eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

''ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ...''

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ Η ΑΓΑΠΗ - ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ/ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ


Σήμερα αφιερώνει το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ένα ταξιδιάρικο ''κομμάτι'' σε μουσική του Κώστα Χατζή και σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου σε μια καταπληκτική ερμηνεία της Χαρούλας Αλεξίου και του Κώστα Χατζή!

Σε μια κοινωνία που μαστίζεται απο την πανδημία αλλά και απο περιστατικά ενδοοικογενειακής, σεξουαλικής  Βίας , παιδεραστίας και πολλά αλλα Σιχαμερά που βλέπουμε να εξελισσονται στο δημόσιο βιο αλλά και στην ''σύγχρονη'' επικαιρότητα κάποιοι φίλοι μας επιμένουν ρομαντικά , με σεβασμό στον έρωτα , τη γυναίκα τη σύντροφο , τον αγαπημένο , την φίλη, τον φίλο!


Μ΄ έναν εγκλεισμό και μια ιδιόμορφη καθημερινότητα που μας έχει επιβληθεί, η αποξένωση ζυγώνει.

''...Δεν μπορώ πλέον να μυρίσω το έντονο άρωμα σου , δεν μπορω να σ΄αγγίξω , δεν μπορώ να ακουμπήσω τα χείλη σου με τη μάσκα...''

Την εποχή που δοκιμάζονται οι φιλικές , προσωπικές και όλων των ειδών οι σχέσεις υπάρχουν πεισματικά κάποιοι φίλοι, γνωστοί και ορισμένοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που διοικούν και το άρωμα τους είναι φτιαγμένο με συστατικά που μοσχοβολούν ΗΘΟΣ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ - ΕΥΓΕΝΕΙΑ - ΣΕΒΑΣΜΟ - ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΡΓΟ με οδηγό την καθημερινότητα!

ΉΘΟΣ προσωπικό και πολιτικό, πολύ βαριά λέξη και μεγάλη αρετή για έναν άνδρα ή μια γυναίκα να μπορεί να τη λέει και να την ''φοράει'' με αξιοπρέπεια χωρίς να κηλιδώνεται ή να  ''στενεύεται'' απο ένα σιχαμερό - ανήθικο και λασπωμενό παρελθόν που διάλυσε, ψυχές και οικογένειες με παιδιά...


Ανεμοστροβιλος η αγαπη και μας επεταξε ψηλα

εκει που δε μας φτανει ματι

εκει που η πικρα ειναι φευγατη

και μονο η καρδια μιλα


Εσυ με εμαθες να ανθιζω και το αρωμα μου να σκορπω

να χανομαι οταν σ' αγγιζω, στα χειλη σου να συλλαβιζω

καθε στιγμη πως σ' αγαπω.


Ανεμοστροβιλος το παθος χωρις αρχη και τελειωμο

εισαι το πιο σωστο μου λαθος της καθε σκεψης μου το βαθος

το αχ στον αναστεναγμο.

ανεμοστροβιλος η αγαπη μας πηγε στου ουρανου την ακρη.


Δυναμώστε τα ηχεία πάρτε ένα ποτήρι κολωνάτο με κρασί στο χέρι σας, ανάψτε το τζάκι ή ότι άλλο θέλετε και...καλή σας ακρόαση!