eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Ερμιονίδας: «Kids Athletics»

Ο Δήμος Ερμιονίδας, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ερμιονίδας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ερμιονίδας, η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Αργολίδας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Αργολίδας διοργάνωσαν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 και ώρα από 9:30 έως 13:30 στο Γήπεδο Π.Α.Ο. Κρανιδίου, την «Ημέρα κινητικών δράσεων και γνωριμίας με το πρόγραμμα «KIDS ATHLETICS», η οποία περιλαμβάνει αγωνίσματα Κλασσικού Αθλητισμού με την συμμετοχή των μαθητών/τριων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ερμιονίδας.

2
13
Το πρόγραμμα “Kids Athletics” έχει σχεδιαστεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου (ΣΕΓΑΣ) και έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού και διεξήχθη για πρώτη φορά στον Δήμο Ερμιονίδας, με στόχο να γίνει θεσμός και να διεξάγεται κάθε χρόνο.
28

Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της 4ης, της 5ης και της 6ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου, του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης, του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου, του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας και του Δημοτικού Σχολείου Ηλιοκάστρου.
10

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής κήρυξε την έναρξη των αγώνων και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στα παιδιά όπου τόνισε ότι το πρόγραμμα “Kids Athletics” έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν τα παιδιά  στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει.
7
8

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Γιάννης Γαληνός, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Κώστας Δαρσινός και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μπόλλας.
4
Συνολικά 400 παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Kids Athletics” και διαγωνίσθηκαν σε αγωνίσματα ρίψεων, δρόμου και αλμάτων. Διεξήχθησαν τα αγωνίσματα: 60 μέτρα αγοριών και κοριτσιών, 600 μέτρα αγοριών και κοριτσιών, μήκος αγοριών και κοριτσιών, μπαλάκι αγοριών και κοριτσιών και σκυταλοδρομία 4×80 αγοριών και κοριτσιών.
23
30
17
Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα, στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν μετάλλια, ενώ στα τρία πρώτα Δημοτικά Σχολεία απονεμήθηκαν κύπελλα.
14
Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Γιάννης Γαληνός, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Κώστας Δαρσινός, το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μπόλλας, ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Αντωνόπουλος, η Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Κέλλυ Φωστίνη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου Γιάννης Κοντοβράκης, η Δημοτική Σύμβουλος Ερμιονίδας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ερμιονίδας Αγγελική Λούμη, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ερμιονίδας Γιώργος Στεργίου, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνος του προγράμματος “Kids Athletics”  Κώστας Καμπόσος και ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Περικλής Χατζηγρηγοριάδης.
42
35
34
32
Ο Δήμος Ερμιονίδας ευχαριστεί την οργανωτική επιτροπή των αγώνων, τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν στους αγώνες, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας, τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνο του προγράμματος “Kids Athletics”  Κώστα Καμπόσο και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου και  υπεύθυνο του προγράμματος “Kids Athletics”  για την Ερμιονίδα Θανάση Μαλτέζο.
37
41
39
38
40
25
24
18
20
21
22