eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

''Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ''


 ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:
 <<Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!>>


Αγαπητοί συνδημότες, 

Τον Σεπτέμβρη του 2013 ανάφερα τα έργα που κατασκεύασε ο Δήμος Ερμιόνης από την ίδρυσή του μέχρι και την κατάργησή του, έργα πνοής, έργα τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης του Δήμου Ερμιόνης. 


Προκάλεσα τον τότε Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Καμιζή, λέγοντάς του, 


“για να δούμε ποιο έργο ανάπτυξης θα αφήσεις εσύ στην Ερμιόνη μετά το τέλος της θητείας σου;;;”, 

 βλέπε δημοσίευμα: 

 
Πριν 2 χρόνια στον καλοπροαίρετο δημόσιο διάλογο που είχαμε αναπτύξει με τον Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Σφυρή, του υπενθύμισα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις που κι εγώ είχα στηρίξει και του ανέφερα να τις υλοποιήσει.

Του είχα μάλιστα επισημάνει με έντονο τρόπο τα χαράτσια της ΔΕΥΑΕΡ και την κατάργηση της:


Δειτε εδώ, εδώ κι εδώ τον δημόσιο διάλογο

Σήμερα, μετά από 4 χρόνια Δημαρχίας του κ. Σφυρή και 8 χρόνια από την λειτουργία του Δήμου Ερμιονίδας (2011-2018), όχι μόνο δεν έχει κατασκευαστεί ούτε ένα έργο ανάπτυξης στην Ερμιόνη, αντιθέτως καταστρέφονται και τα ήδη υπάρχοντα όπως ο Μύλος Μπίστι και ο Μύλος Κρόθι, αυτά τα διατηρητέα κτίρια, κοσμήματα της Ερμιόνης. 


  • Χάθηκε η καθημερινότητα. 


Αποτέλεσμα, ο μαρασμός της Ερμιόνης να είναι πια φανερός. 


Κάνω έκκληση στις Ερμιονίτισσες και στους Ερμιονίτες, αλλά και σε αυτούς που αγαπούν την Ερμιόνη, σε αυτούς που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά όλων των πολιτικών αποχρώσεων, (μπλε, πράσινους, κόκκινους), να συμμετέχουν όλοι σε κοινό ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης. 

Και αυτό γιατί ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Κοινότητες να κατέβουν στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου του 2019 με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ξεχωριστό από το ψηφοδέλτιο του εκάστοτε υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας. 


  • Έτσι ο κάθε Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και κάθε τοπικός σύμβουλος θα τολμάει να υψώνει τη φωνή του και να απαιτεί τα δικαιώματα του τόπου του και των δημοτών του.


  • Έτσι, θα υπάρχει Ερμιονίτικη δυνατή φωνή, έστω και με αυτές τις λίγες αρμοδιότητες που δίνει ο νέος νόμος. 

Με αυτό τον τρόπο θα βγει η όμορφη και ιστορική Ερμιόνη από τον μαρασμό των τελευταίων 8 ετών.

Εύχομαι και πιστεύω πως αυτό τον δρόμο θα ακολουθήσουν και οι άλλες δημοτικές κοινότητες Κρανιδίου, Πορτοχελίου, Διδύμων, Κοιλάδας, Θερμησίας, Ηλιοκάστρου άλλα και των Φούρνων. 




Ανάργυρος Λεμπέσης
Δήμαρχος 
του τέως Δήμου Ερμιόνης