eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

''ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΜΙΖΗ - S . O . S ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ - ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΛΙΨΗΣ - ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΥ ''

  Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΜΙΖΗ:
'' Με εντολή της Δημοτικής Αρχής και την ανοχή της Δημοτικής Κοινότητας  εδώ και ένα χρόνο  200 μέτρα από τα σπίτια του Κρανιδίου δημιούργησαν μια νέα παράνομη  υπερχωματερή περιοδικώς  φλεγόμενη...
Σήμερα 3 μήνες προ των δημοτικών εκλογών τα  ίδια πρόσωπα συνεπικουρούμενα από τους <<επαναστάτες οικολόγους και μπλοκερς>> της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν κλείσει τα μάτια και τις μύτες τους εδώ και 3 χρόνια ξεχνώντας τι έλεγαν και τι έγραφαν, επανέρχονται με απαίτηση να ζητήσουν την λαϊκή ψήφο ακροβολισμένοι σε διαφορετικούς δημοτικούς συνδυασμούς.''
 ---------------------------------------------------------
Εδώ και ένα χρόνο η απόρριψη <<χύμα>> απορριμμάτων μετά τον Σταυρό Διδύμων που ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2011 συνεχίστηκε στο Πόρτο Χέλι, στη Κοιλάδα, στον Άγιο Νικόλαο, στην Θερμησία στη Ρορρό, έξω από την Ερμιόνη προς Ηλιόκαστρο,  σε δασικές περιοχές, ξένες ιδιοκτησίες μέχρι και έξω από τις πόρτες μας ήρθε η σειρά του Κρανιδίου.                            

Με εντολή της Δημοτικής Αρχής και την ανοχή της Δημοτικής Κοινότητας  εδώ και ένα χρόνο  200 μέτρα από τα σπίτια του Κρανιδίου δημιούργησαν μια νέα παράνομη  υπερχωματερή περιοδικώς  φλεγόμενη, χωρίς να υπολογίζουν την Δημόσια Υγεία, την ρύπανση του περιβάλλοντος, την καταστροφή και καταπάτηση ιδιοκτησιών και την μόλυνση του κάμπου Κρανιδίου – Κοιλάδας, που αποτελεί χώρο αγροτικής εκμετάλλευσης και παραγωγής. Στερώντας την δυνατότητα εκμετάλλευσης, καλλιέργειας  των αγροτικών εκτάσεων των  συμπατριωτών μας. 

- Υπάρχουν ευθύνες, όχι μόνο του  Δημάρχου και των δύο Αντιδημάρχων  που αποδέχτηκαν για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αυτοί έδωσαν εντολή να πηγαίνουν εκεί ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια, αλλά και της  Πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου που αποδέχτηκε αδιαμαρτύρητα  αυτή την κατάσταση επικίνδυνης μόλυνσης.
                    

- Ευθύνες έχουν και οι  Δημοτικοί  Σύμβουλοι  οι οποίοι ανέχονται και επικροτούν αυτή την καταστροφή αδιαμαρτύρητα.                                                                                                              

Η έλλειψη ευαισθησίας για την Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον από τους ανωτέρω είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι η παραπλανητική, διαστρεβλωτική και αλαζονική στάση τους που μοναδικό σκοπό είχαν την κατάληψη της εξουσίας, υποσχόμενοι την άμεση λύση, την απομάκρυνση των σκουπιδιών, την πιο καθαρή περιοχή της χώρας την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και ένα σωρό προεκλογικά ευχολόγια.                                                                     

Ευθύνες έχουν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί και πολιτευτές, τα όργανα διοίκησης, αυτοδιοίκησης, επιθεωρητές, όργανα ελέγχου καθώς και οι συμμετέχοντες εργολάβοι περιστασιακοί και μόνιμοι που επιτελούν το έργο της ανεξέλεγκτης χύδην απόρριψης  σκουπιδιών.                                                                                                                        

Σήμερα 3 μήνες προ των δημοτικών εκλογών τα  ίδια πρόσωπα συνεπικουρούμενα από τους <<επαναστάτες οικολόγους και μπλοκερς>> της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν κλείσει τα μάτια και τις μύτες τους εδώ και 3 χρόνια ξεχνώντας τι έλεγαν και τι έγραφαν, επανέρχονται με απαίτηση να ζητήσουν την λαϊκή ψήφο ακροβολισμένοι σε διαφορετικούς δημοτικούς συνδυασμούς.       

Πριν ένα μήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας δια στόματος Δημάρχου, επικροτούμενος από τους Δημοτικούς του Συμβούλους που τον στηρίζουν, ανακάλυψαν ότι η μοναδική και συμφέρουσα λύση είναι η Αυτόνομη Διαχείριση Απορριμμάτων από τον Δήμο μας. Αυτό δηλαδή που είχε προτείνει, στοιχειοθετήσει και παρουσιάσει η παράταξη μας  σε δημόσια διαβούλευση και είχε προτείνει πολλάκις  στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν και μετά τις εικονικές, επαναστατικές  παραιτήσεις του Δημάρχου και μερικών Δημοτικών του Συμβούλων.      

Δεν  αρκεί 3 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές η καταγραφή του προβλήματος που την έχει βιώσει ο δημότης της Ερμιονίδας εδώ και δεκαετίες.                                                                       

Ο Δημότης θέλει να γνωρίζει που  βρισκόμαστε και τι πρέπει να γίνει για να λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα.                                                                                 

Πρέπει να γνωρίζει ο Δημότης ποιός έχει την γνώση,  την θέληση, την δύναμη, την ικανότητα,   και την δυνατότητα αποτελεσματικότητας για να το λύσει.                                  

 Χωρίς  προεκλογικά ευχολόγια και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον.                                                                                          

Μακριά από μεγάλα συμφέροντα και κομματικές, πελατειακές, παραγοντικές, ψηφοθηρικές εξαρτήσεις.                                                                                                                  

 Στην προσπάθεια μας να εκλαιικεύσουμε  την πρόταση μας για την οριστική λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων ξεκινάμε με μια σειρά ενοτήτων, παραθέτοντας την σημερινή κατάσταση στο Κρανίδι με πρόσφατες φωτογραφίες .