eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΠΡΟΣ Κ. ΤΟΚΑ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Στην επιστολή του  ο κ. Τόκας  αναρωτιέται  τι ενέργειες έγιναν από τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή «για να βρεθεί λύση στο θέμα της έλλειψης καυσίμων»

Στο Δελτίο που αναρτήθηκε αναφέρθηκα σε ένα μόνο πρόβλημα αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων που έκρινα ότι ήταν το σοβαρότερο και επείγον.

Η έλλειψη καυσίμων , αφενός  ακινητοποιεί όλα τα οχήματα των Υπηρεσιών του Δήμου απορριμματοφόρα, αυτοκίνητο βοήθεια στο σπίτι (διακίνηση φαγητού, τροφίμων και φαρμάκων)  και αφετέρου δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην  ομαλή διενέργεια  του Δημοψηφίσματος (μεταφορά καλπών και παραβάν, μεταφορά σάκων ψηφοδελτίων από Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, μεταφορά αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα, καθαριότητα  των  (25) εκλογικών τμημάτων κ.λπ.)  

Ο  Δήμος  μας όμως ο οποίος είναι πρωτοπόρος στη διαχείριση προ-διαλογής  στη πηγή και κομποστοποίηση , για το οποίο μας συνεχάρη  κατά την επίσκεψη του ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΕΚΑ  κ. Τσιρώνης, διότι είμαστε ίσως και ο μοναδικός Δήμος  με αυτό το πρόγραμμα – στην οποία απουσιάζατε-  κινδυνεύει όχι μόνο για την αποκομιδή των απορριμμάτων  του Δήμου μας, αλλά και την  δυσκολία  μεταφορά τους  λόγω αδυναμίας πληρωμής με μετρητά από τον ανάδοχο  για προμήθεια καυσίμων των οχημάτων,   από το πράσινο σημείο – σταθμό μεταφόρτωσης  προς την μονάδα διαχείρισης ανακυκλώσιμων και βιοαποδομήσιμων .

Αυτό όπως καταλαβαίνετε κ. Τόκα θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες χωματερές γύρω από τους κάδους ή δημιουργία χωματερής στο πράσινο σημείο .

Βεβαίως κ.  Τόκα επικεφαλής της Δυναμικής πορείας Ερμιονίδας θα σας χαροποιούσε διότι δεν ψηφίσατε κανένα πρόγραμμα του Δήμου που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων από το Δήμο μας, συμπορευτήκατε μαζί με άλλους της αντιπολίτευσης για την αδειοδότηση του πράσινου σημείου και φτάσατε στο σημείο να μην ψηφίσετε την επιδότηση μεταφοράς  ανακυκλώσιμων  προς το Δήμο μας από την Ε.Ε.Α.Α. προς το Κ.Δ.Α.Υ.

Επειδή όμως ακολουθείτε τη συνήθη τακτική να απαξιώνετε τον Δήμο και να μην κοινοποιείτε  την επιστολή σας, όπως θεσμικά θα έπρεπε ως αρχηγός του Συνδυασμού σας  και  απευθυνόσαστε μέσω των blogs προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας ,  εμφανώς για την δημιουργία εντυπώσεων ,  απαντώ στο ερώτημα σας......  τι ενέργειες έγιναν από τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή «για να βρεθεί λύση στο θέμα της έλλειψης καυσίμων» και σας ενημερώνω
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθ. Περιεχομένου 65/28-6-2015 που αποφασίστηκε η Τραπεζική αργία, λόγω έλλειψης ρευστότητας, ακολουθήσαμε τα αναφερόμενα στην παρ.4 του άρθρου 1 που αναφέρει ότι

 4. Συνιστάται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Αρμοδιότητα της ως άνω Επιτροπής αποτελεί η έγκριση των κατά την παράγραφο 3, στοιχείο δ της παρούσας συναλλαγών κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, υπό την προϋπόθεση ότι οι ως άνω συναλλαγές κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, συναλλαγών για την πληρωμή ιατρικών εξόδων ή εισαγωγών φαρμακευτικών ειδών….. και άμεσα επικοινωνήσαμε την Δευτέρα το πρωί 29-6-2015 με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Οικονομικών για να μας κατευθύνουν  και να μπορέσουμε να κάνουμε  άμεσα τις αναγκαίες πληρωμές  για τη προμήθεια καυσίμων.

Από την Δευτέρα 29-6-2015 μας απάντησαν την Πέμπτη 2-7-2015 στις 2.00 μ.μ. , ότι οποιαδήποτε μεταφορά χρημάτων σε άλλο λογαριασμό σύμφωνα με την Πράξη Νομ. Περιεχ/νου 65/28-6-2015 μπορεί να γίνει την Παρασκευή 3-7-2015 από το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, του Νομού Αργολίδας στο Ναύπλιο και μετά από συνεχείς επικοινωνίες που είχαμε με την Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετηθήκαμε όταν έφτασε η διευκρινιστική εγκύκλιος, μετά το μεσημέρι για να εξασφαλίσουμε τις τρέχουσες ανάγκες όπως ανταλλακτικά απορριμματοφόρων κ.λπ. και τη Δευτέρα θα γίνουν προμήθειες καυσίμων  σύμφωνα  με το προγραμματισμό του Δήμου.

Στις αναγκαίες συναλλαγές δεν κρίθηκε επιλέξιμη η μεταφορά στους λογαριασμούς των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων και άλλων πληρωμών.

Όπως αντιλαμβάνεσθε τα καύσιμα όπως είχαμε αναγγείλει είχαν εξασφαλισθεί  από το Δήμο αναπροσαρμόζοντας το πρόγραμμα αποκομιδής και καθαριότητας για την τρέχουσα εβδομάδα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΣΦΥΡΗΣ