Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Γιάννης Δημαράκης. ''Η υπεραπλούστευση συλλογισμών οδηγεί σε ψευδείς κατηγορίες.''


Δεν διαθέτω face book και συνεπώς δεν αναλώνομαι στο να παρακολουθώ συζητήσεις προσώπων που διεξάγονται στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Η κα Αγγ. Λούμη την Τρίτη 15-5-2018 δημοσιοποίησε από διάλογο στο face book φράσεις, που αποδίδονται στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημ. Σφυρή, οι οποίες εμπεριέχουν πολιτική μομφή στο πρόσωπό της αλλά και στο δικό μου λόγω κατηγοριών που εκτοξεύονται από τον Δήμαρχο και οι οποίες διαστρεβλώνουν την αλήθεια.
Η κα Λούμη απάντησε στις κατηγορίες του Δημάρχου με σωστά επιχειρήματα, τα οποία σηματοδοτούν τις δράσεις του Δήμου Ερμιονίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ακριβώς είναι.
Στέκομαι στη φράση του Δημάρχου, η οποία αναφέρεται στο όνομά μου «… η Αντιπολίτευση συνεπικουρούμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑΚΗ και ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΜΗ Ψήφισαν να μην ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.»
Αυτό είναι παντελώς ανακριβές. Η θέση μου δεν ήταν να μην δοθεί πόσιμο νερό στους δημότες αλλά να μην γίνει αφαλάτωση από τις γεωτρήσεις του Κάμπου του Κρανιδίου. Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6-12-2016 ο Δήμαρχος κατέθεσε πρόταση να κατασκευαστεί μονάδα αφαλάτωσης από γεωτρήσεις και ταυτόχρονα να παραχωρηθεί από τον Δήμο στη ΔΕΥΑΕΡ οικόπεδο για την εγκατάσταση αυτής της μονάδας.
Ο Δήμαρχος και η ΔΕΥΑΕΡ δεν κατέθεσαν καμία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα υπόγεια ύδατα του Κάμπου, δεδομένου ότι με την αφαλάτωση θα υπήρχε υπεράντληση των υφισταμένων γεωτρήσεων επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα ήδη υφάλμυρα νερά των γεωτρήσεων του Κάμπου.
Επίσης δεν κατέθεσαν πρόταση- μελέτη για το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του έργου ούτε μελέτη για την τιμή που θα επιβάρυνε τους δημότες σε περίπτωση που γινόταν αυτό το έργο.
Δηλαδή με λίγα λόγια ο Δήμαρχος και η ΔΕΥΑΕΡ ζητούσαν λευκή επιταγή για την κατασκευή αυτού του έργου. Φυσικά καταψήφισα αυτήν την πρόταση και δημοσιοποίησα στις 10-12-2016 τη θέση μου με κείμενο, που απέστειλα στα τοπικά ιστολόγια και εφημερίδες. Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε τις θέσεις μου εδώ.
Σ’ αυτές τις θέσεις μου δεν υπήρξε τότε αντίλογος από τον Δήμαρχο. Σήμερα δύο χρόνια μετά, με έναν υπεραπλουστευτικό τρόπο συλλογισμού, που οδηγεί σε
εσφαλμένο συμπέρασμα, ο Δήμαρχος με εγκαλεί ότι δεν θέλω να δοθεί πόσιμο νερό στους δημότες!
Για την παροχή πόσιμου νερού στους δημότες μπορούμε να αναζητήσουμε άλλους τρόπους περιβαλλοντικά ορθούς. Ένας απ’ αυτούς που θα μπορούσε να τεθεί σε συζήτηση είναι και η αφαλάτωση θαλασσινού νερού, για την οποία υπάρχει όχι μόνο μελέτη κατασκευής της μονάδας στα Χώνια Κοιλάδας και μεταφοράς του πόσιμου νερού στις δεξαμενές της Κοιλάδας αλλά και Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων ήδη από τις 23-7-2014 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.
Ο Δήμος πρέπει να έχει στοχοθεσία αλλά και τις απαιτούμενες μελέτες για ορθολογική διαχείριση των υπόγειων υδάτων αλλά και των όμβριων (φράγματα). Δυστυχώς αντί αυτών ο Δήμος μέσω της ΔΕΥΑΕΡ αναλώνεται σε υπερβολικές δαπάνες αμφιβόλου αναγκαιότητας, οι οποίες έχουν υπερχρεώσει τη Δημοτική Επιχείρηση και τις οποίες βέβαια πληρώνουν οι δημότες.
Ερμιόνη 16-5-2018
Γιάννης Δημαράκης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας