eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

7η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης



Η «Γιορτή Ροδιού» πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο 28-29 του Οκτωβρίου 2017 στην Ερμιόνη, αποτελεί πλέον θεσμό και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες γιορτές της περιοχής, διότι προσελκύει αρκετούς επισκέπτες και προβάλλει σε όλους το φημισμένο ρόδι Ερμιόνης, διαφημίζοντας παράλληλα την περιοχή.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ντόπια παιδιά, ντυμένα αγρότες, προσφέρουν ρόδια στους επισκέπτες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακές νοστιμιές με βάση το ρόδι μαγειρεμένες από κάποιον γνωστό Σεφ.

Εκτός από τις γεύσεις ροδιού που μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης μέσα από τα γλυκίσματα, τα φαγητά και τα ποτά που έχουν ετοιμάσει οι επαγγελματίες και οι νοικοκυρές της Ερμιόνης, έχει επίσης τη δυνατότητα να γλεντήσει με μουσική και χορό από ντόπια και ξένα συγκροτήματα. 

Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι μπορούν να λάβουν μέρος στην ποδηλατάδα, σε μια διαδρομή μέσα από τα περιβόλια με τα κατακόκκινα ρόδια μέχρι το πανέμορφο φαράγγι Καταφύκι, όπου καταλήγει. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διοργανώνονται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.