eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

''Άσκηση Πυροπροστασίας και δοκιμή ελέγχου λειτουργίας του πυροσβεστικού δικτύου για την πυρασφάλεια στο Άλσος “Μπίστι” της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης''

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Το μεγάλο έργο της πυροπροστασίας στο Μπίστι που οραματίστηκε και υλοποίησε το 2010 ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης παρέχει ασφάλεια και προστασία στο αγαπημένο μας στολίδι και πνεύμονα πρασίνου.Είναι σωστό να αναφέρουμε πως μετά την ολοκλήρωση του έργου το 2011 επι Δημαρχίας Καμιζή πραγματοποιήθηκαν κάποιες μικροεργασίες για την σωστή λειτουργία του συστήματος.Όμως μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε η Δημοτική αρχή Γεωργόπουλου δεν ειχε γίνει ποτέ παρόμοια άσκηση  που να πιστοποιεί πως όλα είναι έτοιμα (στο σύστημα πυρασφάλειας) σε περίπτωση πυρκαγιάς στο Μπίστι.

Με την ανάληψη των καθηκόντων  ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος έδωσε εντολή στον αιρετό και σημερινό Αντιδήμαρχο Δαμιανό Κουτούβαλη να επιμεληθεί με όλους τους αρμόδιους φορείς την ασφάλεια και σωστή λειτουργία της πυροπροστασίας στο Μπίστι.Ο Αντιδήμαρχος Ερμιόνης Δαμιανός Κουτούβαλης με την σοβαρότητα και την ευαισθησία που τον διακρίνει για ζητήματα υψίστης σημασίας όπως είναι η προστασία στο Μπίστι εκτελεί ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με το πυροσβεστικό σώμα Κρανιδίου ασκήσεις ετοιμότητας και ενημέρωσης σε εθελοντές και πολίτες ώστε να γνωρίζουν όλοι σε περίπτωση πυρκαγιάς τι πρέπει να κάνουν.Ενέργειες και δράσεις που καταδεικνύουν τη σοβαρότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον και την Ερμιόνη.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020
Τέλος να σταθούμε στη μεγάλη Δωρεά του συμπατριώτη μας Δημήτρη Α. Μάνου όπου μετά τις φθορές και τις καταστροφές που είχαν κάνει  επιτήδειοι βάνδαλοι, στις πυροσβεστικές φωλίες, δώρισε καινούργιες ανοξείδωτες πυροσβεστικές φωλιές.

Μπράβο σε όλους!

ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Παρακάτω ακολουθεί το Δελτίο τύπου του Δήμου Ερμιονίδας


Στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης, συντήρησης και ελέγχου λειτουργίας των πυροσβεστικών συγκροτημάτων του Δήμου Ερμιονίδας, πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία χθες, Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024, η προγραμματισμένη άσκηση πυροπροστασίας, καθώς και ο έλεγχος λειτουργίας του πυροσβεστικού συγκροτήματος (δικτύου) για την πυρασφάλεια στο Άλσος «Μπίστι» της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας.

Ειδικότερα, το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς στο εν λόγω σημείο, το οποίο διαθέτει πευκόφυτη έκταση και γίνεται πόλος έλξης πολλών επισκεπτών, λόγω του φυσικού κάλλους και των αρχαιολογικών ευρημάτων του.

Όσον αφορά τον έλεγχο του δικτύου πυρασφάλειας όλη η εγκατάσταση, το αντλιοστάσιο, οι μηχανισμοί, οι πυροσβεστικές φωλιές λειτούργησαν άψογα.

Επισημαίνεται ότι το Άλσος «Μπίστι» της Ερμιόνης έχει την αμέριστη προσοχή, φροντίδα και προστασία της Δημοτικής και της Κοινοτικής Αρχής, ώστε να μην κινδυνεύσει από καμία κακόβουλη ή απερίσκεπτη ενέργεια που θα προκαλέσει πυρκαγιά.

Στην άσκηση συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ερμιόνης, κ. Δ. Κουτούβαλης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος, κ. Μ. Φραϊδάκης, Αντιπροσωπεία του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου με επικεφαλής τον Προϊστάμενο, κ. Ι. Σαράντο και τα μέλη της νεοσύστατης Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Βάση Ετοιμότητας Ερμιονίδας.

Με την ελπίδα να μη ζήσουμε ούτε αυτό, ούτε κανένα άλλο σενάριο απειλής και καταστροφής, εφιστούμε την προσοχή και τη συμμόρφωση όλων των πολιτών μας στις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ώστε να απολαμβάνουμε καθημερινά τον φυσικό πλούτο της Ερμιονίδας με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Είμαστε πάντα με ετοιμότητα και προσοχή, γιατί οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί.

Δελτίο Τύπου