eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Γιατί στις περιφερειακές εκλογές με την παράταξη “ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Μανώλη Μάκαρη

Στις περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτώβρη, συμμετέχω σαν υποψήφιος με την παράταξη

“ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”. Η απόφαση να θέσω τον εαυτό μου σε “θέση μάχης” μέσα από αυτές τις γραμμές, πάρθηκε αφού αφουγκράστηκα την κοινωνία μας, την αγωνία της, την απογοήτευση της αλλά και την πανθομολογούμενη ανάγκη για ουσιαστική και ριζική αλλαγή πορείας και νοοτροπίας.

Η απόφαση προσφοράς μου μέσα από αυτή την παράταξη υπαγορεύεται κύρια από τα εξής:

1)Την ανάγκη μεταστροφής της Περιφέρειας από το δόγμα χρήμα-συμφέροντα, στην προσφορά με επίκεντρο τον Άνθρωπο, την ηθική και τις αξίες.

2)Το γεγονός ότι η παράταξή μας προέκυψε από την αγωνία των πολιτών και των κοινωνικών ομάδων, του καθημερινού μόχθου και του αγώνα επιβίωσής τους και όχι από συναλλαγές υψηλά ιστάμενων πολιτικών προσώπων και “τζακιών”.

3)Την διακηρυγμένη μας αρχή στην δημοκρατική προσήλωση και λειτουργία του θεσμού με ανεξαρτησία, διεκδίκηση, διαφάνεια, καθαρότητα και συμμετοχή του πολίτη και των θεσμών που οργανώνουν την προσωπική και επαγγελματική του δραστηριότητα στην διαδικασία και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

4)Το πρόγραμμά μας. Σε συνεργασία με όσο το δυνατό περισσότερες κοινωνικές ομάδες επεξεργαζόμαστε και θα προτείνουμε ένα σαφές και εφαρμόσιμο πρόγραμμα με ξεκάθαρη ιεράρχηση και δυνατότητα απορρόφησης προς όφελος των πληγώμενων κοινωνικών ομάδων των χρηματοδοτήσεων. Ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τον Άνθρωπο και την καθημερινότητά του.

5)Η διάθεσή μας για διεκδίκηση και η βεβαιότητα μας πως η υστερούσα σε πολλά και κύρια σε απορρόφηση κονδυλίων και ρυθμούς ανάπτυξης Πελοπόννησος πρέπει και μπορεί να αναστρέψει την φθίνουσα πορεία της.

6) Οι καταβολές και η πορεία όλων των μελών της Παράταξης. Δεν μας ελέγχει κανένας, δεν έχουμε κρυφές δεσμεύσεις σε κανένα. Αν σε κάποιον χρωστάμε αυτός είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! Αρχή μας είναι, η πορεία μας να είναι ¨ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ¨!!!

6)Η αξιοσύνη του επικεφαλής της Παράταξης Μανώλη Μάκαρη, που δεν προέκυψε από συναλλαγές κομματικών γραφείων και προσώπων, ούτε είναι “δοκιμασμένο και ξαναζεσταμένο φαγητό”, αλλά άτομο με πλούσια Αυτοδιοικητική πείρα (επί σειρά ετών επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Καλαμάτας, αλλά κύρια γιατί επί 20ετία υπηρετεί σαν Ιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, της οποίας σήμερα είναι Διευθυντής) και γιατί στο επίκεντρο της δράσης του είναι ο άνθρωπος, γεγονός που περίτρανα έδειξε στην πρόσφατη τραγωδία της Πύλου, που όταν το ¨επιτελικό κράτος ¨ έδειχνε την γύμνια και την απανθρωπιά του, ο επικεφαλής μας στρατεύτηκε στην περίθαλψη και στην προσπάθεια επικοινωνίας των συνανθρώπων μας με τους δικούς τους. Και αυτό ταπεινότατα δεν το επικοινώνησε ο Μανώλης Μάκαρης αλλά τα ΜΜΕ της περιοχής!!!

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, σας καλώ συμπατριώτες και συμπατριώτισσες Ερμιονιδείς και Αργολιδείς, να δώσουμε την ωραία αυτή μάχη μαζί, να ενισχύσετε την Παράταξή μας και να γίνετε “κοινωνοί” και συνοδοιπόροι στην προσπάθειά μας για αλλαγή της φθίνουσας πορείας της Πελοποννήσου, για μεταστροφή της πολιτικής της περιφέρειας Πελοποννήσου από το δόγμα συμφέροντα και χρήμα στην προσφορά στον άνθρωπο και τις αξίες του.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΣΤΑΣ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ¨ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ