Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Α.Ο.Κρανιδίου : Επιστολή στον δήμαρχο Ερμιονίδας για κλειστό γυμναστήριο στο Κρανίδι




ΘΕΜΑ: Αίτημα ενημέρωσης για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κρανίδι.

Κύριε Δήμαρχε,
Η μεγάλη συμμετοχή
στα τμήματα υποδομής του Αθλητικού Ομίλου Κρανιδίου, τόσο στο Μπάσκετ όσο και στο Βόλλεϋ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στους υπεύθυνους της ομάδας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας για την επιτακτική ανάγκη ανέγερσης Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαθοσφαίρισης στο Κρανίδι! Ένα έργο πνοής και διεξόδου για την νεολαία της επαρχίας μας., και όχι μόνο.
Οκτώ (8) τμήματα υποδομών (μίνι κοριτσιών, μίνι αγοριών. παγκορασίδες, παμπαίδες, κορασίδες, παίδες, νεάνιδες και έφηβοι) αθλούνται επί 20 και περισσότερα χρόνια σε καθημερινή σχεδόν βάση, στο ΑΝΕΤΟΙΜΟ ΑΝΟΙΧΤΟ γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου Κρανιδίου, καθώς και στο μικρών διαστάσεων κτίριο πολλαπλών χρήσεων του ιδίου χώρου.
Ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου μας είναι περισσότερο από μεγάλος.
Πολλά είναι άλλωστε τα περιστατικά τραυματισμού, στην προπόνηση στο ανοιχτό γήπεδο για τους μικρούς αθλητές και τις αθλήτριες , λόγω των ανεπαρκών εγκαταστάσεων και της κακής ποιότητας της επιφάνειας του τερέν.
Πέρα από την πιθανότητα τραυματισμού λοιπόν, δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε πόσο δυσκολεύει το έργο των προπονητών κατά τη διεξαγωγή της προπόνησης με βροχερό καιρό ή με χειμωνιάτικο κλίμα! Η ματαίωση των προπονήσεων δεν είναι λύση!
Σήμερα ο Αθλητικός Όμιλος Κρανιδίου απαριθμεί περίπου διακόσιους ογδόντα (280) αθλητές και αθλήτριες (Μπάσκετ και Βόλλεϋ), εκ των οποίων είκοσι πέντε (25) περίπου αθλητές -μέλη της αντρικής ομάδας και έφηβοι- μπορούν να προπονηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Ερμιόνης, και αυτοί περιορισμένες ώρες. Περιστασιακά γίνονται και κάποιες προπονήσεις των τμημάτων υποδομής.
Ετησίως οι αγώνες όπου συμμετέχουν ομάδες του ΑΟ Κρανιδίου στα διάφορα επιμέρους πρωταθλήματα είναι περισσότεροι από 80 (εντός και εκτός) και ως έδρα χρησιμοποιείται το Κλειστό Ερμιόνης. Αυτό δημιουργεί μεγάλη ανάγκη για την μετακίνηση τόσο των αθλητών όσο και των γονέων τους με συνέπεια την οικονομική επιβάρυνσή τους
Το νεοσύστατο τμήμα του Βόλλεϋ αποτελεί την έκπληξη της χρονιάς αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από νέους αθλητές και αθλήτριες να ασχοληθούν ενεργά.
Το τμήμα μπάσκετ του Αθλητικού Όμιλου Κρανιδίου εδώ και είκοσι (20) χρόνια πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα που διεξάγονται στην Αργολιδο-Κορινθία, με σημαντικές επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα/ηλικίες παρά τις ελλιπείς και ανεπαρκείς εγκαταστάσεις, ενώ το πρόβλημα ανέγερσης Κλειστού Γυμναστηρίου απασχόλησε τις διοικήσεις του συλλόγου, από την ίδρυση του έως σήμερα.
Γνωστή είναι άλλωστε σε όλους, η έντονη δραστηριότητα σε επίπεδο ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας και Κρανιδίου παλαιότερα, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδος.
Η αιχμή του δόρατος υπήρξε το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού "Ελλάδα 2004" για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτεια, με στόχο την αναβάθμιση του Αθλητισμού γενικότερα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Κρανιδίου πρότεινε την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαθοσφαίρισης καθώς και την διαμόρφωση του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Κρανιδίου (χλοοτάπητας, περίφραξη, κερκίδες, μεγέθυνση γηπέδου κ.α.).
Στην πορεία όμως, το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου δεν προχώρησε ποτέ.

ΔΩΡΕΑ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΤΣΗ Ή ΕΛΛΗΝΑ

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, που έδωσε και δίνει ελπίδες για την προώθηση της ανέγερσης γηπέδου Μπάσκετ, αποτέλεσε το 2012 η δωρεά του αείμνηστου Κρανιδιώτη Κώστα Δημότση ή Έλληνα, στο Δήμο Ερμιονίδας, έκτασης 8,5 στρεμμάτων στη θέση Γκολέμι, μαζί με 200.000,00 € για την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομά του.
Με αφορμή αυτό, το ΔΣ του Α.Ο. Κρανιδίου αποστέλλει στις 18 Ιουνίου 2013 επιστολή προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Καμιζή Δημήτρη και τους Δημοτικούς Συμβούλους και ζητά ενημέρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τις προγραμματισμένες επόμενες κινήσεις του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα προτείνει τη δημιουργία πενταμελούς επιτροπής με ευθύνη του Δήμου Ερμιονίδας, με σκοπό την προώθηση της κατασκευής του έργου και την εύρεση των οικονομικών πόρων για την υλοποίησή του, προτείνοντας μάλιστα η επιτροπή αυτή να αποτελείται από:
1) Την τότε Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, κα Δήμητρα Μονά,
2) Δύο (2) δημοτικούς συμβούλους (έναν της πλειοψηφίας και έναν της μειοψηφίας),
3) Έναν (1) εκπρόσωπο των αθλητικών φορέων της ευρύτερης περιοχής
και
4) Έναν (1) δημότη κοινής αποδοχής που θα έχει βεβαίως την εμπειρία να ασχοληθεί με ένα αντικείμενο τέτοιου βεληνεκούς.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουλίου 2013, δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα-πρόταση του Α.Ο. Κρανιδίου για τη δημιουργία της εν λόγω επιτροπής και τονίστηκε ιδιαίτερα ότι μόνο η εξεύρεση χρημάτων και χορηγιών θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο για την δραστηριοποίησή της.

Κύριε Δήμαρχε,

Είναι καιρός να γυρίσουμε κεφάλαιο στο βιβλίο της αθλητικής ζωής του τόπου.
Είναι καιρός να αποκτήσουμε, στην ευρύτερη περιοχή του Κρανιδίου, ένα Κλειστό Γυμναστήριο, αντάξιο της αθλητικής ιστορίας μας και του αριθμού των πολιτών που ζουν και έχουν διάθεση και κέφι να αθληθούν σήμερα.
Είναι καιρός να αποκτήσει το Κρανίδι το χώρο άθλησης που του αρμόζει και έχει ήδη αργήσει πολύ να αποκτήσει.
Είναι καιρός οι κάτοικοι να αποκομίζουν τα πολλαπλά οφέλη που ένα Κλειστό Γυμναστήριο θα προσφέρει στον τόπο μας. Οφέλη, αθλητικά, πολιτιστικά αλλά και οικονομικά.
Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε τη δωρεά του αείμνηστου Κρανιδιώτη Κώστα Δημότση ή ΄Ελληνα.
Μετά τα ανωτέρω, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το πρόγραμμά σας και τις ενέργειές σας μέχρι σήμερα, πάνω στο ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κρανίδι.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νεκταρία Δημαράκη