eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Γ. Γαβρήλος: Απόλυτα και απερίφραστα καταδικαστέο το περιστατικό βίας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων

Το άγριο περιστατικό βίας που εκτυλίχθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου προκαλεί αποτροπιασμό. Κάθε μορφή βίας απέναντι στους λειτουργούς του ΕΣΥ είναι απόλυτα και απερίφραστα καταδικαστέα. Η θλιβερή κατάληξη του νεαρού άνδρα που διεκομίσθη στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, πρέπει να διερευνηθεί σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό και νομικό πλαίσιο και από τους ειδικούς ιατροδικαστές, ώστε να αποδοθούν, αν υπάρχουν, οι όποιες ευθύνες. Η αυτοδικία και η βία δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις, ούτε δικαιολογούνται, σε καμία περίπτωση, σε ένα έννομο Κράτος.    

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας και αρωγός στις διεκδικήσεις τους για σεβασμό και ασφάλεια στο χώρο εργασίας τους. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και οι λειτουργοί του αξίζουν καλύτερες συνθήκες, προστασία και πολιτικές έμπρακτης ενίσχυσης.

Περιμένουμε άμεσα το πόρισμα των αρμοδίων Υπηρεσιών αναφορικά με τις συνθήκες του περιστατικού αλλά και για το γεγονός ότι υπάλληλοι, νοσηλευτές και γιατροί ήταν ουσιαστικά στο έλεος ενός ξεσπάσματος βίας, χωρίς να τους προστατεύσει κανείς. Η Διοίκηση του ΓΝΑ, μετά και τα επαναλαμβανόμενα θλιβερά γεγονότα, θα πρέπει να λάβει όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.