eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ο ΜΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΡΟΘΙ: ''ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΡΓΑ''

''ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Η ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ» ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Ο ΜΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΡΟΘΙ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ''
Ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης, κ. Ανάργυρος Λεμπέσης, όπως έχει δηλώσει εμπνεύστηκε από τις σελ. 4 και 8 του βιβλίου: «Η ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ» , απευθύνθηκε με έγγραφό του στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και έτσι αναστηλώθηκε αυτό το στολίδι της Ερμιόνης, ο Μύλος στο «Κρόθι»

Το βιβλίο αυτό και ιστορικό ντοκουμέντο, το εξέδωσε ο εκδότης της εφημερίδας «Η Φωνή της Ερμιόνης», Βασίλης Γκάτσος, το επιμελήθηκε και ''φιλοτέχνησε'' η Σαρωνίς Βατικιώτη – Γκάτσου και αυτές τις ιστορικές φωτογραφίες συγκέντρωσε ο Ηλίας Δρούζας.
 Την Αρχιτεκτονική Μελέτη του ιστορικού και Διατηρητέου Μνημείου ''Μύλος Κρόθι'' την εκπόνησαν και την δώρισαν στο τέως Δήμο Ερμιόνης οι αρχιτέκτονες Δήμητρης Σφυρής(σημερινός Δήμαρχος Ερμιονίδας και η συμπατριώτισσά μας Μαρία Οικονόμου!
''Το χειρόγραφο έγγραφο είναι απο την αείμνηστη Άννα Σκλαβούνου''


ΟΙ ΜΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ










 διαβάστε εδώ όλο το Βιβλίο