eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Βασίλης Γκάτσος: Ο Ανάβαλος είναι στο στάδιο της Χρηματοδότησης. Να μην το ξεχνάμε.

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Αυτό έχουν διαβεβαιώσει οι τοπικοί βουλευτές μας. Αυτό σημαίνει ότι έχει εγκριθεί η ΜΠΕ και η ΑΕΠΟ του έργου. Αυτά τα δύο έγγραφα δεν είναι εκθέσεις ιδεών. είναι απολύτως δεσμευτικά. Αν κατά την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου δεν τηρηθούν, μπορεί ακόμη και να σταματήσει το έργο με προσφυγές στο ΣτΕ και στους επιθεωρητές περιβάλλοντος.
Άρα αν η ΜΠΕ γράφει ότι το νερό προορίζεται για συγκεκριμένη περιοχή όπως ορίζεται στον χάρτη τάδε, τότεΔΕΝ μπορεί να πάει για αλλού με το άστε ντούα. Για να πάει χρειάζεται να τροποποιηθεί η ΜΠΕ. Και η τροποποίηση της ΜΠΕ για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν θα είναι εύκολη. Δεν μπορεί να ψάχνεις με τα τεύχη στο χέρι για χρηματοδότη και να του λες περίμενε, γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τελείως την περιοχή προς άρδευση.
Άρα η όλη πληροφόρηση αρχίζει με τη γνώση της εγκεκριμένης ΜΠΕ και ΑΕΠΟ του έργου.
Όλοι μείνατε στο "θα μας φέρουν νερό" και όχι στο "πάμε να διεκδικήσουμε το νερό που έχουμε απόλυτη ανάγκη για να αρδεύσουμε τα τάδε κτήματα".  Όλοι μείνατε έξω από την υπόθεση, ενώ έπρεπε να είσαστε βαθιά μέσα, και πρώτα ο Δήμος, προς το συμφέρον του τόπου
Εν μέρει λογικό, αφού επί 40 χρόνια χάσαμε την έννοια της καλλιεργήσιμης γης και τα βλέπουμε όλα αγροτεμάχια. Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Συμπατριώτες σχετιστείτε με το θέμα και ο Δήμος μας πρώτος. Και πρώτο βήμα του Δήμου να μάθει επιτέλους τι γράφει η εγκεκριμένη ΜΠΕ.

Βασίλης Γκάτσος