Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ορισμένα που μας ενδιαφέρουν

Από την προεκλογική ομιλία του κυρίου Κοτρώνη στον Πειραιά:
Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Πολύς ο κόσμος και το λέω για να μη ξεχνάμε ότι οι Υδραίοι και οι κάτοικοι του Αργοσαρωνικού μαζί με Μανιάτες και Κρητικούς, δημιούργησαν τον Πειραιά. Για λίγο ο μισός Πειραιάς ήταν Δήμος Υδραίων περί την εκκλησία τους, τον Άγιο Νικόλαο.

1). Ο νυν Δήμαρχος δεν καταφέρθηκε ούτε μία φορά κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Μίλησε
αποκλειστικά για το έργο της παράταξής του. Απλά τόνισε ότι ως Αρχιτέκτων και χρόνια εργαζόμενος, δεν είναι Δήμαρχος για να ζήσει από τον Δήμο, αλλά για να προσφέρει, δεν είναι για να κτυπάει τις πλάτες των δημοτών για πολιτικό όφελος, αλλά για να συντρέξουν την προσπάθεια αναγέννησης της Ύδρας, ως πατρίδας αναφοράς των Υδραίων όπου γης, αλλά και ως το ιστορικότερο νησί της Ελλάδας. Υπηρέτησε αυτό το θαύμα που είναι η Ύδρα.
2). Τόνισε ότι όλη την ημέρα ήταν στο Δημαρχιακό του Γραφείο εργαζόμενος σκληρά, και όταν έλλειπε, έτρεχε στις υπηρεσίες για υποθέσεις του Δήμου. Ήταν αφοσιωμένος στη δουλειά του και στον τόπο του.
3). Αντιμετώπισε στο έργο του μια τεράστια Λερναία Ύδρα, την Δημόσια και Περιφερειακή γραφειοκρατεία, και την χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο εμπόδιο της προόδου της χώρας και τω Δήμων. Συνεχώς ξεφυτρώνουν κεφάλια, όσα και να κόψεις. Τόνισε την ιδιαίτερη περιπλοκότητα του Καλλικράτειου Δήμου αλλά και τις Περιφέρειας, ζητώντας να επανέλθει η απλότητα.
4). Χαρακτήρισε τον εαυτό του ως επαίτη, για το καλό της Ύδρας. Συνέχεια ζητούσε από τους πολίτες που μπορούσαν να προσφέρουν. Συνέχεια ζητούσε από την Περιφέρεια και το Κράτος. Γελώντας είπε ότι η επαιτεία του Δημάρχου υπέρ του τόπου του είναι ένα από τα καθήκοντά του. Δεν άφησε ήσυχο κανέναν, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του!
5). Τόνισε ότι όλα τα σημαντικά έργα στην Ύδρα γίνανε με χρήματα της Περιφέρειας που ο Δήμος κατάφερε με προτάσεις, αιτήματα, σχεδιασμό κ.λ.π. να αποσπάσει. Τούτο επιβεβαίωσαν και οι παριστάμενοι Αντιπεριφερειάρχες.
6). Με συγκίνηση ανέφερε ότι κατά την προσέγγιση του φερυμπότ με τα μηχανήματα της αφαλάτωσης, όλο το νησί κατέβηκε στην παραλία και χειροκροτούσε.
6). Συγκινητική ήταν κατά την θητεία του η συμβολή και το έργο της νεολαίας στην αναγέννηση της Ύδρας, όπως και όλων των κατοίκων της.
7). Επανέλαβε ότι ο Δήμος Ύδρας θέλει να βγαίνει ασφαλώς στη στεριά με ένα ασφαλές έργο στο Μετόχι. Έργο που θα ωφελήσει την Ύδρα και όλη την Ερμιονίδα.
9). Τόνισε ότι η ιδέα της οργάνωσης του αγώνα δρόμου στα ορεινά μονοπάτια ήταν ενός νέου Υδραίου που του την διατύπωσε στο γραφείο του, και σε ελάχιστο χρόνο ο Δήμος έστησε επιτροπές, βρήκε χορηγούς και δημιούργησε ένα νέο πολλά υποσχόμενο θεσμό.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος