eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Η θεμελίωση, η κατασκευή και η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Ερμιόνης - Ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης θυμάται...


Αγαπητοί συνδημότες,
μένοντας μέσα στο σπίτι εφαρμόζοντας τις οδηγίες των γιατρών για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία που μαστίζει σήμερα όλο τον κόσμο, το μυαλό μου γύρισε κάμποσα χρόνια πίσω.

Τότε το 1997 που είχα την τύχη να είμαι Δήμαρχος στη θεμελίωση την κατασκευή και την λειτουργία του περιφερειακού Ιατρείου Ερμιόνης.
Τότε που επίσκεφθηκα  τον υπουργό υγείας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα και του πρότεινα να του παραχωρήσουμε το Δημοτικό οικόπεδο για να μας στήσει το περιφερειακό Ιατρείο Ερμιόνης.
Από τότε η Δύναμη του αγροτικού Ιατρείου Ερμιόνης περιλάμβανε δύο αγροτικούς Γιατρούς και όχι έναν.

Έτσι λοιπόν το Δημοτικό συμβούλιο Ερμιόνης παρεχώρησε το οικόπεδο στο Γ.Ν Ναυπλίου και με εξουσιοδότησε ως Δήμαρχο να συνυπογράψω με τον Πατέρα Ηλία που τότε ήταν Πρόεδρος στο Δ.Σ του Νοσοκομείου Ναυπλίου που υπαγόντουσαν τα περιφερειακά Ιατρεία.

Το υπουργείο υγείας με ενέργειες της Δημοτικής αρχής του Δήμου Ερμιόνης χρηματοδότησε την ανέγερση και τη λειτουργία του  ιατρείου Ερμιόνης που σήμερα είναι επανδρωμένο με αξιόλογους επιστήμονες - γιατρούς κ.κ Γ Παπαγεωργίου και Ι. Κυριάκος(ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ - ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ) που όλοι μας  αυτή την κρίσιμη στιγμη της πανδημίας τους έχουμε περισσότερο ανάγκη απο κάθε άλλη φορά.

Για την ιστορία η σύνθεση του Δημοτικού συμβουλίου που έλαβε ομόφωνα την απόφαση για το Ιατρείο της ΕΡΜΙΟΝΗΣ:
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Κ. ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ(ΤΣΑΚΑΝΙΚΟΣ)
Π. ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ
Π. ΜΕΞΗΣ
Η. ΒΕΛΟΥΔΗΣ
Κ.ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΣ
Π. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
Ι. ΑΡΑΠΑΚΗΣ
Β. ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ
Ι. ΜΕΡΤΥΡΗΣ
Μ. ΚΑΡΑΤΖΑΣ
Χ. ΔΑΓΚΛΗΣ