eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου ( Κ.Ι.Κ.ΠΕ.) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης.


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» θέλει να γνωστοποιήσει ότι τον Αύγουστο του 2015 έγινε αποδέκτης σημαντικής δωρεάς από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου. Το Κ.Ι.Κ.ΠΕ. ιδρύθηκε το 1988 και από τότε αναπτύσσει πλούσιο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο. 


Εδραία πεποίθηση του Κ.Ι.Κ.Π.Ε. είναι ότι το έντυπο βιβλίο δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλειφθεί, γιατί καλύπτει πρακτικές και ψυχολογικές ανάγκες που οι ηλεκτρονικές εκδόσεις δεν μπορούν να καλύψουν, όπως και το ότι οι βιβλιοθήκες καλούνται να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στη διά βίου μάθηση, στη διάδοση της χρήσης νέων τεχνολογιών και στην κοινωνικοποίηση των νέων. Για τον λόγο αυτό συμβάλλει στον εμπλουτισμό  βιβλιοθηκών με εκδόσεις που επιλέγονται τόσο για το αξιόλογο περιεχόμενό τους όσο και για την άρτια εκδοτική τους εμφάνιση. Οι βιβλιοθήκες που ενισχύονται από το Ίδρυμα αποτελούν τον πλέον σημαντικό πόλο επιμόρφωσης και πολιτισμού για τον τόπο όπου λειτουργούν.  Τα τελευταία χρόνια λόγω της γενικευμένης ελληνικής οικονομικής κρίσης έχει επιλέξει να συμβάλλει στην ενίσχυση βιβλιοθηκών τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην ύπαιθρο. Η δωρεά στη βιβλιοθήκη μας έγινε μέσω του Future Library - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αποτελείται από 254 βιβλία νέων εκδόσεων και επιλεγμένου περιεχομένου που καλύπτουν πολλούς τομείς της ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας, όπως λογοτεχνία, ιστορία, ψυχολογία, παιδικά κλπ. Η ενίσχυση αυτή συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη της ποιοτικής αναβάθμισης της βιβλιοθήκης μας .
Τα βιβλία της δωρεάς του Κ.Ι.Κ.ΠΕ. ήδη βρίσκονται και εκτίθενται σε ξεχωριστά βιβλιοστάσια  και διατίθενται στα μέλη και το βιβλιόφιλο κοινό μας. Στο άμεσο μέλλον η βιβλιοθήκη δεσμεύεται να οργανώσει, για τους μικρούς της φίλους- μαθητές, εκδήλωση γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία, σε ημερομηνία που σύντομα θα ανακοινωθεί.
Θεωρούμε αυτονόητο το καθήκον μας να απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου , την ευχή να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του και την ελπίδα να βρεθούν εξίσου άξιοι μιμητές του ΄Εργου αυτού.

                                                               Ερμιόνη, 22-10-15.
          Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος»
        Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του  Δήμου Ερμιονίδας.