eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 10 Μαΐου 2015

''Η αλληλεγγύη γιόρτασε για την ΜΗΤΕΡΑ.....''

Το "Άγαλμα της Μητέρας" στο Κρανίδι.....

Ρεπορτάζ - φώτο για το Εικονοσκόπιο Μίλτος Ιωαννίδης:

Το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαΐου, η εθελοντική ομάδα  "αλληλεγγύη" του Δήμου Ερμιονίδας, πραγματοποίησε εκδήλωση, με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του καταστήματος Casa di Pizza, (χώρος στον οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση), εκλεκτή ομιλήτρια ήταν η Συγγραφέας-Λαογράφος- και τακτικό μέλος της εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών- κυρία Μαρία Στρίγγου-Κάτσινα.
Με καταγωγή από το Κρανίδι, η κυρία Μαρία Στρίγγου-Κάτσινα, κέρδισε τον θαυμασμό και το χειροκρότημα των γυναικών που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Σας παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία της:
"Ευλογημένη η σημερινή ημέρα. Ο λόγος μου, είναι λόγος από καρδιάς. Είναι τα καλούδια, τα
χαιρετίσματα που οφείλουμε στη γεννήτρα.""Να θυμηθούμε και αναβαπτιστούμε στα νάματα της ρίζας μας, με υψηλοφροσύνη και παρρησία για όλους τους αγώνες αλλά και τις χαρές που μας χάρισαν σε όλη μας τη ζωή.....
Γιατί μας χάρισαν το προνόμιο και την τιμή να τις ονομάζουμε "ΜΗΤΕΡΕΣ", η μόνη λέξη, που η γυναίκα με υπερηφάνεια και με υπερδύναμη της μοίρας και τη δύναμη Του Θεού, φέρνει και είναι υπερήφανη που είναι προνομιούχα στη ζωή".
Είπε και πρόσθεσε: 
"Γιατί κυοφορεί μέσα της τη ζωή, την κοινωνία, την Πατρίδα, την υπερηφάνεια του ανθρώπου, που για εννέα μήνες κάνει την υπέρβαση και παραδίδει στη ζωή το κυρίαρχο ον του "Άνω Θρώσκων" , τον άνθρωπο".....
Τέλος, η κυρία Μαρία Στρίγγου-Κάτσινα, τόνισε:
 "Μητέρες πολύτιμες! Άγγελοι Προστάτες μας! Όσες μας σκέπετε από εκεί ψηλά......"