eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

''5η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη''

''ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ''

Ο Δήμος Ερμιονίδας,  το Νομικό Πρόσωπο Κ.Π.Α. Πολιτισμού και Παιδείας και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας , σας προσκαλούν το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015  στην 5η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη.
Η Γιορτή του Ροδιού είναι ένας θεσμός που εδώ και 4 χρόνια στοχεύει να αναδείξει την άριστη ποιότητα και την ιδιαιτερότητά του ροδιού της Ερμιόνης καθώς επίσης και να βοηθήσει στο να διευρύνουν οι ντόπιοι παραγωγοί τις αγορές τους, αποκτώντας εξωστρεφή λογική και αντίληψη.

Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία μέσω της προβολής του προϊόντος να γνωρίσουν οι καταναλωτές το ερμιονίτικο ρόδι, να το γευτούν, να διαπιστώσουν την ιδιαίτερη γεύση του αλλά και να πληροφορηθούν τις ιδιαίτερες ευεργετικές ιδιότητές του στον ανθρώπινο οργανισμό και την υγεία.
Κατά τον διήμερο εορτασμό θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Το Σάββατο (24/10) το πρωί θα γίνει ποδηλατάδα μέσα από τα ερμιονίτικα ροδοπερίβολα και πεζοπορία στο μονοπάτι της Περσεφόνης. Το απόγευμα θα γίνουν ομιλίες στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης από ειδικούς ομιλητές (γεωπόνο, διαιτολόγο και ιατρό) σχετικές με την καλλιέργεια της ροδιάς, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της, τη θρεπτική αξία του ροδιού και τη συμβολή του στην υγεία και ομορφιά. Η ημέρα θα κλείσει με την βραδινή συναυλία στο Λιμάνι της Ερμιόνης κατά την οποία θα τραγουδήσει η Γλυκερία.
  • Την Κυριακή (25/10) το πρωί στο Λιμάνι της Ερμιόνης θα γίνει έκθεση του ροδιού και των παραγώγων του. Επίσης θα προσφερθούν εδέσματα με βάση το ρόδι, που θα προετοιμάσουν επαγγελματίες και εθελοντικές ομάδες.