Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:''Μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Μήτσα.''


''Μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Μήτσα... αυτοί και αυτός που κρύβονται πίσω απο τον γνωστό μπλόγκερ μεταφέρουν ανακρίβειες, αναλήθειες , χωρίς καμία σοβαρότητα.''


Αγαπητοί συνδημότες,

Προσκεκλημένος του κυρίου Δημάρχου Ερμιονίδας παρευρέθηκα και εγώ σ’ αυτήν την λαμπρή τελετή, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Μήτσα.

Ακούγοντας τους ομιλητές να μιλάνε για το περιβολάκι του Ταξιαρχιού δηλαδή τον χώρο που έχουν τοποθετηθεί οι προτομές των οπλαρχηγών Γιάννη και Σταμάτη Μήτσα, το μυαλό μου γύρισε 22 χρόνια πίσω επί Δημαρχίας μου.

Τότε που είχα την ιδέα να μεταφερθούν οι προτομές των Μητσαίων από τον αύλειο χώρο του τότε Κοινοτικού Καταστήματος (σήμερα Λιμεναρχείο) στην φυσική τους θέση στο περιβολάκι του Ταξιαρχιού εμπρός από το ΙΛΜΕ.



Αυτή την ιδέα της μεταφοράς των προτομών την εισηγήθηκα (αφού αυτή η λέξη έχει γίνει καραμέλα στα στόματα τώρα τελευταία) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης.

Στην εισήγησή μου πρότεινα να αποδίδονται τιμές στη μνήμη αυτών των ηρώων την ημέρα της τοπικής εορτής και αργίας της Ερμιόνης, 8 Νοεμβρίου, ημέρα εορτής των Ταξιαρχών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιόνης ομόφωνα έκανε αποδεκτή την εισήγησή μου και ενέκρινε τις δαπάνες της μεταφοράς και της τοποθέτησης.

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιόνης άνοιξε τον δρόμο στη σημερινή Κοινότητα Ερμιόνης και στον Δήμο Ερμιονίδας να συνεχίσουν αυτό το ιστορικό έργο που εμείς τότε ξεκινήσαμε. 

Δύο μέρες μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντώνη Μήτσα παρατήρησα ότι αυτοί, αλλά κυρίως αυτός, που κρύβονται πίσω από τον γνωστό μπλόγκερ βάζουν το δακτυλάκι τους... για να αμαυρώσουν αυτήν την λαμπρή τελετή κατηγορώντας αδίκως, με αναλήθειες και χωρίς καμία σοβαρότητα τον Δήμαρχο αλλά και την πρόεδρο του ΙΛΜΕ.

Νομίζουν... ότι με αυτόν τον τρόπο μειώνουν το έργο του ΙΛΜΕ.

Κούνια που τους κούναγε.

Οι Ερμιονίτες έχουν αγκαλιάσει το αξιόλογο έργο του ΙΛΜΕ και έχουν εκλέξει τρεις συνεχόμενες φορές πρόεδρο την κα Τίνα Αντωνοπούλου, η οποία με τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση και τις συχνές εκδηλώσεις έχει προβάλει πανελλαδικά την ιστορία της Ερμιόνης μας.

Δεν μπορώ να ξεχάσω την μεγάλη θεατρική παράσταση του έργου «Νικόλαος Γαλάτης» που γέμισε δύο φορές η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ερμιόνης (Συγγρού).  

Στο σημείο αυτό θέλω να θυμηθώ την προσφορά και τα έργα του Ερμιονικού Συνδέσμου επί προεδρίας του μεγάλου δάσκαλου και ιστορικού, αείμνηστου Απόστολου Γκάτσου.

Ο άνθρωπος αυτός διέθετε ιστορική γνώση αλλά είχε επί πλέον ήθος και αξιοπρέπεια. Αυτά τα χαρίσματά του και την προσφορά του στην Ερμιόνη μας, εκτίμησα εγώ και ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑ στο Δ.Σ. Ερμιόνης η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ερμιόνης να ονομασθεί «Απόστολος Γκάτσος».

Τα περί αναστήλωσης της ιστορικής οικίας Οικονόμου βλέπε το δημοσίευμα που επιμελήθηκε σοβαρά, υπεύθυνα και με επαγγελματική ευσυνειδησία ο συμπατριώτης μας Θωμάς Ι. Σκούρτης  εδώ.


Εις το επανιδείν.

Ανάργυρος Λεμπέσης

Δήμαρχος 
του τέως Δήμου Ερμιόνης