eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΣ ΑΠΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ - ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ Ο ΓΑΒΡΗΛΟΣ

 

argolida24

Σε ένα τόσο κρίσιμο και σοβαρό θέμα που έχει διχάσει την κοινωνία όπως η ο γάμος των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία από τα ζευγάρια του ιδίου φύλου οι Βουλευτές της Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός (ΝΔ) και Ανδρέας Πουλάς (ΠΑΣΟΚ) επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία στη Βουλή ενώ ο Γιώργος Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ) υπερψήφισε επί του συνόλου.

Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία γινόταν επί των άρθρων και οι βουλευτές είχαν την δυνατότητα να δώσουν θετική ή αρνητική ψήφο καθώς και δηλώνοντας παρών στα άρθρα ξεχωριστά και όχι επί του συνόλου του νομοσχεδίου.

Μετά και την ψηφοφορία, ο Βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Όπως μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου, και εκφράζοντας τις ανησυχίες μου, καθώς και εκείνες της μεγάλης πλειονότητας των συμπολιτών μου στην Αργολίδα και σε ολόκληρη τη χώρα, δεν υπερψήφισα το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ο προβληματισμός μου, όπως και πολλών Ελληνίδων και Ελλήνων, αφορά κυρίως τη δυνατότητα τεκνοθεσίας από τα ζευγάρια αυτά καθώς και το παράθυρο που ανοίγεται για την παρένθετη κύηση είτε σε κάποια άλλη χώρα, είτε σε δεύτερη φάση στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, δεν πείστηκα ότι η επιστήμη έχει καταλήξει σε ευρεία συναίνεση ως προς το ότι τα πλεονεκτήματα μιας οικογενειακής διαρρύθμισης με γονείς του ίδιου φύλου υπερσκελίζουν τα πιθανά προβλήματα στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Και πιστεύω βαθιά ότι σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα, χρειάζεται να είμαστε όσο το δυνατόν βεβαιότεροι ότι μια θεσμική αλλαγή θα είναι προς το καλύτερο.

Σέβομαι απολύτως το αίτημα των ομοφυλόφιλων συμπολιτών μου για ισονομία. Όμως εδώ δεν υφίσταται ζήτημα ισονομίας. Αφενός, το μόνο δικαίωμα που υφίσταται στην τεκνοθεσία είναι αυτό των παιδιών για μια όσο το δυνατόν χωρίς προβλήματα οικογενειακή ζωή. Και, αφετέρου, τα μέχρι πρότινος προβλήματα που υφίσταντο αυτά τα ζευγάρια, έχουν ήδη ρυθμιστεί ικανοποιητικά και με τρόπο απολύτως συμβατό προς τις προβλέψεις του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη θεσμοθετημένη δυνατότητα του συμφώνου συμβίωσης.

Το σίγουρο είναι ότι έχουμε χρέος να διασφαλίζουμε σε όλα τα παιδιά της πατρίδας μας το καλύτερο δυνατό μέλλον. Όπως επίσης, είναι χρέος μας με συγκεκριμένες και αποφασιστικές δράσεις και πολιτικές να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια, τη μάνα και τον πατέρα, να ελαφρύνουμε το κόστος διαβίωσης για τα νοικοκυριά, να δώσουμε στα νέα ζευγάρια την ευκαιρία να δημιουργήσουν νωρίς οικογένεια και να κάνουν παιδιά ώστε να αντιμετωπίσουμε και το φάσμα της υπογεννητικότητας, τη μεγαλύτερη και πιο ύπουλη απειλή για την επιβίωση του έθνους μας.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος :

Χρέος των βουλευτών είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα και η προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων.

Η χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα του πολιτικού γάμου, έστω και δειλά και με αρκετές ατέλειες, λύνει υπαρκτά προβλήματα για οικογένειες που ζουν ανάμεσά μας και φέρνει ακόμη πιο κοντά τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό προοδευτισμό. Σε μια τέτοια ιστορική μέρα, δυστυχώς ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές, ούτε μέρος της σοσιαλιστικής πτέρυγας, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προασπίστηκε την νομική κατοχύρωση των παιδιών που ήδη μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες και απάντησε στα αιτήματα μιας ανοιχτής κοινωνίας για συμπερίληψη, αναγνώριση και ισότητα. Η αλήθεια είναι πως χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αυτό το Νομοσχέδιο δεν θα είχε γίνει ποτέ Νόμος του Κράτους και πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που από χθες είναι ισότιμοι πολίτες με εμάς, δεν θα ήταν.

Θα εξακολουθούσαν να ζουν στο σκοτάδι και να παλεύουν με την μισαλλοδοξία.

Χρέος των βουλευτών είναι η τήρηση του Συντάγματος, η υπεράσπιση της ισονομίας και της ισοπολιτείας για

όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Χρέος των βουλευτών

του ελληνικού κοινοβουλίου όμως είναι και η καθημερινή πάλη ενάντια στον σκοταδισμό, τη στοχοποίηση και την άρνηση αναγνώρισης των ατομικών δικαιωμάτων. Η κοινωνία που μας εξέλεξε επιθυμεί το φως και όχι το σκοτάδι. Οφείλουμε να είμαστε αντάξιοι μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας.