eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

''ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...''

ΓΚΡΕΚΟ ΜΑΣΚΑΡΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ

Σήμερα αφιερώνει το Εικονοσκόπιο: 

...Τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα, φράγκο, ρεζέρβα, φαλιμέντο , Τσίρκο, παράγκα, ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία 
φίρμα γκρέκατέμπο, μουργέλα, αγγαρεία...

Δυστυχώς πίσω απ΄αυτές τις λέξεις και μέσα σ΄αυτές τις γραμμές του τραγουδιού του Γιάννη Μηλιώκα κρύβεται η ηλεκτρονική Μασκαράτα της Ερμιονίδας!

Λυπούμαστε πολύ...γι' αυτό το επίπεδο στο οποίο έχει περιέλθει η ηλεκτρονική Ερμιονίδα και  έχει όνομα, επώνυμο , συγκεκριμένο (ιστο)χώρο και (ιστό)τόπο.

Είμαστε υποχρεωμένοι ανάλογα με την αγάπη, την εμπιστοσύνη, και την  σοβαρότητα που μας αντιμετωπίζετε να  ξεχωρίσουμε την ήρα απ΄το στάρι.

Σας ενημερώνουμε υπέυθυνα, οτι εσκεμμένα κρατήσαμε μια επικοινωνιακή στάση να δημοσιεύουμε (στα όρια του Νόμου και της σάτιρας) τα απεσταλμένα σε εμάς κείμενα πολιτών, δημιουργώντας αυτές τις ελεύθερες στήλες, απέναντι στο καθημερινό ρεσιτάλ που δίνουν συγκεκριμένες καρικατούρες και αξιολύπητες γηραιές φιγούρες που ζουν ανάμεσά μας, ξεφτυλίζοντας επαγγέλματα που σπουδάζονται, βγάζοντας μαιμού πτυχία, διασύροντας, προσωπικότητες, ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιώτες που έχτιζαν τα σπίτια τους, χυδαίες αναρτήσεις και άλλα πολλά.... 

Επειδή όμως την αφέλεια ,την ηλεκτρονική ανοησία , την ημιμάθεια και τα εκ γεννετής <<απωθημένα>> δεν τα πληρώνει κανένας σε φόρους ή σε χρήμα για να σκέφτεται πριν πεί ή γράψει οτιδήποτε στο διαδίκτυο , δεν έχουν κόστος δηλαδή , εμείς αισθανόμαστε οτι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι σας, απέναντι σε όλους τους αναγνώστες μας. 

Καταφέραμε, με αυτόν τον τρόπο (αναρτώντας ορισμένες  δημοσιέυσεις πολιτών, ελεύθερες στήλες,  σάτιρα , κ.α) να σας αποκαλύψουμε μέσα απο τις ηλεκτρονικές οθόνες το επίπεδό τους, την γύμνια τους και τα προσωπικά <<απωθημένα>> όλων αυτών που σιγοντάρουν και συμμετέχουν σε αυτό το κλίμα της ημιμάθειας , της παράνομης ενημέρωσης και με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Δυστυχώς σε αυτό έχουν ευθύνη συγκεκριμένα  πρόσωπα και ορισμένα απ΄αυτά έχουν ΚΑΙ θεσμικό ρόλο στην περιοχή μας.

Κι όπως λέει μια ρήση: 

''Το ψάρι Βρωμάει απ΄το κεφάλι.''

Άτομα λοιπόν που ουδέποτε κατείχαν κάποια θεσμική αρμοδιότητα, [ ως ενεργά μέλη σε κάποιο πολιτιστικό ή άλλο ζωντανό κύτταρο της περιοχής μας] άτομα που αυτοπροσδιορίζονται παρανόμως δημοσιογράφοι(λειτούργημα που σπουδάζεται σε σχολές και πανεπιστήμια), άτομα που ενδεχομένως για να εκπληρώσουν <<απωθημένα>> και προφανώς να απαλύνουν τον φθόνο τους προς άλλα πολιτικά πρόσωπα που τιμήθηκαν από την κοινωνία μας για το έργο τους, έρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα και αυτοπροσδιορίζονται παράτυπα σε μια ιδιότητα για να αποκτήσουν έτσι μια θέση στον ''ήλιο'' της Ερμιονίδας.


Αυτά τα άτομα προσδοκούσαν να έχουν λόγο ύπαρξης και άποψη στα κοινά(όχι σαν δημότες βέβαια), σε επίσημες εκδηλώσεις πολιτικές, Δημοτικές ή και άλλες  - συνεντεύξεις τύπου της περιοχής(χωρίς κατά το νόμο να έχουν θέση).

Όλα καλά μέχρι εδώ.. 
Τέτοια πρόσωπα κατά την άποψη μας δεν φταίνε , δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν το <<πρόβλημα>> και τη ρήση <<Με φτύνουν και εγώ νομίζω οτι βρέχει...>> 

Θέλουμε λοιπόν να σταθούμε σ΄αυτό το σημείο και να προβληματιστείτε, για ορισμένα πρόσωπα της περιοχής μας που σιγοντάρουν με τον τρόπο τους τέτοιες συμπεριφορές.
Κάποιοι εξ αυτών υποτίθεται πως έχουν και κάποιο ακαδημαικό επίπεδο και εκπροσωπούν συλλόγους, κάποιοι κατ΄ επίφαση αγγελιοφόροι της νομενκλατούρας , κάποιοι δήθεν οικολογούντες της αριστερίζουσας αφασίας (όπως έχει πεί κάποιος) που παροτρύνουν με τον τρόπο τους τέτοιους αγράμματους και παράτυπους συμπατριώτες μας να προβάλλουν (χωρίς κανέναν άξονα , χωρίς καμία αξιολόγηση και χωρίς πτυχίο),συλλόγους , επίσημα Δημοτικά έγγραφα, φιλόδοξους πολιτικούς κ.α.

Βεβαια όλοι αυτοί οι γνωστοί - άγνωστοι έχουν, όπως είναι γνωστό στην Ιερουσαλήμ, <<λυκοφιλίες>> με αυτά τα παράτυπα και ανεύθυνα πρόσωπα.

Ίσως να εξυπηρετούν και αυτοί τις προσωπικές τους <<σκοτεινές πλευρές>>...!!!

Αυτό που ρωτάμε και το επόμενο διάστημα θα αρχίσουμε να σας ενημερώνουμε για πρόσωπα και καταστάσεις της <<διπρόσωπης συμπεριφοράς>> αυτών των κατ΄επίφαση διανοούμενων, είναι:

1)Έχουν ή δεν έχουν όλοι αυτοί (οι γνωστοί άγνωστοι με πτυχία) ευθύνη για αυτήν την ηλεκτρονική μασκαράτα;

2)Ποιός τελικά επικροτεί και συντηρεί την αμορφωσιά , την χυδαιότητα(που έχει αποτυπωθεί και δικαστικώς) , αυτή την κιτρινίλα και την <<αντιπαλότητα>>;;;

3)Μήπως τελικά το συντηρούν όλοι αυτοί οι γνωστοί - άγνωστοι που σιγοντάρουν και θέλουν να προβάλλονται μέσα απο αμφιλεγόμενα και πρωτόδικα καταδικασμένα για χυδαίες αναρτήσεις (διαχειριστές)ιστολόγια;

Μήπως τελικά αυτοί όλοι που ψιθυρίζουμε μεταξύ μας, έχουν σοβαρές και συγκεκριμένες ευθύνες;

Εμείς...
...κάνουμε την αυτοκριτική μας , έχουμε την γνώση και σας αποκαλύπτουμε την αλήθεια. 
Ο Φάκελλος Ενημέρωση στην Ερμιονίδα θ΄ανοίξει σύντομα απο δώ. 

Να είστε σίγουροι πως όσοι (πολιτικά πρόσωπα - διαννοούμενοι και άλλοι) θα <<συντηρούν>> παράνομα πτυχία , παράτυπες μεθόδους, θα βγαίνουν στη φόρα.

Σας παραδίδουμε βορά να σκεφτείτε και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας, για αυτά τα συχνά <<ανεβάσματα και κατεβάσματα>> των αναρτήσεων... 

Οι ευθύνες για την γελοιοποίηση και την ηλεκτρονική αμορφωσιά και παρατυπία, θα έχουν ονοματεπώνυμο πλέον!
Ανοιχτά και ξεκάθαρα, 

Για να αναλάβουν πιά, ΟΛΟΙ τις ευθύνες.

καλή σας κρόαση...