Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μια και βλέπω ότι οι ρήσεις και τα ρητά έχουν γίνει πια μόδα και στον τόπο μας.

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Όπως όλοι, παρακολουθώ τηλεόραση όπου η "αριστερά" έχει ξεπεράσει σε εμφανίσεις και λογοπαρουσιάσεις (να μη πω λογοδιάρροια και αυτοπροβολή) κατά πολύ τη "δεξιά". Παρακολουθώ και τον κύριο Κοδέλα ως βουλευτή.

'Ένα είναι το πρόβλημα με την κρίση: Οι προηγούμενοι τα πήρανε από τους δικαίως κατέχοντας, από αυτούς που σε μεγάλο βαθμό ήταν επί χρόνια συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και τα παρόμοια. Δεν τα πήραν από τους αδίκως κατέχοντας. Τα χρησιμοποίησαν δε όχι για να βγούμε από την κρίση, αλλά για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία που βρίσκεται κυρίως στο δημόσιο και για να ευνοήσουν τους αδίκως κατέχοντας αφού δεν τους πείραξαν. Γι' αυτό και το πολιτικό τους Βατερλό. 
Μέχρι σήμερα, με τις νέες λογοπαρουσιάσεις δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι το ουσιαστικό. Τα κοινωνικά μέτρα, αναγκαία μεν, αλλά δεν έχουν σχέση με την ανάπτυξη. Άλλο πραγματική δουλειά και άλλο ένα κοινωνικό επίδομα η μια ευκαιριακή πρόσληψη στους ΟΤΑ. Και δεν έχει εντολή η "αριστερά" να υποκαταστήσει στο κοινωνικό έργο την Εκκλησία και τους φιλόπτωχους πολίτες, αλλά να πάρει αυστηρά μέτρα δικαιοσύνης, και ταυτόχρονα και άμεσα να δημιουργήσει συνθήκες ταχείας ανάπτυξης και όχι ελπίδες ανάπτυξης.
Να θυμίσω ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση είχε ως όραμα τον εξηλεκτρισμό και την εκβιομηχάνιση, με άλλα λόγια, χωρίς μοντέρνα βιομηχανία η Επανάσταση θα πήγαινε περίπατο. Και που θα βρίσκανε κεφάλαια, υλικά, τεχνογνωσία, τεχνολογία κ.λ.π.; Στους Καπιταλιστές της αντίπαλης Δύσης κατά τη ρήση του Λένιν: "Οι Καπιταλιστές είναι πρόθυμοι να σου πουλήσουν ακόμη και το σχοινί που θα τους κρεμάσεις."
Και σήμερα ισχύει αυτό το ρητό: Όλοι είναι έτοιμοι να επενδύσουν με ρίσκο στη χώρα μας, αρκεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Δημιουργείστε αυτές τις κατάλληλες συνθήκες με σύνεση και φρόνηση, ώστε όλοι να βγουν κερδισμένοι, χωρίς σκοινιά για ... κρεμάλες αλλά και χωρίς σχοινιά που να μας σέρνουν σαν υποζύγια. Παράδειγμα η σημερινή Κίνα.
Το βάρος όλο στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ και τον ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ της χώρας με δικαιοσύνη.
Η ενασχόληση με τα δάνεια είναι υπεκφυγή. Σχεδόν μας τα έχουν τακτοποίησει, για άλλη μία φορά, αλλά μπορούμε να ζητήσουμε αρκετές ακόμη διευκολύνσεις που φαίνονται πρόθυμοι να μας κάνουν, υπό προϋποθέσεις βέβαια. Απλά πέφτουν πολλές υποχρεώσεις το 2015 και 2016.
Άρα η ευθύνη της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού της χώρας με δικαιοσύνη είναι το έργο σας ως Κυβέρνηση, αλλά και έργο της αντιπολίτευσης.
Αυτό είναι το πανελλήνιο αίτημα προς τον πολιτικό μας κόσμο.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος