eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Είπαν για τη γιορτή ροδιού...(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ)


Δημήτρης Σφυρής:
*«Το νερό βασικό στοιχείο της πρωτογενούς παραγωγής…»
** «Μέχρι την επόμενη γιορτή να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα για τον ανάβαλο και όχι να λέμε τα ίδια κάθε χρόνο…»
* «Στον Δήμο Ερμιονίδας υπάρχει συνέχεια για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων »


Την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση, προκειμένου να μπει σε τροχιά υλοποίησης το (πολυαναμενόμενο) έργο της επέκτασης του αναβάλου και στην Ερμιονίδα, με στόχο την, (όσο πιο δυνατόν), άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των παραγωγών της πρωτογενούς παραγωγής και αφορά το μείζον θέμα της άρδευσης τόνισε κατά την διάρκεια του χαιρετισμού που απήυθηνε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής στο πλαίσιο της 7ης Γιορτής Ροδιού που πραγματοποιήθηκε στην Ερμιόνη.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Είναι η Τρίτη χρονιά της Δημαρχίας μου και δυστυχώς για το θέμα του νερού λέμε κάθε χρόνο τα ίδια αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει.
Το νερό είναι το βασικό στοιχείο οποιασδήποτε παραγωγής πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν όπως το ρόδι της Ερμιόνης» τόνισε και πρόσθεσε:
«Οι παραγωγοί μας κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια και εμείς με την σειρά μας αποδεικνύουμε στην πράξη ότι υπάρχει μια συνέχεια στον Δήμο Ερμιονίδας για την ανάδειξη τόσο του ροδιού Ερμιόνης όσο και των υπόλοιπων εξαιρετικά ποιοτικών προϊόντων που καλλιεργούνται στον τόπο μας.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι αυτή η προσπάθεια που γίνεται από κοινού θα μείνει προσπάθεια και θα κουράσει καθώς εκτός από το επίπεδο της γιορτής, θα περάσουμε και στο επίπεδο της διαμαρτυρίας καθώς κάθε φορά θα λέμε τα ίδια…
Γι΄αυτό είναι αδήριτος η ανάγκη στην επόμενη γιορτή να έχουμε -εκτός από την μεγάλη επιτυχία του χαρακτηρισμού του ροδιού Ερμιόνης ως προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης – και την χαρά να ανακοινώσουμε και την εκκίνηση των διαδικασιών για τον ανάβαλο.
Ένα έργο που είναι έτοιμο εδώ και τρία χρόνια και πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει να υλοποιείται…»