eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τι πλούσιος τι πένης

Τι ακροδεξιός τι σοσιαλιστής. Όλοι εν εσμέν μπροστά στην κουτάλα την αφύλακτη.

Λίγο χάρηκαν, όσοι μπορούν να χαίρονται με αυτά, με την υπόθεση Τσαχατζόπουλου. Τώρα ανοίγονται υποθέσεις Καρατζαφέρη.
Φαίνεται ότι έγινε στον πολιτικό βίο κατάσταση: Όποιος εκλέγεται (εμείς τον εκλέγουμε και όχι μόνος του) κατά κανόνα θεωρεί τον εαυτό του κάτι το ξεχωριστό, δηλαδή από ον μετασχηματίζεται σε πολιτικό ον που με οποιοδήποτε τρόπο νόμιμο ή παράνομο δικαιούται να εξασφαλίσει κάποια εκατομμύρια .... για να μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία, όχι τα εκατομμύρια αλλά τις υπηρεσίες του.
Άμα αποτύχει θεωρεί τον εαυτό του ως αποτυχημένο πολιτικό ον που δικαιούται μια θέση διοικητού σε κάποιον οργανισμό....... μέχρι να ξαναπροσπαθήσει. Από και πέρα ....αρχίζει ο πολιτικός του λόγος και η πολιτική του δράση, δηλαδή μετά τα... αυτονόητα. 
Η μεγαλύτερη τιμωρία τους είναι να τους υποχρεώσει η πολιτεία να αποστηθίσουν την Ζωή και τη Δράση του Αγίου* Ιωάννη Καποδίστρια, και αντί φυλακής, να γυρίζουν στα σχολεία όλης της χώρας και να την διηγούνται στα ελληνόπουλα. Μα θα προλάβουν;
Άμα η πολιτεία κάνει για πρώτη φορά το καθήκον της, που δεν θα το κάνει βέβαια, εκατοντάδες πολιτικά όντα αποτυχημένα ή μη θα προλάβαιναν να διδάξουν σε όλα τα σχολεία. Αν βάλουμε δε και τους διαπλεκόμενους του ιδιωτικού τομέα, τότε θα είχαμε συνωστισμό.

Περίεργο, αλλά όλα αυτά έγιναν κανόνας με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις.
Περίεργο επίσης που όλα αποκαλύπτονται (δηλαδή τα εξόφθαλμα, γιατί για τα άλλα .....) τώρα που συγκυβερνούν 2 κόμματα και λίγο πριν τρία με το τρίτο μάλιστα ....να ντρέπεται που συγκυβέρνησε. Ο ένας πρόσεχε τον άλλον, όπως φαίνεται, και αυτό είναι καλό.
Γιατί από δω και πέρα το εκλογικό σώμα μάλλον θα διδάξει όλους ...Ρίτσο. "Και να που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα, δεν χρειάζονται περισσότερα".
Νομίζω ότι και στον δήμο μας έχουν οι παρατάξεις αρχίσει να διαβάζουν Ρίτσο.
Μετά από χρόνια μάλλον θα χρωστάμε ευγνωμοσύνη στον ...ξένο δάκτυλο, την επονομαζόμενη Τρόικα, δηλαδή στο ΔΝΤ και στην ΕΕ, που μας υποχρέωσαν να καθαρίσουμε τον κόπρο του Αυγεία.... χωρίς Ηρακλή.

Άγιος είναι αυτός που στη συνείδηση του λαού, γενεών επί γενεών είναι Άγιος. Καιρός και η εκκλησία μας να ανακηρύξει Άγιο τον πατέρα του έθνους των Νεοελλήνων και η ζωή του και το έργο του να διδάσκεται συστηματικά στα σχολεία, ως πρότυπο βίου.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος