Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ....

γράφει στο εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου...

ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ ΜΕ ΡΙΖΟΤΟ





Υλικά για το μπεκρή μεζέ :



1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μπουκίτσες

1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα

1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες

2 ξερά μεγάλα κρεμμύδια σε κομματάκια

2 πιπεριές ( κόκκινη + πράσινη ) κομμένες σε κύβους

2 - 4 σκελίδες σκόρδο

1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

200γρ τυρί regato σε κύβους

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

5 κόκκους μπαχάρι

Νερό

Αλάτι

Πιπέρι



Εκτέλεση :



Πλένουμε και βράζουμε το κρέας για 5 λεπτά και πετάμε το νερό.

Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρέας με τα κρεμμύδια,τα καρότα

και τις πιπεριές. Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε τη ντομάτα,

το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε

το φαγητό να σιγοβράσει. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν..
.. δέσει

η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας καλά.

(Το τυρί το προσθέτουμε 5 λεπτά πριν σβήσουμε

το φαγητό)


Υλικά για το ριζότο :



500γρ ρύζι basmati

1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα με το ζουμί τους

1 μικρό καρότο σε μικρά κομματάκια

3 μικρές χρωματιστές πιπεριές σε πολύ μικρά κομματάκια

150γρ ζαμπόν σε κομματάκια

1 φλυτζάνι του καφέ αρακά

1 φλυτζάνι του καφέ καλαμπόκι (κονσέρβα)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση :



Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο τα μανιτάρια,

το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και το

ζαμπόν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι,

το κάρυ, το ζουμί απο τα μανιτάρια και ένα ποτήρι ζεστό

νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν.

Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι

που έχουμε ήδη βράσει και σουρώσει. Ανακατεύουμε

όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε φόρμα του κεικ.