eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Γιάννης Γεωργόπουλος:Γιατί καταψήφισα το τέλος σύνδεσης


Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 08-10-2018,μεταξύ άλλων συζητήθηκε το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «΄Εγκριση της υπ΄αρ.192/2018 απόφασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με θέμα : Καθορισμός δαπάνης διακλάδωσης και σύνδεσης προς τον αγωγό αποχέτευσης για το έργο «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου»

Το ίδιο θέμα είχε έρθει πάλι για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16-04-2018 με την 55/ 2018 
απόφαση, τότε, του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ. 

Τότε λοιπόν θεωρήθηκε άδικο να πληρώσουν όσοι συνδέσουν στο δίκτυο αποχέτευσης το ίδιο ποσό των 316,00€ για ένα μικρό σπίτι 40-50 τμ. με μία πολυκατοικία τετραγωνικών και πολλών διαμερισμάτων, γι΄αυτό και αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος για επανεξέταση από το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με τις ψήφους όλων των παριστάμενων Δημοτικών Συμβούλων,πλην του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕΡ.



Εμείς προτείναμε σε εκείνη τη συνεδρίαση να γίνει η χρέωση με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της κάθε συνδεόμενης οικοδομής, ώστε να γίνει μια δίκαιη και ισομερής κατανομή του βάρους. Με αυτό τον τρόπο οι μικρές ιδιοκτησίες που ανήκουν σε οικονομικά ασθενέστερες ομάδες δημοτών θα πλήρωναν πολύ λιγότερα.

΄Εγιναν και άλλες προτάσεις, όπως χρέωση ανά υδρομετρητή κλπ., οι οποίες βελτίωναν την αδικία της πρότασης της ΔΕΥΑΕΡ.

Μετά από 6 μήνες επανήλθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 08-10-2018, με άλλη μεν απόφαση αλλά ίδιο –με την αρχική- περιεχόμενο, δηλαδή χρέωση ανά φρεάτιο 316,00€, με την αιτιολογία ότι δεν είναι δυνατός κανένας άλλος τρόπος υπολογισμού, παρά μόνο η διαίρεση του ποσού των 790.000,00€:2.500 φρεάτια.

Μετά από αυτό καταψήφισα, θεωρώντας άδικη και ισοπεδωτική για τους δημότες αυτή την απόφαση.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι θα καταβληθούν και άλλα σημαντικά ποσά από κάθε ιδιοκτήτη για την πλήρη τακτοποίηση και τελική σύνδεση στο δίκτυο αποχέτευσης. 




Γιάννης Γεωργόπουλος
"Δυνατή Ερμιονίδα"