το γεγονός επειδή ταιριάζει στην επόμενη υποψήφια μας απόψε, την Ελληνίδα Μαριάννα Βαρδινογιάννη που η μεγάλη της καρδιά την οδήγησε σε δύσβατα μονοπάτια για να βοηθήσει εγκαταλειμένους και μοναχικούς ανθρώπους. Είναι Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, έχει δημιουργήσει ένα χειρουργικό κέντρο στο Κόσοβο, ένα κέντρο προστασίας των παιδιών στη Βηθλεέμ, υποστήριξε την εκπαίδευση κοριτσιών στη Γάζα, συμμετείχε στη διεθνή εκστρατεία για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την παιδοφιλία στο internet, συμμετείχε στον αγώνα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού σε περιοχές συρράξεων. Το όραμα της και οι πρωτοβουλίες της για την υγεία των παιδιών, ιδιαίτερα εκείνων που πάσχουν από καρκίνο, είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν μέχρι σήμερα 770 παιδιά, ενώ στον Ξενώνα που ίδρυσε έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 1600 οικογένειες άρρωστων παιδιών. Πρόσφατα μάλιστα, όταν άλλοι συνιστούν να κλείσουμε τις πόρτες μας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με θάρρος που κι εμείς στις ΗΠΑ θα άξιζε να πάρουμε στα σοβαρά, δημιούργησε ένα πρόγραμμα παροχής ιατρικής φροντίδας και τροφής για τα παιδιά χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα. Γι΄αυτές και για αναρίθμητες ακόμα πρωτοβουλίες της και υπηρεσίες που πρόσφερε στην ανθρωπότητα παρακαλώ την Ethel Kennedy να απονείμει το βραβειο Ripple of Hope, στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».
Η κυρία Βαρδινογιάννη παραλαμβάνοντας το Βραβείο από την ιδρύτρια του «Robert F. Kennedy Human Rights», κυρία Ethel Kennedy είπε: “Είμαι βαθιά συγκινημένη λαμβάνοντας απόψε αυτή την ξεχωριστή διάκριση. Αυτό που συμβολίζει το Βραβείο “Ripple of Hope”, όπως το αποτύπωσε ο Robert F. Kennedy, αγγίζει τη καρδιά μου, ιδιαίτερα γιατί εκφράζει τη δύναμη του καθημερινού αγώνα για να αλλάξουμε τον κόσμο μας.
Επιτρέψτε μου όμως πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω την ιδρύτρια του “Robert F. Kennedy Human Rights”, τη γυναίκα που με την αποφασιστικότητα, την ευαισθησία και τη σκληρή δουλειά της, κατάφερε να εμπνεύσει όχι μόνο την οικογένειά της αλλά τόσες πολλές γενιές γυναικών στις ΗΠΑ και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, την αγαπημένη μου Ethel Kennedy, που πάντα υπήρξε πρότυπο για μένα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του «Robert F. Kennedy Human Rights» και την Πρόεδρό του, Kerry Kennedy, γι’ αυτό το ξεχωριστό βραβείο και για την αδιάκοπη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια. Σ ευχαριστώ αγαπημένη μου Kerry που κρατάς ζωντανές τις ελπίδες μας. Μοιράζομαι τα οράματά σου με όλη μου την καρδιά και θαυμάζω τη δουλειά σου. Είναι μια πραγματική πρόκληση το γεγονός ότι κάτω από τις δύσκολες διεθνώς συνθήκες εσύ, όχι μόνο εστιάζεις στους αγωνιστές της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, αλλά εκπαιδεύεις και τις νέες γενιές να τους γνωρίσουν, να τους αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν τις αξίες που υπερασπίζονται.
Η τιμή που αισθάνομαι σήμερα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς στέκομαι ανάμεσα σε τρεις σπουδαίους Αμερικανούς, σε τρεις μεγάλους ανθρωπιστές: Τον Honorable John Lewis, τον Τim Cook και τον Roger Altman. Θα ήθελα να τους εκφράσω τα θερμότερα συγχαρητήριά μου για τη βράβευσή τους και για το σημαντικό τους έργο το οποίο θαυμάζω εδώ και πολλά χρόνια.Θα φυλάξω αυτό το βραβείο σαν θησαυρό, και αυτή τη στιγμή ως μια από τις πιο σημαντικές και συγκινητικές της ζωής μου. Και θα ήθελα να το μοιραστώ με τον σύζυγό μου, Βαρδή και την οικογένειά μου καθώς στέκονται πάντα στο πλευρό μου, και με ενθαρρύνουν να αγωνιστώ για τα «πιστεύω» μου. Θα ήθελα επίσης να το αφιερώσω στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Ζώντας κοντά τους εδώ και 25 χρόνια μέσα από τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» , αυτά τα παιδιά υπήρξαν για μένα μοναδική πηγή έμπνευσης μέ το απίστευτο κουράγιο και τη δύναμή τους. Είναι σύμβολα ελπίδας καθώς αγωνίζονται για τη ζωή τους, είναι σύμβολα ενός κόσμου τον οποίο ονειρευόμαστε, ενός κόσμου με ίσες ευκαιρίες για όλους και με το δικαίωμα της ζωής με αξιοπρέπεια. Αποδέχομαι το βραβείο Ripple of Hope με μεγάλη υπερηφάνεια και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα που θα μπορεί να γκρεμίσει και τα πιο γερά τείχη καταπίεσης και αντίστασης, όπως ακριβώς μας δίδαξε ο Robert F. Kennedy. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας , και έχοντας ως οδηγό τα οράματα του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights», είμαι σίγουρη ότι μια μέρα θα ανατείλει ένας καλύτερος κόσμος για τα παιδιά μας. Ένας κόσμος στον οποίο θα έχουμε καταφέρει να αφήσουμε ένα ίχνος ειρήνης και αλληλεγγύης».
Για το έργο και την προσωπικότητα του Honorable John Lewis η Kerry Kennedy επεσήμανε την δια βίου αφοσίωσή του στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έναν αγώνα που σφράγισε την αμερικανική ιστορία. Αναφέρθηκε επίσης στη φιλοσοφία της μη - βίας που πρεσβεύει ο John Lewis και στη συναρπαστική προσφορά του στον αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσφορά που τον κατέστησε ήρωα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο επίσης τιμώμενος με Βραβείο Ripple Of Hope 2015, Tim Cook παίρνοντας τον λόγο είπε μεταξύ άλλων: «Είναι απίστευτη τιμή να μοιράζομαι το βραβείο με τον Ρότζερ, τη Μαριάννα και τον Λιους. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει εφικτό εάν εργαστούμε μαζί. Ο Κένεντυ μας έθεσε αυτή την πρόκληση. Και είναι στο χέρι μας να απαντήσουμε. Είναι στο χέρι μας να δουλέψουμε πιο σκληρά, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Είναι στο χέρι μας να βρούμε το κουράγιο να δράσουμε. Είναι στο χέρι μας να ξεκινήσουμε τα δικά μας κύματα Ελπίδας».
Επίσης ο Tim Cook αναφέρθηκε σε μια σειρά κρίσιμων κοινωνικών προβλημάτων που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, μεταξύ αυτών και για την κρίση στη Συρία και την κλιματική αλλαγή, αλλά και για το φιλανθρωπικό έργο της Apple, τις δυνατότητες πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση, την ανάγκη σεβασμού της ιδιαιτερότητας του κάθε ατόμου, καθώς και την ανάγκη εξάλειψης των φυλετικών και άλλων κοινωνικών διακρίσεων, καθώς και για τη δύναμη της τεχνολογίας να βελτιώνει τη ζωή μας. Αναφερόμενος στην κοινωνική αλλαγή επεσήμανε ότι αυτή δεν εξαρτάται μόνο από την ατομική δράση αλλά και από την εταιρική, στέλνοντας στην επιχειρηματική κοινότητα το μήνυμα να λαμβάνουν αποφάσεις όχι μόνο με βάση την αξία των μετοχών τους: «Πιστεύουμε, είπε ο Cook, ότι μια επιχείρηση πρώτα απ΄όλα πρέπει να στοχεύει στο δημόσιο καλό, να ενδυναμώνει τους ανθρώπους, και να μας φέρνει τον έναν πιο κοντά στον άλλον, ώστε να κατανοήσουμε όλοι ότι τα προβλήματα του ενός είναι στη πραγματικότητα προβλήματα όλων...».
Tέλος, ο επίσης τιμώμενος Roger Altman, όπως υπογράμμισε η Kerry Kennedy, είναι ένας άνθρωπος που σε όλη του τη ζωή βάδισε με οδηγό τα ιδεώδη του Robert Kennedy, υπηρετώντας την κοινωνία, και στηρίζοντας με το έργο και τις πρωτοβουλίες του τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι διεθνούς φήμης ηθοποιοί Lena Olin, Mia Farrow, Tony Lo Bianco, Tim Daly, Trevor Donovan, Giancarlo Esposito, Catherine Keener, Harry Belafonte, Diane Neal, Julianna Margulies, Kate Mulgrew, Sam Waterston, Sullivan Stapleton, Alfre Woodard, κ.ά., που ενσάρκωσαν καθημερινούς ήρωες που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην απονομή των φετινών Βραβείων Ripple of Hope παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ.κ. Δημήτριος, η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Ελλάδας, η Πρέσβυς Elizabeth Bagley, η Πρέσβυς της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Αικατερίνη Μπούρα, ο Πρέσβυς των Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία ανάμεσα στους πολιτισμούς, Nassir Abdulaziz Al Nasser και η σύζυγός Muna Rihani Al-Nasser, και πολλοί άλλοι. Επίσης παρευρέθησαν μέλη της οικογένειας της κυρίας Βαρδινογιάννη και της οικογένειας Κένεντυ.