eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Είπαν για την γιορτή ροδιού...


Τάσος Τζανής: 
"Να  συνθέσουμε και να συνδέσουμε τα αγροτικά προϊόντα με τον τουρισμό..."




"Βασικός και στρατηγικός μας σχεδιασμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι να συνθέσουμε και να συνδέσουμε τους τρεις τομείς παραγωγής μεταξύ τους και κυρίως να αναδείξουμε τον πρωτογενή τομέα και τα αγροτικά προϊόντα με τον τουρισμό. Αυτό για εμάς είναι άμεση προτεραιότητα" τόνισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εντεταλμένος από την περιφέρεια Πελ/νήσου για θέματα πολιτισμού και τουρισμού κ. Τάσος Τζανής στον χαιρετισμό που απηύθυνε στα πλαίσια της 7ης γιορτής ροδιού Ερμιόνης.
Παράλληλα ο κ. Τζανής, χαρακτήρισε ως επιτακτική ανάγκη να δοθεί έμφαση στην τόνωση της αγροτικής οικονομίας:
"Στην περίοδο κρίσης που βιώνουμε, με τα εισοδήματα συνεχώς να μειώνονται και τους μισθούς να μικραίνουν είναι φυσικό να μειώνεται και η ζήτηση" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
"Άρα λοιπόν δεν φτάνει μόνο ένα καλό και ποιοτικό προϊόν από μόνο του για να μπορέσει να βρει την αρμόζουσα θέση στις υπάρχουσες συνθήκες.
Πρέπει να το αναδείξουμε, να του δώσουμε δυναμική, να αποκτήσει εξωστρέφεια και βέβαια να αποκτήσει νέες και δυνητικές αγορές".
Παράλληλα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας είναι πρωτοπόρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μιας και όπως εξήγησε:
"Σε ανάλογες δραστηριότητες προβολής και ανάδειξης των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής, έχουμε την ικανοποίηση να φιλοξενούμε στο νομό μας τρεις ανάλογες εκθέσεις καθώς και δεκάδες εκδηλώσεις που αφορούν όλα τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα κάτι που δεν υπάρχει σε άλλους νομούς.
Εύχομαι η 7η γιορτή ροδιού να γίνει θεσμός που θα βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο γιατί με την προβολή και την  ανάδειξη των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, οφελούνται οι αγρότες μας, η Ερμιόνη και όλη η Ερμιονίδα".