Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ...........

γράφει στο εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου....

                                            ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ


Υλικά:
1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 μεγάλες σουπιές
3-4 φρέσκιες τριμμένες τομάτες
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
3-4 κόκκους πιπέρι
3 φύλλα δάφνης
Αλάτι

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις σουπιές, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις αφήνουμε να σουρώσουν.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τις σουπιές. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο
νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου ένα τέταρτο. Προσθέτουμε.....
.....τα κρεμμυδάκια, 
τις τομάτες, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, το αλάτι και 1/2 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε
τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. 
(Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύουμε το φαγητό, απλά κουνάμε την κατσαρόλα)