eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

''Βράβευση Μαργαρίτας Κουμπουρη-Κυριτση στο Αζερμπαϊτζάν''

Η Μαργαρίτα Κουμπούρη –Κυρίτση με την ιδιότητα της μουσικού αποδέχθηκε τη συμμετοχή στο διαγωνισμό της πρεσβείας του Azerbaıjan What Do I Know about Azerbaijan” που αφορούσε φοιτητές και νέους έως 29 ετών.
Η γνωστοποίηση της συμμετοχής προήλθε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που φοιτά στο Τμήμα :
Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής
Η υποβολή της συμμετοχής απαιτούσε δοκίμιο στην Αγγλική με θέματα που θα αναφέρονταν στον Πολιτισμό ,την Ιστορία και την κουλτούρα του Aζερικου λαού.
Η επιλογή της Μαργαρίτας έγινε με γνώμονα την άλλη μεγάλη της αγάπη τη Μουσική .
Προσέγγισε ,ανέπτυξε και ανέδειξε τις αλληλεπιδράσεις της Αζέρικης Μουσικής σύγχρονης και παραδοσιακής και γνώστης όπως είναι αφού κατέχει και το πτυχίο της Αρμονίας ανέφερε τα τεχνικά εκείνα μέρη που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα των πασίγνωστων mugham αλλά και την αλληλεπίδρασή τους και τον παραλληλισμό τους με αντίστοιχα  στην ελληνική μουσική όπως οι κρητικές μαντινάδες.
Βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο ,φιλοξενήθηκε μαζί με νέους διαφορετικών χωρών και ξεναγήθηκε στη χώρα τους
Μαζί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής πρωτοστάτησε στην παρουσίαση και έδωσε συνεντεύξεις στον τοπικό τύπο αφού μιλά και την τουρκική γλώσσα.
Η Μαργαρίτα αυτή την επιτυχία της θα ήθελε να την αφιερώσει στους καθηγητές της Μουσικής και ιδιαίτερα στην Ερμιονίτισσα καθηγήτρια Μουσικής την κα Αθανασία Κουτούβαλη που πίστεψε το ταλέντο της το ανέδειξε και την καθοδήγησε ώστε να ξεκινήσει και το επαγγελματικό ταξίδι της στο χώρο της Μουσικής.