eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ερμιόνη: ''Η «νησιωτική» πράσινη κωμόπολη! (Βίντεο και φωτό)''

 
Γράφει ο Λάζος Μαντικός

Στην μεγαλύτερη χερσόνησο της Ελλάδας εκτείνεται παράλια της Αργολίδας μια κωμόπολη σαν… νησί! Η Ερμιόνη χτισμένη σε υψόμετρο πέντε μέτρων πάνω από την θάλασσα θυμίζει «πλεούμενη πόλη» κοιτάζοντας την από ψηλά.

Το πράσινο από τα δέντρα σε συνδυασμό με τα άσπρα παραδοσιακά σπιτάκια με το κόκκινο κεραμίδι και τα μικρά σοκάκια που τα διασχίζουν, διαμορφώνουν έτσι το περιβάλλον, που νομίζεις ότι είσαι πάνω σε νησί! 

Το λιμανάκι με τα καΐκια αραγμένα στον κολπίσκο της Ερμιόνης, κάνουν την πράσινη κωμόπολη «νησιωτική»! Για όσους λατρεύουν την ιστιοπλοΐα το σημείο αυτό είναι ιδανικό.
 VIDEO

Που να μείνετε…

Η Ερμιόνη στην διαμονή ικανοποιεί κάθε απαίτηση σας. Ξεκινάει από
ενοικιαζόμενα δωμάτια, studios, ξενώνες, πανσιόν μέχρι και ξενοδοχεία πολυτελείας που σας περιμένουν για να κάνουν κάθε επιθυμία σας διαταγή. Η Ερμιόνη είναι παντός καιρού και αξίζει να την επισκεφτείς οποιαδήποτε εποχή!

Μέρη που πρέπει να δείτε…

Η λιμνοθάλασσα Θερμησία αποτελεί ένα «κόσμημα» υγροβιότοπου στη περιοχή. Τα σπάνια αποδημητικά πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο εδώ σε περιμένουν να τα επισκεφτείς και να γίνεις ένα με την φύση!
Ένα άλλο φυσικό τοπίο που πρέπει να επισκεφτείτε είναι το Ποσείδιον, η μικρή πευκόφυτη χερσόνησος ανατολικά στην άκρη της πόλης, που στα παλαιότερα χρόνια εκεί βρισκόντουσαν τα εργαστήρια επεξεργασίας της φημισμένης ερμιονίτικης πορφύρας! Ιδανικό σημείο για περίπατο, ηρεμία και μελέτη.
Πέντε με έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ερνιόνης, υπάρχει η «είσοδος για τον Άδη» που σύμφωνα με την μυθολογία ο Ηρακλής από εκεί έβγαλε τον φοβερό κέρβερο και ο θεός Πλούτωνας οδήγησε στον Κάτω Κόσμο την κόρη της θεάς Δήμητρας, Περσεφόνη. Το φαράγγι Καταφύκι με την πλούσια βλάστηση και το εκκλησάκι του Αϊ-Νικόλα του Νεομάρτυρα χτισμένο από το 1740. Αποτελούν απαράμιλλη ομορφιά και συνδυάζουν την μυθολογία με την πραγματικότητα.

Τι να δοκιμάσετε…

Οι προτάσεις για φαγητό στην Ερμιονίδα είναι απεριόριστες. 
Στο Ηλιόκαστρο για λαχταριστά μπριζολάκια, στην κοιλάδα για ψάρι και μετά για ποτάκι στο «Γιοτ» και στο «Μαντράκι».
Στο λιμάνι του Πορτοχελίου επίσης υπάρχουν εστιατόρια για όλα τα γούστα, από ταβέρνες, ουζερί, μέχρι και Ιταλικά! 

Από πιάτα να δοκιμάσετε το χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπίτες, τα δημοφιλή τυριά από το χωριό Τραχιά που φημίζεται για τα τυροκομεία του και φάτε ολόφρεσκα ψάρια!
Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα περίφημα ρόδια Ερμιόνης τα οποία έχουν προστασία ονομασίας προέλευσης. Για γλυκό προτιμείστε το «Millennium» που κάνει υπέροχες βάφλες με παγωτό.
Η ζωή είναι γλυκιά… Η Ερμιόνη θα σας το αποδείξει!

 http://newpost.gr