eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

''Ανακοίνωση υποψηφιότητας για το αξίωμα του Δημάρχου Ερμιονίδας''

''Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται συνεννόηση, συνεργασία και συγκλίσεις, χρειάζεται όρεξη για δουλειά, διάθεση προσφοράς και εμπειρία, γνωρίσματα που διαθέτουμε εγώ και οι συνεργάτες μου.''


Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες, αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Ερμιονίδας,
Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Ερμιονίδας στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019.
Η δημοτική παράταξη “Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”, που ιδρύθηκε πριν 5 χρόνια, παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στις ιδρυτικές αρχές και στους στόχους της, ανταποκρίθηκε στα θεσμικά της καθήκοντα ως παράταξη της Αντιπολίτευσης και άσκησε όλα αυτά τα χρόνια υπεύθυνη και δημιουργική κριτική στα πεπραγμένα της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Σήμερα διεκδικεί με αξιώσεις να κερδίσει την πλειοψηφία των Δημοτών της Ερμιονίδας, με στόχο να υλοποιήσει το πρόγραμμά της στη νέα δημοτική περίοδο 2019-2023.
Οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας για τους οποίους δεσμευόμαστε είναι οι ακόλουθοι:
* Κατασκευή έργων υποδομής για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας όπως, Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδάτινων Πόρων με εξασφάλιση πόσιμου νερού για όλους τους Δημότες και δυνατότητα άρδευσης των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκτάσεων, Ολοκλήρωση Αποχετευτικών Δικτύων σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας, αναβάθμιση και αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων.

* Ολοκλήρωση του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Δήμο Ερμιονίδας, αφού το φετινό Καλοκαίρι μας έδειξε ότι η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, με αποτέλεσμα την δημιουργία αρνητικής εικόνας για την περιοχή μας.
* Πλήρη συνεργασία με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, τα οποία με το Πρόγραμμα “Κλεισθένης Ι” αποκτούν νέες αρμοδιότητες που πρέπει να ασκηθούν για το καλό των τοπικών κοινωνιών. Τα Κοινοτικά Συμβούλια και οι τοπικές κοινωνίες επιβάλλεται να έχουν ισχυρή φωνή και οι αποφάσεις τους
πρέπει να ακούγονται και να εφαρμόζονται από την Δημοτική Αρχή. Για μας οι αποφάσεις των Κοινοτήτων θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.
* Προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος της Ερμιονίδας, καθότι είναι μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή. Σύνδεση του Τουριστικού Προϊόντος της Ερμιονίδας με τον τομέα του Πολιτισμού και με τα προϊόντα της Πρωτογενούς Παραγωγής του τόπου μας. Ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών μνημείων της Ερμιονίδας.
* Δημιουργία ενός σύγχρονου Δήμου με επαρκή στελέχωση προσωπικού, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των Δημοτών. Δίνουμε έμφαση στην Καθημερινότητα του Δημότη η οποία σχετίζεται με την καθαριότητα, το δημοτικό φωτισμό, την οδοποιία, την ανάδειξη της γειτονιάς.
* Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τα συσσωρευμένα χρέη της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι Δημότες με αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις και χαράτσια. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε μια βιομηχανία απευθείας αναθέσεων από την Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., για τις οποίες το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει γνώση και εικόνα. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τη μη επαρκή στελέχωση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. από διευθυντή και από μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, καταστρατηγώντας τις κατευθύνσεις του ΑΣΕΠ. Απαιτείται ριζική αναδιάρθρωση και εξυγίανση του τομέα ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας. Απαιτείται επιστημονικός και αντικειμενικός έλεγχος βιωσιμότητας ή μη της υπερχρεωμένης Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., η οποία με τις συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις της για πολλά χρόνια έχει δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χρέη στον Δήμο Ερμιονίδας.
* Διεκδίκηση και αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών, Εθνικών και Περιφερειακών Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, προκειμένου ο Δήμος Ερμιονίδας να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την αναπτυξιακή πορεία του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών του.
* Αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και εφαρμογή του Θεσμού της Λογοδοσίας σε όλα τα θεσμικά όργανα του Δήμου, κάτι που δεν έγινε τα τελευταία 4 χρόνια. Δεσμευόμαστε για την καθιέρωση Μηνιαίας Λογοδοσίας Δημάρχου (ώρα Δημάρχου) σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω επικαίρων ερωτήσεων που θα καταθέτουν οι Δημοτικές Παρατάξεων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Δημότες.
* Αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου στην σύγχρονη εποχή, όπου μετά το Πρόγραμμα “Κλεισθένης Ι”, πρέπει να βασίζεται σε αποδοτικές συνεργασίες και σε συλλογική διοίκηση. Προτείνουμε την συνεργασία των Δημοτικών Παρατάξεων και Κινήσεων Πολιτών, προεκλογικά και μετεκλογικά για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων του Δήμου Ερμιονίδας. Ο Δήμαρχος πρέπει να συνεργάζεται αποτελεσματικά με τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους Κοινωνικούς Φορείς, τους
Συλλόγους και τις Ομάδες Δημοτών, με κύριο μέλημά του την τήρηση της Νομιμότητας, την Διαφάνεια και τον Σεβασμό στον Δημότη και στο Δημόσιο χρήμα.
Η παράταξη “Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”, της οποία έχω την τιμή να ηγούμαι, διαθέτει σχέδιο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ένα ανανεωμένο πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από άξια, ικανά, τίμια και ηθικά πρόσωπα απ’ όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους και απ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες, πέρα από κομματικά στεγανά.
Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται συνεννόηση, συνεργασία και συγκλίσεις, χρειάζεται όρεξη για δουλειά, διάθεση προσφοράς και εμπειρία, γνωρίσματα που διαθέτουμε εγώ και οι συνεργάτες μου.
Οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες και θα καθορίσουν αν θα μείνουμε ή όχι στην σημερινή περίοδο στασιμότητας, απραξίας και οικονομικής εγκατάλειψης. Η ανάπτυξη και η πορεία προς τα μπρος του Δήμου μας είναι το διακύβευμα των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.
Με πολύτιμο οδηγό την εμπειρία που απέκτησα όλο το προηγούμενο διάστημα της ενασχόλησης μου με την Αυτοδιοίκηση, απευθύνομαι σε όλους τους Δημότες της Ερμιονίδας και ζητάω τη στήριξή τους στις επόμενες δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής ενός πολυσυλλεκτικού, υπερκομματικού και πατριωτικού ψηφοδελτίου.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να εργαστούμε ενωμένα με συναίνεση, συλλογικότητα και αλληλεγγύη, για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο πρότυπο για τις επόμενες γενιές.

Τάσος Γ. Λάμπρου Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας” Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας