eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Την πρόεδρο του Ιδρύματος Κένεντι και την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε ο Π.Παυλόπουλος

Την πρόεδρο του Ιδρύματος Κένεντι και την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε ο Π.Παυλόπουλος

 
Αθήνα
Την πρόεδρο του Ιδρύματος Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κέρι Κένεντι, υποδέχθηκε τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση να αντιμετωπιστεί η απειλή της ISIS και να λυθεί το προσφυγικό ζήτημα.
«Να μεταφέρετε στη χώρα σας, τη μεγάλη χώρα σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αυτό το “βαρύ”, πραγματικά, όνομά σας, αλλά και τη δική σας πολύ μεγάλη ιστορία, ότι όλος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να έχει δύο στόχους αυτή τη στιγμή: Πρώτον, να τελειώσουμε με τον ΙSIS [...] Και, δεύτερον, πρέπει να τελειώσει άμεσα ο πόλεμος και να επανέλθουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στην κ. Κένεντι, η οποία συνοδευόταν από την πρέσβειρα Kαλής Θέλησης της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην προσφορά του Ιδρύματος που έχει ιδρύσει η κ. Κένεντι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τόνισε ότι «η παρουσία ανθρώπων όπως εσείς είναι πολύτιμη για την πατρίδα μου αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο βάρος πάνω της και χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων. Ξέροντας ότι έχουμε τη συμπαράστασή σας παίρνουμε περισσότερη δύναμη».

Από την πλευρά της η κ. Κένεντι έκανε ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους πρόσφυγες παρά την οικονομική κρίση. Όπως είπε χαρακτηριστικά «προχθές ήμουν αρκετά τυχερή, γιατί μπορέσαμε να μεταβούμε μαζί με την κ. Βαρδινογιάννη στο Σχιστό. Και οφείλω να ομολογήσω ότι, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι υπήρξαν τόσο δεκτικοί και ανοιχτοί οι Έλληνες απέναντι σε αυτούς τους πρόσφυγες. Είναι εντυπωσιακή η συμπόνια που επέδειξαν οι Έλληνες απέναντί τους, τους υποδέχθηκαν, τους καλωσόρισαν» είπε.



Η κ. Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντησή που είχε η ίδια και η κ. Κένεντι με τον υπουργό Εσωτερικών για τη δημιουργία κέντρου που θα φιλοξενεί παιδιά ασυνόδευτα και μητέρες με μικρά παιδιά. «Αυτή τη στιγμή το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα θα αφορά 250 ασυνόδευτα παιδιά και μητέρες. Ήδη, έχουμε στείλει στην Ειδομένη μέσω του υπουργείου Εσωτερικών 2.000 εμβόλια, άλλα 2.000 έχουμε στη διάθεσή του – και όσα ακόμα χρειασθούν θα διοχετεύσουμε. Διότι έτσι προστατεύουμε και τα δικά μας παιδιά, τα ελληνόπουλα. Διότι αν εξαπλωθεί κάποια ασθένεια, θα έχουμε τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουμε» προσέθεσε η κ. Βαρδινογιάννη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ