eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΙΛΜΕ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση 1827. Ιδεολογική και συνταγματική παρακαταθήκη για το ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος»

 

ΙΛΜΕ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:
«Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση 1827. Ιδεολογική και συνταγματική παρακαταθήκη για το ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΙΛΜΕ με θέμα «Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση 1827. Ιδεολογική και συνταγματική παρακαταθήκη για το ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος».

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Κρανιδίου κατανεμημένοι σε δύο τμήματα.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συγκλήθηκε η Γ΄ Εθνοσυνέλευση το 1827 και συζητήθηκε η σημασία της για την πολιτική και συνταγματική ιστορία της Ελλάδας.

Έγινε αναλυτική αναφορά για τους επιφανείς πληρεξουσίους, το Προεδρείο, τις σημαντικότερες ομιλίες και τα δρώμενα των συμμετεχόντων στην Εθνοσυνέλευση, τις διακηρύξεις και τις αποφάσεις, όπως τις διέσωσαν οι ιστορικές πηγές.


Τέλος οι μαθητές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο σχετικό με τη Γ΄ Εθνοσυνέλευση. 

Στόχος του προγράμματος ήταν η ιχνηλάτηση της σημασίας της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας κατά την περίοδο της διεξαγωγής της αλλά και μετέπειτα. 

Το ΙΛΜΕ ευχαριστεί τους καθηγητές και καθηγήτριες του Γυμνασίου Κρανιδίου, Αποστολοπούλου Αγγελική, Καραμούτζου Ελένη, Μαλεζά Όλγα, Μούσουρη Τατιάνα, Μπαλαδήμα Βασίλειο και την Παπασταύρου Καλλιόπη, οι οποίοι συνόδευσαν τους μαθητές κατά την επίσκεψή τους στο ΙΛΜΕ. Επίσης ευχαριστεί τη Διευθύντρια του σχολείου, Στογιάννου Ελένη, για την πρωτοβουλία της να παρακολουθήσουν οι μαθητές του Γυμνασίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΙΛΜΕ.

 

Ερμιόνη 01/12/2022

Τίνα Αντωνοπούλου

Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΛΜΕ