eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ






Μια ακόμη σχολική χρονιά ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, με την έναρξη και την  ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων.
Θα ήθελα να ευχηθώ στους μαθητές των λυκείων του Δήμου μας και ευρύτερα της Αργολίδας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  και ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. 

Όπως συμβουλεύω τους μαθητές μου έτσι σας παρουσιάζω μερικές μου σκέψεις, ότι αυτό που απαιτείται είναι να διαθέτουν όλοι οι μαθητές αυτοπεποίθηση , απόλυτη συγκέντρωση ,ψυχραιμία και να αποδώσουν το καλύτερο των δυνατοτήτων τους , είναι μια μεγάλη, η πρώτη δοκιμασία στην ζωή τους που δεν κρίνονται τα πάντα αλλά μέσω αυτής ανοίγονται οι πρώτοι δρόμοι και οι πρώτες κατευθύνσεις της ζωής των νέων ανθρώπων. 


Απαιτείται οι νέοι μας να αντιληφθούν ότι με την ενηλικίωση και την πορεία της ζωής, θα είσαστε πάντα σε διαρκή φάση κρίσιμων επιλογών, δύσκολων αποφάσεων , σε σημαντικά σταυροδρόμια επιλογών για την ζωή σας.
Αυτό όμως που χρειάζεται είναι οι νέοι να συνειδητοποιήσουν έγκαιρα και έγκυρα ότι για την επιτυχία των επιλογών τους έχουν δυο βασικά πλεονεκτήματα τα οποία και απαιτείται να κατακτήσουν :
Α) να αξιοποιήσουν και να αναδείξουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα που διαθέτουν, το οποίο το διαθέτει ο κάθε άνθρωπος , και πολλές φορές είναι πολύ διαφορετικό από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Β) να είναι αποτελεσματικοί στην διατύπωση και στην εκπλήρωση των στόχων τους. Η συνειδητοποίηση ότι η υλοποίηση των στόχων είναι η πρώτη μας κύρια επιλογή , μας δίνει πάντα τις σωστές αντικειμενικές αποφάσεις οι οποίες θα μας συντροφεύουν στην ζωή μας.
Τα δυο παραπάνω πλεονεκτήματα – χαρακτηριστικά αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα σωστό υπόβαθρο στο κτίσιμο ενός επαγγελματικού πλάνου σταδιοδρομίας , ενός σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού.
Κλείνοντας θα ήθελα και να ευχηθώ κάθε δυνατή, μεγάλη επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις του σχολικού έτους 2018. Αξίζει να γευτείτε την χαρά της πρώτης μεγάλης δοκιμασίας και είναι η πρώτη , θα ακολουθήσουν πάρα πολλές της ζωής ας , απαιτείται όμως να έχετε προσήλωση στον στόχο σας και στους στόχους σας και να αναδείξετε τα πλεονεκτήματα σας τα οποία διαθέτετε.


Τάσος Γ. Λάμπρου
Καθηγητής – Εκπαιδευτής
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας