eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Μεθοδικός και Δραστήριος Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε.Ρ Αριστείδης Μπίμπας συμμετείχε στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου !

ο Μεθοδικός και Δραστήριος Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε.Ρ Αριστείδης Μπίμπας συμμετείχε στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου !
 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμμετείχαμε στη σημαντική εκδήλωση με θέμα την ενημέρωση για το πρόγραμμα «Απόλλων» (Νόμος 5106/2024 αρ. 103) και συγκεκριμένα τη συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Μέσω της ενημέρωσης κατέστη σαφές σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι η Πολιτεία λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα αιτήματα τόσο των δημόσιων φορέων, όπως των Δ.Ε.Υ.Α., όσο και των ιδιωτών καταναλωτών αναφορικά με τη μείωση του ενεργειακού κόστους, τον ενεργειακό συμψηφισμό, τις έμπρακτες λύσεις στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης και την ενεργειακή αυτονομία των Περιφερειών της χώρας.


Συνοπτικά, για την ενημέρωση των πολιτών, το πρόγραμμα «Απόλλων» στοχεύει στην αυτοπαραγωγή και την ιδιοκατανάλωση ενέργειας μέσω σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τις οποίες θα μπορεί να επωφεληθεί κάθε Περιφέρεια με το όφελος να περιλαμβάνει και ιδιώτες καταναλωτές που περιλαμβάνονται στην κατηγορία ευάλωτων νοικοκυριών.


Συγκεκριμένα, για την πρόταση που παρουσίασε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης και συζητήθηκε μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, θεωρούμε πως πρόκειται για μια εφικτή λύση, ένα καινοτόμο και φιλόδοξο σχέδιο, χρονικά προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί εντός 36 μηνών που θα δώσει την απαραίτητη ενεργειακή ανάσα στους ΟΤΑ Α’ και Β’ μειώνοντας δραστικά τόσο το ενεργειακό κόστος όσο την ενεργειακή εξάρτηση από τους παρόντες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας


Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας,


Αριστείδης Μπίμπας.