eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΄΄ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ΄΄ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΜΙΟΝΙΤΕΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗ



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΄΄ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ΄΄ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΜΙΟΝΙΤΕΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗ



Με πανθομολογούμενη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη  για τα χρονικά του δήμου Ηλιουπόλεως,  χριστουγεννιάτικη συναυλία με το μουσικό σχήμα ΄΄Μελίρρυτον στις  21 Δεκεμβρίου 2016 στον Ιερό Καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.  Σε αυτήν την μυσταγωγική μουσική πανδαισία παραβρέθηκαν εκατοντάδες ενορίτισσες και ενορίτες οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι χορωδοί έδωσαν τον...
.... καλύτερό τους εαυτό από το περίσσευμα των ικανοτήτων τους και απέδωσαν τους ύμνους και τα κάλαντα του δωδεκαημέρου με  υποδειγματικό τρόπο. Τα καταλλήλως επιλεγμένα κείμενα που παρουσιάστηκαν από το φιλόλογο και τ. Διευθυντή Λυκείο κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο με κατάλληλα κείμενα σε συνδυασμό με την προβολή των εικόνων και των κειμένων συνέβαλαν αποφασιστικά  στην κατανόηση των ύμνων και των πολλαπλών θεολογικών μηνυμάτων του περχομένου δωδεκαημέρου. Η  κα. Θεοδώρα Μουρμούρη ( διπλωματούχος) συνόδεψε τους χορωδούς στο πιάνο.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους  χοράρχες  Θανάση  & Πέτρο Δασκαλοθανάση οι οποίοι  έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με επιμονή, υπομονή και ακλόνητη πίστη να θεραπεύεται αριπρεπώς η Εκκλησιαστική Μουσική Παρακαταθήκη ώστε να επιτευχθεί το  καλύτερο  μουσικά άκουσμα.



Ο  Προϊστάμενος  του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος στο πέρας της εκδηλώσεως επαίνεσε από καρδιάς την προσπάθεια του μουσικού εργαστηρίου  του Ιερού Ναού τονίζοντας το υψηλό επίπεδο της χορωδίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε κέρασμα προς τους χορωδούς με τη φροντίδα του υπεύθυνου της νεότητας Π. Κωνσταντίνου Πετάση.

Τέλος να σημειώσουμε πως η εκδήλωση αυτή θα επαναληφθεί  την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου  και ώρα 19:30 στον ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιουπόλεως,με  χοραρχη  τον Πέτρο Δασκαλοθανάση.

Ευχόμαστε  όλους και όλες ,καλές γιορτές με ειρήνη και  υγεία.