eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ




Τους τελευταίους οκτώ μήνες της νέας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συντελέστηκε ένα σημαντικό «θαύμα», κατέρρευσαν οι τρεις «πολιτικοί μύθοι» που είχαν παρουσιαστεί τα πέντε τελευταία χρόνια στην πολιτική σκηνή και είχαν χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια μια ακραίας πολιτικής προπαγάνδας. Συγκεκριμένα μπορούμε να διαπιστώσουμε τα εξής:


1)     H ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ – ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ

Ήταν ένας ψεύτικος τεχνικός διαχωρισμός που δεν ανταποκρίνεται στην παρούσα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Εάν επιθυμούμε την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, να ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ΟΝΕ, να διαθέτουμε το ευρώ ως κοινό νόμισμα των Κρατών της Ευρώπης, δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης της χώρας (υπήρξε καθαρή ομολογία του Πρωθυπουργού). Από την συνεργασία με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα πλαίσια αυτά προέκυψε η νέα συμφωνία, το τρίτο αριστερό μνημόνιο, το οποίο στήριξαν και οι Ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις της παρούσας Βουλής.
Άρα τα τελευταία πέντε χρόνια κάποιοι ζούσαν το μύθο τους, έλεγαν ψέματα στον Ελληνικό λαό, τεχνικά δίχασαν τους Έλληνες και πετροβολούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ζούσαν στον ψεύτικο κόσμο της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, της μισαλλοδοξίας και μετά ξύπνησαν, αλλά τώρα όμως είμαστε στο και πέντε.

2)     Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ « ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αυτά που ζήσαμε τους τελευταίους οκτώ μήνες ως πολίτες δε μπορούσαμε να τα φανταστούμε ότι θα συμβούν. Περιμέναμε μία νέα πολιτική Κυβέρνηση με άλλο ύφος και ήθος και όμως είδαμε πολιτικές συμπεριφορές και ενέργειες που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους Νόμους και αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας διακυβέρνησης ήταν οι αντιμεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, η κωμικοτραγική λειτουργία του Κοινοβουλίου τις μεταμεσονύχτιες ώρες για να γίνουν τα κέφια της Προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι τυχοδιωκτισμοί και οι τακτικισμοί του περιβόητου πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, η μυστική διπλωματία και η προετοιμασία της επιστροφής στη δραχμή χωρίς τη βούληση του Ελληνικού λαού, η μη έγκυρη λήψη μέτρων και κρίσιμων αποφάσεων για την πορεία της χώρας, το κλείσιμο των τραπεζών και το πιο σημαντικό, την κρίσιμη απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την νέα συμφωνία έπρεπε να την είχαν πάρει πολύ νωρίτερα, Θα είχαμε γλιτώσει αρκετά δις ευρώ και θα είχε άλλη πορεία η Ελληνική εθνική οικονομία. Άρα πάρα πολλοί πολίτες ανεξάρτητα αν είχαν ψηφίσει ή όχι τις πολιτικές δυνάμεις της νέας διακυβέρνησης πίστευαν και είχαν όραμα για μία αριστερή διακυβέρνηση και διαψεύστηκαν.

3)     Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ¨ΤΩΝ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την προηγούμενη πολιτική περίοδο ως δύναμη ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης συγκέντρωσε άτομα, ομάδες, πολιτικές κινήσεις στο ενιαίο πλέον κόμμα με διαφορετικούς πολιτικούς στόχους και επιδιώξεις στα πλαίσια μας ουτοπίας, μιας ψεύτικης οικονομικής πραγματικότητας, για ένα κόσμο χωρίς δανειακές συμβάσεις και με δυνατότητα διανομής πλούτου ανταποκρινόμενος σε κάθε κοινωνικό αίτημα. Όλοι μαζί για να κατακτήσουμε την εξουσία, να χαρούμε τη χαρά της διακυβέρνησης και ο βασιλιάς ήταν γυμνός, δε μπορούμε να υλοποιήσουμε τις εξαγγελίες και το πρόγραμμά μας και ήρθαν «οι μέλισσες του ρεαλισμού»
Έτσι κατέρρευσε και ο μύθος των πολυσυλλεκτικών κομμάτων που απηχούν άλλες εποχές, άλλες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Σήμερα χρειάζεται ξεκάθαρος πολιτικός λόγος, συγκεκριμένη πολιτική στόχευση και να παρουσιαστούν με ειλικρίνεια οι θέσεις και οι προτεραιότητες των κομμάτων στον Ελληνικό λαό. Η Ελληνική κοινωνία πλέον αναζητά την αλήθεια και όχι άλλους μύθους και ψευδαισθήσεις, Να γίνουν και αυτές οι εκλογές και να σχηματιστεί μία βιώσιμη σταθερή Κυβέρνηση για τα επόμενα 3 με 4 χρόνια, δεν αντέχει η Ελληνική οικονομία άλλες εκλογές, ένα ρευστό μετεκλογικό τοπίο. Ας συμβάλλουμε όλοι, οι εκλογές του Σεπτεμβρίου να γίνουν με όρους αλήθειας και όχι ψευδαισθήσεων, με όρους ρεαλισμού και όχι παραλογισμού, με όρους κοινής λογικής και όχι ακραίων συναισθημάτων. Αναζητείται μία νέα προγραμματική διακυβέρνηση για τη χώρα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής μας πορείας με στόχο την αναπτυξιακή προοπτική.
                                                                              ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
                                                                              ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
                                                                              ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                                                              ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ