eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Έφυγε απο τη ζωή ξαφνικά ο φίλος Δημήτρης (Μήτσος) Πλατανίτης...

Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά ο φίλος Δημήτρης (Μήτσος) Πλατανίτης,

Καλό ταξίδι Μήτσο, 

Θα σε θυμόμαστε πάντα...


Ανάργυρος Λεμπέσης 

Βασίλης Δημαράκης







Η Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τον Λίνο Μπενάκη

Με επιτυχία και βαθιά συγκίνηση  πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, η εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τον αείμνηστο Λίνο Μπενάκη, που διοργάνωσε ο Ερμιονικός Σύνδεσμος υπό την Αιγίδα του Δήμου Ερμιονίδας στο Πνευματικό Κέντρο (Σχολείο Συγγρού) της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης.

Η Εκδήλωση αποτέλεσε φόρο τιμής και μνήμης στον σπουδαίο Άνθρωπο, Λίνο Μπενάκη, σύζυγο της Ερμιονίτισσας, Ακαδημαϊκού και Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κας Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη.

Ο Λίνος Μπενάκης υπήρξε ένας καταξιωμένος Επιστήμονας, συγγραφέας, ερευνητής της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Φιλοσοφίας με πολυεπίπεδη προσφορά στην Παιδεία και την επιστημονική κοινότητα, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πολιτιστική, κοινωνική και πνευματική ζωή της χώρας μας, αλλά και του Τόπου μας που τον αγάπησε σαν «δεύτερη» πατρίδα του.

Η Εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου , ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στην ξεχωριστή προσωπικότητα του αείμνηστου Λίνου Μπενάκη, κάνοντας μνεία στην καθοριστική  συμβολή του, ώστε να διασωθεί η ιστορική οικία Οικονόμου.

Ακολούθησε, ο χαιρετισμός του προέδρου του Ερμιονικού Συνδέσμου, κ. Απόστολου Λαδά και οι ομιλίες των σημαντικών επιστημόνων, οι οποίοι εξήραν την προσφορά του και την πολυσήμαντη συνεισφορά του στην προώθηση των γραμμάτων.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΕΥΔΑΠ απλώνεται. Εμείς πάλι έξω από τον χορό;;;;

 

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Επέκταση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ


"Στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνεται δημιουργία ισχυρότερων παρόχων με μείωση του αριθμού τους στο ¼. Σήμερα οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος είναι 292 (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, 125 ΔΕΥΑ, 156 Δήμοι, 8 σύνδεσμοι ύδρευσης Δήμων και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης), εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι μικροί και αδύναμοι.

Για την ισχυροποίησή τους θα επεκταθεί η ΕΥΔΑΠ τουλάχιστον στην υπόλοιπη  Αττική, στην Κορινθία, στη Βοιωτία και στη Φωκίδα, ενώ η ΕΥΑΘ τουλάχιστον στην υπόλοιπη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική. Ο γενικός κανόνας θα είναι ένας πάροχος ύδρευσης ανά περιφερειακή ενότητα  στην ηπειρωτική χώρα, ενώ θα δοθούν κίνητρα για περαιτέρω συνενώσεις.

Ενεργοποίηση ΕΥΔΑΠ σε νησιά με οξεία κρίση λειψυδρίας.

Για την υποστήριξη των άνυδρων νησιών και της Κρήτης θα ενεργοποιηθεί η παροπλισμένη «ΕΥΔΑΠ Νήσων» για την εκτέλεση μεγαλύτερων έργων όπου ο τοπικός πάροχος είναι αδύναμος και η εισπραξιμότητα ανεπαρκής (μικρότερη από 85%).

Σε  περιοχές όπου υφίσταται οξεία κρίση λειψυδρίας (π.χ. στις Κυκλάδες), η «ΕΥΔΑΠ Νήσων» θα αναλάβει τη συνολική  ευθύνη. Παράλληλα, θα προβλεφθεί ένας ευνοϊκός διακανονισμός του 75% των χρεών των ΔΕΥΑ προς τη ΔΕΗ, με κονδύλια από τα υπερέσοδα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας." (Από ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ).

 - - - -

Τα παραπάνω δεν είναι "προς τη σωστή κατεύθυνση", αλλά η σωστή κατεύθυνση.
Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος μας, χωρίς χρήματα, χωρίς τεχνογνωσία, χωρίς οικονομίες κλίμακος, με έναν Διευθυντή ΔΕΥΑΕΡ και 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο (όλοι τους μη έχοντας σχέση με το αντικείμενο ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ) να δώσει οποιαδήποτε λύση. Έτσι θα σερνόμαστε εις τους αιώνας των αιώνων.
Θυμίζω ότι η ΕΥΔΑΠ είναι ουσιαστικά Δημόσια Επιχείρηση αλλά με χαρακτηριστικά οργάνωσης και λειτουργία ιδιωτικού τομέα.
Παρατηρούμε ότι η επέκταση της ΕΥΔΑΠ δεν περιλαμβάνει την Αργολίδα (!!!) τον νομό με τα μεγαλύτερα προβλήματα ύδρευσης και ποιότητας πόσιμου νερού. Νομό που περιλαμβάνει και την υπό ερημοποίηση Ερμιονίδα με πόσιμο νερό .... καθάρσιο.

Σπεύσατε λοιπόν να διεκδικήσετε την επέκταση της ΕΥΔΑΠ στην Αργολίδα και μάλιστα στην Ερμιονίδα. Συμπολίτευση και μείζων Αντιπολίτευση πρόσκεινται στη ΝΔ, δηλαδή στην Κυβέρνηση και την Περιφέρειά μας. Αυτό είναι μια συγκυρία που βοηθάει. Από μόνος του ο Δήμος μας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του πόσιμου νερού.

Σημείωση: Οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται διακαώς να μάθουν την ικανοποίηση των πελατών τους για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που τους προσφέρουν. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ ας χωριστεί σε ομάδες και να έρθει σε επαφή με όλους τους πελάτες της ΔΕΥΑΕΡ και να καταγράψει την ικανοποίησή τους από τις υπηρεσίες και το προϊόν που τους προσφέρει. Όταν λέμε να καταγράψει, ενοούμε πλήρες ερωτηματολόγιο του τύπου:

Ράλλυ ΑΚΡΌΠΟΛΙΣ 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΈΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
 

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο παγκόσμιος μηχανοκίνητος αθλητισμός είχε συντονιστεί  σε ώρα Ελλάδας για την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Τον Αγώνα ,την σούπερ ειδική στον ΣΕΙΡΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ τον τερματισμό και τις απονομές τού 10ου γύρου του WRC. Ο  οποίος αγώνας μετέφερε εικόνες από 15 ειδικές διαδρομές σε 150 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Ο ιστορικός ελληνικός αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA θα ξεκίνησε επίσημα την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 19:00, με την Τελετή Έναρξης να λαμβάνει χώρα εμπρός από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και το επίκεντρο της διοργάνωσης.

Εβδομήντα δύο πληρώματα  πέρασαν  από τη ράμπα της εκκίνησης. Αμέσως μετά  η  σκηνή υποδέχθηκε την Έλενα Παπαρίζου, για μία συναυλία που θα σήμαινε και την εορταστική έναρξη του αγώνα!

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Παρασκευής όλη η δράση από τα ελληνικά βουνά προβάλλονταν  χιλιόμετρο προς χιλιόμετρο, μέσω της συνδρομητικής online υπηρεσίας του WRC, “Rally TV” αλλά και της COSMOTE TV, που ως αποκλειστικός broadcaster του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA,  μετέδωσε και τις 15 ειδικές διαδρομές του E.K.O Ράλλυ Ακρόπολις 2024, παράλληλα με διαρκή κάλυψη του αγώνα μέσα από το COSMOTE SPORT 5HD.

Τόσο τα δύο παραπάνω, όσο και η ΕΡΤ3, συνδέθηκαν  και πάλι ζωντανά με τον αγώνα, αυτήν τη φορά από τη Μαλακάσα, για τη μετάδοση της ΕΚΟ Super Special Stage (21:05), το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 .Τα φώτα  στράφηκαν στη μήκους 1,97 χλμ. υπερ ειδική διαδρομή που έφερε τα πληρώματα απέναντι από το χρονόμετρο και εμπρός από τους θεατές που βρέθηκαν  στο χώρο του Σ.Ε.Α. Σείριος γι’ αυτήν τη διαφορετική εικόνα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με την οποία ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό σκέλος της ημέρας.

 Διευθυντής του αγώνα ο Τάκης Πουρναράκης απο το ΛΕΒΙΔΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  έχει καταφέρει να δώσει άλλον αέρα στον εθνικό μας αγώνα. ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ  ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ , ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΤΟΥ 2024 ΓΙΑ ΤΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ WRC.
Ταυτόχρονα, η εξέλιξη του αγώνα, παράλληλα με συνεντεύξεις και διαρκείς εκπομπές μεταδίδονταν από το επίσημο ραδιόφωνο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το LamiaFM-1 (96.2), που βρίσκονταν στο Service Park με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σταυρόπουλο και Νίκο Τσάδαρη,



Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ:ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΝΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

 



Ο Μεθοδικός και Δραστήριος Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε.Ρ Αριστείδης Μπίμπας συμμετείχε στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου !

ο Μεθοδικός και Δραστήριος Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε.Ρ Αριστείδης Μπίμπας συμμετείχε στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου !
 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμμετείχαμε στη σημαντική εκδήλωση με θέμα την ενημέρωση για το πρόγραμμα «Απόλλων» (Νόμος 5106/2024 αρ. 103) και συγκεκριμένα τη συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Μέσω της ενημέρωσης κατέστη σαφές σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι η Πολιτεία λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα αιτήματα τόσο των δημόσιων φορέων, όπως των Δ.Ε.Υ.Α., όσο και των ιδιωτών καταναλωτών αναφορικά με τη μείωση του ενεργειακού κόστους, τον ενεργειακό συμψηφισμό, τις έμπρακτες λύσεις στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης και την ενεργειακή αυτονομία των Περιφερειών της χώρας.


Συνοπτικά, για την ενημέρωση των πολιτών, το πρόγραμμα «Απόλλων» στοχεύει στην αυτοπαραγωγή και την ιδιοκατανάλωση ενέργειας μέσω σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τις οποίες θα μπορεί να επωφεληθεί κάθε Περιφέρεια με το όφελος να περιλαμβάνει και ιδιώτες καταναλωτές που περιλαμβάνονται στην κατηγορία ευάλωτων νοικοκυριών.


Συγκεκριμένα, για την πρόταση που παρουσίασε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης και συζητήθηκε μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, θεωρούμε πως πρόκειται για μια εφικτή λύση, ένα καινοτόμο και φιλόδοξο σχέδιο, χρονικά προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί εντός 36 μηνών που θα δώσει την απαραίτητη ενεργειακή ανάσα στους ΟΤΑ Α’ και Β’ μειώνοντας δραστικά τόσο το ενεργειακό κόστος όσο την ενεργειακή εξάρτηση από τους παρόντες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας


Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας,


Αριστείδης Μπίμπας.

Ανδριανός: Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των παιδιών!

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τις οικογένειες των παιδιών που τα στηρίζουν με κάθε τρόπο στις προσπάθειές τους.

Σήμερα ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης. Και είναι δική μας δουλειά, δουλειά της πολιτείας και ολόκληρης της κοινωνίας να διασφαλίζουμε ότι σ’ αυτό το ταξίδι τα παιδιά και ολόκληρη εκπαιδευτική κοινότητα Θα έχουν ότι χρειάζονται ώστε να αφιερωθούν απερίσπαστα στην αναζήτηση της γνώσης, στην οικοδόμηση του χαρακτήρα, στην απόκτηση όλων εκείνων των δεξιοτήτων και των εργαλείων που θα επιτρέψουν στα παιδιά μας να διεκδικήσουν με αξιώσεις τα όνειρα τους και να συμβάλουν ως άξιοι αυριανοί πολίτες ουσιαστικά στην ευημερία της πατρίδας μας.

Όπως κάθε χρονιά, όπως οφείλω, είμαι πάντα στη διάθεσή σας, πάντα δίπλα σας και να διεκδικήσουμε μαζί ό,τι χρειάζονται και αξίζουν τα παιδιά μας στα σχολεία τους. 

Για μια ακόμη φορά καλή χρονιά σε όλες και όλους!».


 


Μήνυμα του Δημάρχου Ερμιονίδας για τη νέα σχολική χρονιά

Αξιότιμοι Εκπαιδευτικοί και Γονείς,

Αγαπητά μας παιδιά,

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επιθυμώ να απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για μια καλή, παραγωγική και επιτυχημένη σχολική χρονιά.

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ερμιονίδας μας!

Αύριο, τα Σχολεία μας θα γεμίσουν ξανά με τις φωνές σας, την ενέργειά σας και τα όνειρά σας για το μέλλον. Εσείς, οι μαθητές μας, είστε η δύναμη και η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Μέσα από τη μάθηση, την προσπάθεια και την επιμονή, θα αποκτήσετε τα εφόδια που θα σας επιτρέψουν να χτίσετε το δικό σας λαμπρό μέλλον.

Οι Εκπαιδευτικοί σας, με αφοσίωση και υπευθυνότητα είναι δίπλα σας, να σας καθοδηγούν και να σας εμπνέουν. Είναι οι άνθρωποι που θα σας δώσουν τα εργαλεία για να ανακαλύψετε τις δυνατότητες και να πετύχετε τους στόχους σας.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα Σχολεία του Δήμου μας και την Παιδεία, διασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών.

Στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι οι πρόσφατες εργασίες που υλοποιήθηκαν σε όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, αλλά και στον Παιδικό Σταθμό Κρανιδίου έγιναν με την πολύτιμη συνεργασία και στήριξη των Αντιδημάρχων κκ Ελένης Βλάσση – Δημαράκη και Κωνσταντίνου Κόκκαλη.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά, ώστε να παραδώσουμε στους μαθητές μας, ασφαλείς και σύγχρονους χώρους μάθησης.

Εύχομαι σε όλους υγεία, πρόοδο και μια δημιουργική χρονιά γεμάτη επιτυχίες και όμορφες εμπειρίες με μια ιδιαίτερη έκκληση προς όλους σας, να παραμείνετε ενωμένοι απέναντι σε κάθε μορφή βίας και να αναπτύξετε σχέσεις που βασίζονται στην κατανόηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την αλληλεγύη.

Να επιλέξετε τον δρόμο της καλοσύνης και του σεβασμού προς τους Εκπαιδευτικούς και συμμαθητές σας.

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλη την Ερμιονίδα!

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας,

Ιωάννης Γεωργόπουλος 



Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Καλημέρα σας ...

 Όταν η σάτιρα συναντά την αλήθεια!

Σας ζητώ συγνώμη κύριε Γεωργόπουλε...

Σας ζητώ Συγνώμη κύριε Λεμπέση δεν θα το ξανακανω

Χίλια συγνώμη κύριε Γεωργόπουλε...

Χίλια συγνώμη κύριε Λεμπέση, δεν θα το ξανακάνω 

Και ξανά συγνώμη κύριε Γεωργόπουλε 

Και ξανά συγνώμη κύριε Λεμπέση, δεν θα το ξανακάνω

Συγνώμη , Συγνώμη, Συγνώμη 

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΞΗΣ: ''Βρε δολοματοφάγε... τα ονειρατά σας θα σας τα κάνω εφιάλτες!!!''

 Με αφορμή αυτή την γριφώδη, με νόημα δημοσίευση του Παναγιώτη Μέξη, επικοινωνήσαμε με διάφορα άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και την Δημοτική κατάσταση στην περιοχή της Ερμιονίδας. Η επανεκλογή του Γιάννη Γεωργόπουλου είναι γεγονός.Όπως μας λένε οι προσβολές προς τον ίδιον και τους συνεργατες του ακόμα περισσότερες , ο πολιτικός χρόνος έως τις επόμενες εκλογές άπλετος.Πληροφορούμαστε πως θα υπάρξουν πολλές πολιτικές εξελίξεις στο επόμενο διάστημα.

Κύκλοι απο το περιβάλλον του Δημάρχου μας μεταφέρουν πως τα επόμενα χρόνια είναι το διάστημα των τεχνικών έργων και της ανάπτυξης όσο για τους γνωστούς - άγνωστους μας είπαν το σύνθημα που θ ακολουθήσει.

''ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ''. 

Βέβαια με άλλους συνοδοιπόρους και συμπορευτές του Δημάρχου που επικοινωνήσαμε μας είπαν το  ''ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ '' και θα χρησιμοποιηθούν όλες οι μέθοδοι προκειμένου να έρθουν τ΄αποτελέσματα κι όπως μας τόνισαν χαρακτηριστικά την εξής παροιμία:

''ΑΝ Σ΄ΑΡΕΣΕΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΛΆΜΠΡΟ ΞΑΝΑΠΈΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ''

ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη δημοσίευση του κυρίου Μέξη:

Βρε δολοματοφαγε όταν γράφετε εσείς και προσβάλλετε προσωπα και οικογένειες,όταν θίγετε και υποτιμάτε επαγγελματικές δραστηριότητες,οταν προσπαθειτε να υποτιμησετε τις γνωσεις και την παιδεια αξιολογων ατομων,όταν αφήνετε υπονοούμενα να διασυρονται προσωπικότητες,όταν η φαντασία σας οργιάζει και τα ονειρατα σας καταγράφονται, τοτε ειναι ολα μελι γαλα;;;
Τοτε ολα για σας ειναι τιμια;;;
Τοτε εσεις νομιζετε οτι θα μείνετε στο απυροβλητο;;;
Κυριοι δεν θα σας αφήσω σε χλωρό κλαρι!!!
Τα ονειρατα σας θα σας τα κάνω εφιάλτες!!!
Ολα στην ώρα τους.
Αφήνω τους μπανιστηριτζηδες του fb να σας ενημερώνουν.
Πάντως τα χέρια μου με ηλιθιους και ανημπορους δεν τα λερωνω!!!
Εις το επανιδειν!!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΞΗΣ


''Οργή στην Ερμιονίδα για τις ιχθυοκαλλιέργειες - Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ΜΑΖΙ με τους συνδημότες του...(VIDEO)''

 '' ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ;;;

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ;;; ''

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Γιάννης Δημαράκης για τον όρο «μείζων μειοψηφία».

Γιάννης Δημαράκης ΠΡΟΣ Ιωσήφ Γανώση

''Θα τον συμβούλευα να προσέρχεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχοντας γνώση των εγκυκλίων και των νόμων και να μην ξεστομίζει πομφόλυγες με στόχο να προσβάλει προσωπικότητες της μη αρεσκείας του, εάν θέλει να σέβεται τον εαυτόν του και να μην εκτίθεται αυτοδιασυρόμενος.''



Ο κ. Ιωσήφ Γανώσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας στις 4/9/2024 εκτός θέματος της συζήτησης και χωρίς να προκληθεί ειρωνεύτηκε φιλόλογο, η οποία προΐσταται πολιτιστικού σωματείου τα τελευταία δέκα χρόνια προσφέροντας σημαντικό εθελοντικό έργο.

Ο προαναφερόμενος δημοτικός σύμβουλος ενδεχομένως να αφορμίστηκε από το γεγονός ότι σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η φιλόλογος και αφορούσε πολιτιστική εκδήλωση (Αύγουστος 2024) του σωματείου στο οποίο είναι

Πρόεδρος, αποκάλεσε τον κ. Ιωάννη Μαργέτα «επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας» του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας. Ο κ. Γανώσης θεώρησε ότι η φράση «επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας» δεν υπάρχει ως όρος και είναι λανθασμένη και εξ αιτίας αυτού προσέβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο την προαναφερόμενη φιλόλογο. Πρόσθεσε επίσης ότι αντί της έκφρασης «επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας» πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος «αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τον πληροφορώ λοιπόν ότι τον όρο «μείζων μειοψηφία» έχει επίσημα καθιερώσει το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) για να ονομάσει τον δεύτερο σε δύναμη συνδυασμό εκάστου Δημοτικού Συμβουλίου.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα εγκυκλίου του ΥΠΕΣ που αφορά τον ορισμό του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην προαναφερόμενη εγκύκλιο είναι προφανές ότι το ΥΠΕΣ ονομάζει τον πρώτο συνδυασμό του Δημοτικού Συμβουλίου «πλειοψηφία» τον δεύτερο «μείζων μειοψηφία» και τους υπόλοιπους «ελάσσων μειοψηφία» (εν συνόλω).

Επομένως σωστά χρησιμοποίησε η φιλόλογος τον όρο «επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας».

Θεσμικά ο όρος «αξιωματική αντιπολίτευση» αφορά το δεύτερο πολιτικό κόμμα της Βουλής και όχι τον δεύτερο συνδυασμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τώρα εάν ο όρος «αξιωματική αντιπολίτευση» χρησιμοποιείται από κάποιους για τον δεύτερο σε δύναμη συνδυασμό του Δημοτικού Συμβουλίου αυτό συμβαίνει είτε εκ παραδρομής είτε καταχρηστικά, γεγονός που παρεκκλίνει από το τυπικά και θεσμικά ορθό.

Εξάλλου θεωρώ ότι είναι ήσσονος σημασίας θέμα το πως αποκαλείται ο δεύτερος συνδυασμός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άλλα θέματα απασχολούν τους πολίτες και σ’ αυτά θα πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να επικεντρώνονται.

Θα ήταν χρήσιμο για τους δημότες εάν ο κ. Γανώσης, τον οποίο οι δημότες εξέλεξαν σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, έκανε εποικοδομητική κριτική στην Δημοτική Αρχή, εάν κατέθετε ρεαλιστικές και εφικτές προτάσεις, εάν προσέφερε εθελοντικό έργο, εάν ασχολείτο με σοβαρά θέματα και δεν υποβάθμιζε και ευτέλιζε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου μάλιστα είναι και μέλος, άλλοτε με φωνές, άλλοτε με εξυβρίσεις και άλλοτε με αποχωρήσεις.

Τέλος θα τον συμβούλευα να προσέρχεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχοντας γνώση των εγκυκλίων και των νόμων και να μην ξεστομίζει πομφόλυγες με στόχο να προσβάλει προσωπικότητες της μη αρεσκείας του, εάν θέλει να σέβεται τον εαυτόν του και να μην εκτίθεται αυτοδιασυρόμενος.


Ερμιόνη 7/9/2024

Γιάννης Δημαράκης

Πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας




Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Οργή στην Ερμιονίδα για τις ιχθυοκαλλιέργειες (VIDEO) !

 ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ALPHA TV

'' ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ;;;

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ;;; ''

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Ο καθ’ έξιν συκοφάντης του διαδικτύου παραπληροφορεί συστηματικά, εκτελώντας πιστά τις διαταγές των εντολέων του.

  • Ο καθ’ έξιν συκοφάντης του διαδικτύου Σταμάτης Δαμαλίτης, με συνεχείς αναρτήσεις στο ιστολόγιό του, κατασυκοφαντεί την Δημοτική Αρχή

  • Καταδικασμένος αμετάκλητα από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως συκοφάντης, φαίνεται ότι δεν έβαλε μυαλό, ίσως γιατί πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο βλάπτει την Δημοτική Αρχή.


  • Μάλλον δεν κατάλαβε ότι ακολουθώντας ακριβώς την ίδια τακτική τα τελευταία 5 χρόνια, το μόνο που κατάφερε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ήταν να επανεκλεγεί Δήμαρχος ο κ. Γιάννης Γεωργόπουλος για μια ακόμα πενταετία.


ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ο καθ’ έξιν συκοφάντης του διαδικτύου Σταμάτης Δαμαλίτης, με συνεχείς αναρτήσεις στο ιστολόγιό του, κατασυκοφαντεί την Δημοτική Αρχή, παραπληροφορεί συστηματικά τους Δημότες και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, εκτελώντας πιστά τις διαταγές των γνωστών σε όλους μας εντολέων του.

Καταδικασμένος αμετάκλητα από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως συκοφάντης, φαίνεται ότι δεν έβαλε μυαλό, ίσως γιατί πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο βλάπτει την Δημοτική Αρχή.

Μάλλον δεν κατάλαβε ότι ακολουθώντας ακριβώς την ίδια τακτική τα τελευταία 5 χρόνια, το μόνο που κατάφερε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ήταν να επανεκλεγεί Δήμαρχος ο κ. Γιάννης Γεωργόπουλος για μια ακόμα πενταετία.

Ενώ σπάνια ασχολούμαστε μαζί του (διότι δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με ψεύτες και συκοφάντες), αυτή τη φορά το κάνουμε μόνο και μόνο για να πληροφορηθούν οι πολίτες την πραγματικότητα και να διαπιστώσουν το μέγεθος των ψεμάτων του.

Πρόσφατα έκαναν κοινή ανάρτηση με φωτογραφικό υλικό στο facebook,οι Αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας κ.κ. Κουτούβαλης Δαμιανός και Πιτσάς Γιώργος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Πάτσιος Θανάσης και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Ερμιόνης κα. Λιναρδοπόυλου Ιωάννα και Φραϊδάκης Μιχάλης, με την οποία ενημέρωναν ότι με προσωπική εργασία καθάρισαν την στέγη του Κλειστού Γυμναστηρίου Ερμιόνης (πάνω από 9 μ. ύψος) από 12 τσουβάλια πευκοβελόνες.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, πέραν από την αμεσότητα του καθαρισμού της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου Ερμιόνης, ο Δήμος μας εξοικονομεί χρήματα αφού έγινε ο δωρεάν η εργασία αυτή.

Και αντί να επιδοκιμάσει την εθελοντική εργασία των αιρετών, αυτός ο  συκοφάντης ανάρτησε μια ανάθεση για αποκλαδώσεις επικίνδυνων δέντρων την οποία έχει κάνει ο Δήμος Ερμιονίδας στις 28/8/2024 σε ιδιώτη εργολάβο ύψους 14.818,00€, ισχυριζόμενος ψευδέστατα, ότι δήθεν αυτή αφορά τον καθαρισμό της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου Ερμιόνης από τις πευκοβελόνες!!!

Αυτός που η μόνη εθελοντική του δράση είναι μια φωτογραφία πριν πολλά χρόνια με ένα σκαλιστήρι στον κυκλικό κόμβο Κρανιδίου.

Μεγαλύτερο ψέμα απ’ αυτό δεν υπάρχει.

Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω ανάθεση αφορά αποκλειστικά και μόνο αποκλαδώσεις επικίνδυνων δέντρων σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου Ερμιονίδας, οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει και έπρεπε άμεσα να γίνουν.

Καλημέρα σας...

  "Ο κακομοίρης" 

Η Βασιλική Αρβανιταντώνη διαβάζει "Ο κακομοίρης" του  Αλμπέρτο Μοράβια.