eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

''Ο Δήμαρχος Δ. Σφυρής για τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Ηρωα Κωνσταντίνου Μπροδήμα.''

Ο Δήμαρχος Δ. Σφυρής για τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Ηρωα Κωνσταντίνου Μπροδήμα.
Σε κλίμα συγκίνησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Ήρωα Κώστα Μπροδήμα από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή και η σημαία παραδόθηκε στην οικογένεια του.  43 χρόνια αγνοούμενος βρέθηκε σε ομαδικό τάφο στην Κύπρο.  Έπεσε μαχόμενος με αυταπάρνηση στην πιο άνιση μάχη, όπως την χαρακτήρισαν οι Βρετανοί, για να καλύψει τους συμπολεμιστές του. 

“Πολέμησε με πάθος και επέλεξε να θυσιάσει τη ζωή του για να σωθούν οι συμπολεμιστές του.
Έπεσε για την πατρίδα, την ελευθερία, τις αξίες, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και τα ιδανικά, που σήμερα ορισμένοι απαξιώνουν. 
Ανέδειξε τι σημαίνει ηθικό μεγαλείο.
Τι σημαίνει ανδρεία.
Από τα Δίδυμα όπου ανδρώθηκε ξεπέρασε τα όρια του τόπου του και κατατάχθηκε στους ήρωες και στους Αθάνατους. Ο ηρωισμός του μνημονεύεται κι από τις μαρτυρίες των συμπολεμιστών, που σώθηκαν και σήμερα τον τιμούν με την παρουσία τους.” Ανέφερε ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του.
Στα αποκαλυπτήρια παρευρέθηκαν
Οι βουλευτές του νομού
Γ. Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μανιάτης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Τάσος Τζανής, ο αντρχος Ερμιονίδας Γ. Αντωνοπουλος, η Δημ. συμβουλος Άννα Στριγγου, Δημ. Συμβουλος κ. Χρ. Σαράντος που κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του συλλόγου ειδικών δυνάμεων, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Διδύμων κ. Κ. Σπανός και Θερμησίας κ. Π. Σαραντόπουλος, οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης και Δημ. Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, πολιτειακοί σύνδεσμοι αγνοουμένων Κύπρου οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνι, οι συγγενείς και οι συμπολεμιστές του. Τον λόγο των συμπολεμιστών εκφώνησε ο Γιώργος Σαλογιάννης.

Μια σεμνή τελετή που τιμήθηκε από πλήθος κόσμου.
Το Ά Σώμα προσκόπων Κρανιδίου πρωτοστάτησε στα αποκαλυπτήρια.



Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ. Σφυρής αποκαλύπτει την προτομή του Ηρωα Κώστα Μπροδήμα
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ. Σφυρής παραδίδει την σημαία στον Δημήτρη Νικ. Μπροδήμα, ανιψιό του Ηρωα Κώστα Μπροδήμα. Την σημαία δίπλωσαν με εξαιρετική δεξιτεχνία οι παρευρισκόμενοι Πρόσκοποι.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων Κ. Σπανός
Η Θωμαή Μπροδήμα, αδελφή του Ηρωα Κώστα Μπροδήμα. Δίπλα της ο αδελφός Τάσος Μπροδήμας.