eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ

Την Κυριακή 17-5-2015 στο Βαλτέτσι έγιναν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για να διατηρηθεί η μνήμη της ένδοξης μάχης του Βαλτετσίου (12 και 13 Μαΐου 1821) και να τιμηθούν οι ήρωες αγωνιστές και πεσόντες κατά τη διάρκειά της.
 
Στο φετινό εορτασμό της μάχης του Βαλτετσίου, η οποία αξιολογείται ως μια από τις σημαντικότατες του Αγώνα και λόγω της στρατηγικής σημασίας της αλλά και λόγω της ανάτασης της ψυχολογίας, που έδωσε στο αγωνιζόμενο γένος, συμμετείχαν χορευτές της Θερμησίας πλαισιωμένοι από μέλη του χορευτικού του Δήμου Ερμιονίδας.

Στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, που εψάλη, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος και παρευρέθηκαν βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και αιρετοί σύμβουλοι της Περιφέρειας, των Δήμων Τρίπολης και Ερμιονίδας καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.
Στο μνημείο των πεσόντων κατατέθηκαν στεφάνια από εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, μεταξύ αυτών κατέθεσε στεφάνι και ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Δημαράκης ως εκπρόσωπος του Δήμου Ερμιονίδας.

Στη συνέχεια στην πλατεία του Βαλτετσίου και στη σκιά του αιωνόβιου πλάτανου οι χορευτές της Ερμιονίδας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Δ. Κοντοκάλη, εντυπωσίασαν με την άψογη εμφάνισή τους και τη λεβεντιά τους, χορεύοντας δημοτικούς χορούς και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρισταμένους, πολλοί των οποίων είχαν έρθει από την Ερμιονίδα.

 Από το Δήμο Ερμιονίδας στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Δημαράκης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π. Κέλλη Μήτσου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Μπουρίκας και Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Ερμιόνης Χρήστος Δάγκλης, ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Θερμησίας Πέτρος Σαραντόπουλος και ο Σύμβουλος της Δ.Κ. Ερμιόνης Γεώργιος Τσεγκής.      

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ