eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών:''Από το αρχείο του Δημάρχου του τέως Δήμου Ερμιόνης...''

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Αγαπητοί συνδημότες, 

Είχα την τύχη επί Δημαρχίας μου, να μεταφερθεί η Τοπική Θρησκευτική και Ιστορική Εορτή και  τοπική αργία της Ερμιόνης, από την 4η Σεπτεμβρίου (Εορτή της Αγίας Ερμιόνης), στις 8 Νοεμβρίου (Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών), η οποία έγινε βάση των προτάσεων των Τοπικών Φορέων της Ερμιόνης, με την συγκατάθεση των Μακαριστών Μητροπολιτών Ύδρας Ιερόθεου, Σάμου και Ικαρίας Παντελεήμονα και με την 187/ 1990 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης. 

Όλες αυτές οι προσπάθειες, ευοδώθηκαν μετά από πέντε χρόνια με την κατάθεση ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ-ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ, του τότε Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Μελίδη, με αιτιολογικό τις πρώτες φάσεις της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στον Ι.Ν. των Ταξιαρχών, (βλέπε ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ). 


Έτσι με νόμο του Κράτους, μεταφέρθηκε η Τοπική Εορτή και Αργία την 8η Νοεμβρίου, (βλέπε το άρθρο 19 του Ν. 2307/1995): 

Είχα την τύχη να παραβρίσκομαι την 8η Νοεμβρίου 1995 στην περιφορά της Ιεράς Εικόνας, που για πρώτη φορά παιάνισε η Στρατιωτική Μπάντα, συνοδευόμενη από τιμητικό άγημα στους γραφικούς δρόμους της Ερμιόνης.  

Όλες αυτές τις ενέργειες τις αναφέρει λεπτομερώς ο συγγραφέας κ. Γιάννης Ησαϊας, στον πρόλογο της επανέκδοσης από τον Δήμο Ερμιόνης, του βιβλίου του Ιωάννου Ηρ. Μάλλωση,  "Η ΕΝ ΕΡΜΙΟΝΗ Γ' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ". 

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ