eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Τάσος Τόκας :ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΨΟΥΣ 1.100.000,00€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ


ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ



Στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας της 27-02-2019 έγινε η αποδοχή της πίστωσης  των 1.100.000,00€ που έδωσε  το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  και είχε ανακοινώσει  στο Δημαρχείο  ο  Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες  ο οποίος συνοδευόταν από τον   Βουλευτή  Αργολίδας κ. Γιάννη Γκιόλα στις 20 -02-2019, για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των οδικών  υποδομών που επλήγησαν πριν λίγους μήνες από τον κυκλώνα «Ζορμπά», καθώς και για την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων συνοδών υδραυλικών έργων.



Κατά τη συζήτηση του θέματος τόνισα την ικανοποίηση της παράταξής μας για τις ενέργειες  που έγιναν    και διαπιστώθηκε με τεκμηριωμένο τρόπο, η αναγκαιότητα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στον Δήμο μας  για την επανόρθωση των βλαβών στα πληγέντα  δίκτυα.



 Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος μας χρηματοδοτήθηκε άμεσα στις 10 Οκτωβρίου 2018 ( δέκα ημέρες μετά την θεομηνία) με το επιπλέον ποσό της τάξης των 250.000,00 €,  με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών  κ. Αλ. Χαρίτση  για την πρόληψη και αντιµετώπιση  ζηµιών και καταστροφών που προκλήθηκαν  από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 29-09-2018.  Στο σύνολο δηλαδή ήρθαν στο Δήμο Ερμιονίδας 1.350.000€ από τα 1.900.000,00€ που αιτηθήκαμε από την Κυβέρνηση.



Κατά την παράταξή μας η άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων υπουργείων στην χρηματοδότηση, μετά την επίσκεψη  από κλιμάκιο μηχανικών,  είναι ιδιαίτερα θετική  για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Αυτό βέβαια δεν έγινε μόνο στο Δήμο Ερμιονίδας αλλά και στους άλλους Δήμους της Αργολίδας που είχαν πληγεί από την θεομηνία.( Δήμος Άργους 3.500.000,00€- Δήμος Επιδαύρου 1.100.000,00€).



 Λόγω της  κατεπείγουσας ανάγκης  για να αποκατασταθούν οι ζημιές τα έργα θα γίνουν προσφεύγοντας στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ( Άρθρο 32.2.γ του Ν.4412 περί δημοσίων συμβάσεων). Στην περίπτωση αυτή  η αναθέτουσα αρχή  θα προσκαλέσει εργοληπτικές επιχειρήσεις  για την ανάδειξη των αναδόχων των έργων. Τα έργα θα γίνουν ανά Δημοτική Ενότητα (Κρανιδίου-Ερμιόνης). Εδώ πρότεινα αφού πρώτα διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου να προτιμηθούν επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στην Ερμιονίδα.



Επισήμανα ,όμως, πως μέχρι τώρα δεν μας έχουν δοθεί οι λίστες των έργων   που έχουν γίνει   για τις τρεις εργολαβίες  από την χρηματοδότηση των 250.000,00€ του Υπ. Εσωτ., αν και έστειλα επιστολή στο Δήμαρχο και τους Επικεφαλής των παρατάξεων στις 19-02-2019.



Πρότεινα λοιπόν  να δημιουργηθεί μια  επιτροπή από δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων που μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας  θα βάλει τις προτεραιότητες στα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και ενημέρωση των δημοτών.



Αυτό όμως ο Δήμαρχος και η παράταξή του δεν το δέχτηκε αφού δεν τον νοιάζει ως φαίνεται η ενημέρωση των δημοτών αλλά και η συμμετοχή της αντιπολίτευσης του Δήμου στην ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου για την Ερμιονίδα.



Τάσος Τόκας 



Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ



Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας