eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «Philoxenia-Hotelia»


Δυναμική παρουσία έδωσε φέτος ο Δήμος Ερμιονίδας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης "Philoxenia-Hotelia", όπως διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας:

"Ο Δήμος Ερμιονίδας, μετά από δύο χρόνια απουσίας του, συμμετείχε φέτος στη  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Philoxenia-Hotelia, η οποία διεξήχθη από 13 έως 16 Νοεμβρίου 2014.

Η προαναφερόμενη έκθεση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της τουριστικής βιομηχανίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης με κύρια φιλοδοξία ο εμπορικός επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να «αγοράσει Ελλάδα» έχοντας στη διάθεσή του το σύνολο του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Στη φετινή έκθεση Philoxenia-Hotelia της Θεσσαλονίκης, που πέρασαν τις πύλες της 14.000 άτομα περίπου, υπήρξε μεγάλο το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων ξένων εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers), που επισκέφθηκαν την έκθεση και πραγματοποίησαν σημαντικά ραντεβού με ελληνικές επιχειρήσεις.

Στόχος της συμμετοχής του Δήμου Ερμιονίδας στην έκθεση ήταν η προβολή της επαρχίας μας ούτως ώστε να αποτελέσει τουριστικό προορισμό. Αναδείχθηκαν μέσω οπτικού υλικού οι φυσικές ομορφιές του Δήμου μας, προβλήθηκε η προϊστορία και η ιστορία του τόπου μας και παράλληλα παρουσιάστηκαν εναλλακτικές μορφές τουρισμού για τις οποίες προσφέρεται η επαρχία μας.

Οι πολυπληθείς επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου μας ενημερώθηκαν για τα τοπικά προϊόντα μας και προσφέρθηκαν σ’ αυτούς διάφορα κεράσματα, παρασκευασμένα στην επαρχία μας. Επίσης δόθηκαν σ’ αυτούς ενημερωτικά φυλλάδια που έχουν εκδώσει τόσο ο Δήμος όσο και ιδιώτες επιχειρηματίες με σκοπό την προβολή του τόπου μας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερό μας συναντήσεις εκπροσώπων του Δήμου, τουριστικών επιχειρηματιών της επαρχίας μας και τουριστικών πρακτόρων από το εξωτερικό και την Ελλάδα με προοπτική επαγγελματικές συμφωνίες και συνεργασίες.

Το Δήμο Ερμιονίδας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής, ο οποίος εκτός των άλλων επαφών που είχε, συναντήθηκε και με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης στην έκθεση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος και  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Φωστίνη Κέλλη, η Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Λούμη Αγγελική, και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μπίμπα Μαρκέλλα και κ. Ρόζος Ιωάννης.

Συμπερασματικά ο Δήμος Ερμιονίδας με τη συμμετοχή του σε αυτού του είδους τις εκθέσεις επιδιώκει τη δυναμική παρουσία της επαρχίας μας και τη διείσδυσή της στην τουριστική βιομηχανία καθώς και τη συστηματική προβολή της τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού."

Ακολουθούν φωτογραφίες από την έκθεση: 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ