eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η πρωην Δημοτική σύμβουλος Χρύσα Τσίρνα - Μπαλαμπάνη δημοσιεύει σημαντικά έγγραφα για την Ύδρευση στο Ηλιόκαστρο



 <<Η ΧΡΥΣΑ ΤΣΙΡΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ...>>
Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τα όσα γράφονται στο Διαδίκτυο περί υδάτων και γεωτρήσεων, θα ήθελα, μέσα από την οκτάχρονη θητεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος του τέως Δήμου Ερμιόνης, προερχόμενη από το Ηλιόκαστρο, όπου και διαμένω να παραθέσω τα εξής :


ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΓΑΘΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΡΗΘΕΙ.

Κανένας επιστήμονας δεν είπε μέχρι σήμερα ότι το πρόβλημα του νερού της επαρχίας μας, μπορεί να λυθεί μόνο με γεωτρήσεις.

Πρέπει να γίνουν έργα υποδομής διαχρονικά.

Να υπάρξει ένας ευρύτερος σχεδιασμός για να καλύψει όλες τις ανάγκες του νομού. 

Και τι εννοούμε;

Εννοούμε εγγειοβελτιωτικά έργα (φράγματα, εμπλουτισμούς κλπ).

Για την περίοδο 2000-2006, έγιναν οι σχετικές προτάσεις προς το Υπουργείο Γεωργίας, από τον Δήμαρχο Ερμιόνης κ. Ανάργυρο Λεμπέση, στα πλαίσια του Γ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης γι΄αυτό το σκοπό.

(βλέπε έγγραφο 1)












Το 2003 έγιναν δεκτές οι προτάσεις μας από το ΓΓΠΠ όπου ανέθεσε την εκπόνηση της μελέτης σε ιδιωτική εταιρεία χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος μας.(βλέπε ΜΕΛΕΤΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΡΟΡΟΥ-ΤΖΕΡΤΖΕΛΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ).

Πάντα πρέπει να βάζουμε μακροπρόθεσμα στόχους για να λύνουμε οριστικά τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Είναι θεμιτό και θετικό να εστιάζουμε πάντα στο κάθε πρόβλημα, να δίνουμε λύσεις διαχρονικές που ν΄αγγίζουν το μέλλον και μην στεκόμαστε μόνο στο παρόν στρουθοκαμηλίζοντας με λύσεις προσωρινές.

Και λέω ΝΑΙ η ανόρυξη της νέας γεώτρησης στο Ηλιόκαστρο ήταν λύση ανάγκης.  Όμως πρέπει να κοιτάμε την καθημερινότητα.

Η αλήθεια είναι ότι το νερό του Ηλιοκάστρου όχι μόνο ήταν ακατάλληλο προς πόση αλλά δεν ήταν επαρκές για τις ανάγκες των δημοτών μας (λάτρα, πλύσιμο κλπ) εξού και τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονταν αγορά νερού με βυτία.

Η μελέτη ανόρυξης νέας γεώτρησης ήταν αναγκαία λύση και επιβεβλημένη. 

Έτσι στις 17 Ιουλίου 2009 εγκρίναμε ως Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα την ανόρυξη γεώτρησης στο Τ.Δ. Ηλιοκάστρου και αναθέσαμε την μελέτη σε ιδιώτη γεωλόγο.

(βλέπε έγγραφο 2)



Στις 10 Μαίου 2010 πήραμε την έγκριση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

(βλέπε έγγραφο 3)











Και την 1η Οκτωβρίου 2010 εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι:

“Aνόρυξη και λειτουργία 2 γεωτρήσεων υδρευτικής χρήσης στις θέσης «Καμάριζα» και «Σχοινάκι» του Τ.Δ. Ηλιοκάστρου του Δήμου Ερμιόνης και ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΜΗΚΟΣ 3,5χλμ. προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Τ.Δ. Ηλιοκάστρου.

(βλέπε έγγραφο 4)





Πάντα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις ανάγκης, λύσεις προσωρινές μέχρι να έρθουν οι οριστικές.  Αυτό κάναμε και με την βρύση που το νερό της έρχεται από την γεώτρηση του Μποτσανιού που παρουσιάζει μηδαμινά νιτρικά λύνοντας έτσι ένα μέρος του προβλήματος, καταργώντας την αγορά εμφιαλωμένου νερού και δίνοντας μία οικονομική ανάσα, γιατί και από μόνο του δημιουργεί ένα έξοδο για το κάθε νοικοκυριό.



Αρκεί μόνο οι μακροπρόθεσμοι στόχοι να προχωρούν επιδιώκοντας το θεμιτό αποτέλεσμα κάθε φορά και να μην αναγκαζόμαστε να πούμε :



“ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ”



Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να συγχαρώ τους αιρετούς που κατάφεραν και ¨χτύπησαν” τη νέα γεώτρηση γιατί ήταν ένα ώριμο έργο που έπρεπε να γίνει γιατί είχε αδειοδοτηθεί και εγκριθεί.  Και φυσικά ήταν αξιέπαινη η προσφορά του Προέδρου του Τ.Δ. Ηλιοκάστρου κ Αντώνη  Μούγιου να δωρίσει μέρος από το αγροτεμάχιό του για να ολοκληρωθεί αυτό  το ώριμο έργο.



Εύχομαι το νερό να έρθει σύντομα στις βρύσες όλων των κατοίκων του Ηλιοκάστρου.



 ΧΡΥΣΑ ΤΣΙΡΝΑ - ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗ

πρώην Δημοτική Σύμβουλος

του Δήμου Ερμιόνης