eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Το Ι.Λ.Μ.Ε. στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα»

Εκδήλωση ελπίδας και ανθρωπιάς




Ιστοσελίδα:  https://mouseioermionis.com    Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο: i.l.m.ermionis@gmail.com

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης μετά από πρόσκληση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα» συμμετείχε την Τρίτη 12-12-2017 στο στόλισμα του «δέντρου των ευχών», που διοργάνωσε η Ογκολογική Μονάδα ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών.



Συγκεκριμένα το Ι.Λ.Μ.Ε. παρέστη στην εκδήλωση με το ερμιονίτικο καραβάκι των Χριστουγέννων, που κατασκεύασαν παιδιά της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Αραπάκη και του Γιάννη Σκούρτη.



Το καραβάκι στόλισαν παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας, το οποίο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκε στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Παράλληλα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας κατασκεύασαν αστεράκια και μικρές πλουμιστές χάρτινες βαρκούλες, οι οποίες  φορτωμένες με ευχές και καραμέλες στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο των ευχών της Μονάδας. Την επιμέλεια του προγράμματος είχαν η Κατερίνα Σκούρτη και η Λίτσα Παγώνη.



Πανηγυρικό το κλίμα στην εξαιρετικής ιατρικής φροντίδας και πολυτέλειας Ογκολογική Μονάδα, που τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της «Ελπίδας» κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο κ. Σάκης Ρουβάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε., γονείς και φυσικά τα παιδιά της Μονάδας.




Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Ι.Λ.Μ.Ε. κα. Τίνα Αντωνοπούλου μίλησε για την κατασκευή του ερμιονίτικου χριστουγεννιάτικου καραβιού, το οποίο συνέδεσε με το έθιμο του «γιάλα-γιάλα». Στην συνέχεια το τραγούδι «γιάλα-γιάλα» απέδωσε μουσικά ο Γιάννης Σκούρτης με την κιθάρα του, συνοδευόμενος από τον Παναγιώτη Αραπάκη και μέλη του Ι.Λ.Μ.Ε. Έκδηλη η συναισθηματική φόρτιση της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, που σιγοτραγούδησε το «γιάλα-γιάλα», το οποίο της έφερε στο νου παιδικές της μνήμες από την Ερμιόνη.



Στο τέλος της εκδήλωσης η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη απένειμε τιμητική πλακέτα στο Ι.Λ.Μ.Ε., την οποία παρέλαβε η Πρόεδρος του. 


Επίσης αναμνηστικές πλακέτες δόθηκαν σε όλα τα μέλη του Ι.Λ.Μ.Ε. που συμμετείχαν στην εκδήλωση.



Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποιήματα, που απήγγειλαν τα παιδιά της «Ελπίδας» και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που τραγούδησαν μαζί με τον Σάκη Ρουβά μέσα σε εορταστικό κλίμα.
  







Ερμιόνη 13-12-2017

Για το Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε.

Η Πρόεδρος

Τίνα Αντωνοπούλου